Dobra karma

Splošni pogoji

Povezava na -> Zakon o varstvu potrošnikov

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani dobrakarma.si (v nadaljevanju tudi: ‘spletna stran’) in jo upravlja podjetje Dobra Karma d.o.o., Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana – Polje (v nadaljevanju: ‘ponudnik’).

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve. V primeru morebitne spremembe roka dobave bodo prodajni svetovalci iz klicnega centra stranke ustrezno in pravočasno obvestili.

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov, še isti trenutek, ko ste oddali naročilo. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov: info@dobrakarma.si

 1. O PODJETJU

Ponudnik in njegov naslov: Dobra Karma d.o.o., Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana – Polje

Elektronski naslov: info@dobrakarma.si (uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave)

Matična številka: 8356505000

Identifikacijska številka za DDV: 89793455

 1. MULTIMEDIJSKA VSEBINA

Na spletni trgovini dobrakarma.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavljivost tudi fotografije izdelkov (fotografije so simbolične). Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.

 1. CENE

Vse cene navedene na spletni strani so končna cena in so v njej že zajeti vsi prispevki in davki.

Na strani, kjer je naročilnica, sta specificirana cena izdelka z vključenim DDV-jem ter strošek dostave / poštnine.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu, kar pa ne velja za naročila oddana po telefonu. V tem primeru ponudnik hrani podatke o naročniku samo v bazi podatkov o strankah podjetja.

Pri opisih izdelkov lahko pride do napak. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave.

 1. ERAČUN

Prednosti elektronskega računa je veliko – tudi za naše okolje. S tem zmanjšamo porabo papirja in črnila, ter prevoza.

V skladu z direktivo 2010/45/EU ter s spremenjenim 84. členom Zakona o davku na dodano vrednost – ZDDV-1 (Uradni list RS, št. 13/11-UPB3, 18/11, 78/11, 38/12 in 83/12) se s 01.01. 2013 uvaja enakovredna obravnava papirnatih in elektronskih računov.

Z oddanim naročilom v naši spletni trgovini se kupec strinja, da so vsi predračuni in računi posredovani v elektronski obliki.

Kupec, ki želi, da se mu račun pošlje v papirnati obliki, lahko to sporoči v opombi pri oddaji naročila ali na elektronski naslov info@dobrakarma.si preden je naročilo odposlano na njegov naslov.

 1. DOSTAVA

Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času.

Če je želeni izdelek na zalogi, vam ga odpošljemo najkasneje v 1-5 delovnih dneh.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

 1. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA – VRAČILO BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev skladno s 43.č členom ZVPot. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

O nameravanem vračilu nas prosimo pisno obvestite na kontaktni e-mail info@dobrakarma.si Potrošnik mora blago vrniti v 14 dni od sporočenega namena o odstopu od pogodbe. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 (štirinajstih) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Vrnjeni izdelek mora biti čist in nepoškodovan, v nasprotnem primeru odstop od pogodbe ni mogoč.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. (43.č člen ZVPot).

Za lažje razumevanje pravic o vračilu izdelkov, navajamo pojasnilo tržnega inšpektorata (vir: Informacije – Glasilo Trgovinske zbornice Slovenije, 20. januar 2012, številka 3):

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

 1. KAJ STORITI, ČE STE PREJELI POŠKODOVANO BLAGO?

V primeru vidne poškodbe embalaže, ali blaga mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne.

 1. VARNOST

Od vas prejete podatke uporabljamo za potrebe vašega naročila. Vaše podatke posredujemo naprej na podjetja, ki so odgovorna za pošiljanje robe, če je to potrebno (ime, naslov, eventualno telefona dogovarjanje o rokih dostave). Za potrebe plačila posredujemo vaše podatke banki. Podatkov ne posredujemo nikomur drugemu. Z oddajo naročila se strinjate, da podjetje Dobra Karma d.o.o. hrani vaše podatke v zbirki naročnikov in jih občasno uporabi v marketinške namene.

 1. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Vaši osebni podatki bodo zakodirani preneseni prek interneta. Naše spletne strani in druge sisteme imamo zaščitene s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in širjenju vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb. Kljub redni kontroli vaših podatkov ni mogoče popolnoma zaščititi.

 1. PRAVICA DO OBVEŠČANJA
 • informacija: imate pravico do neplačljivih informacij o vaših podatkih in tudi, če je potrebno, do zaprtja in izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@dobrakarma.si ali nam pošljite zahtevek po pošti.

 • obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na obvestila se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na info@dobrakarma.si

 1. OGLASNA ELEKTRONSKA SPOROČILA

Ponudnik bo uporabnikom pošiljal oglasna elektronska sporočila le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

 • pošiljatelj bo jasno razviden,

 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

 • na obvestila se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na info@dobrakarma.si

 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno upošteval.

DOBRA KARMA d.o.o. z namenom neposrednega trženja. V skladu s 73. členom ZVOP-1 lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način uporabnik zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja.

Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je mogoče, da boste v 15 dneh od datuma vaše odjave še prejeli elektronsko sporočilo z oglaševalskimi ponudbami in ostalimi vsebinami s strani podjetja DOBRA KARMA d.o.o. (v primeru, da je bila e-pošta že poslana oz. v fazi pošiljanja). Vnaprej se vam opravičujemo in vas prosimo za razumevanje.

 1. IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV / POLITIKA ZASEBNOSTI (PRIVACY POLICY)

DOBRA KARMA d.o.o., Veška cesta 52, 1260 Ljubljana – Polje, kot upravljalec spletnega mesta upravlja in obdeluje osebne podatke obiskovalcev spletnega mesta dobrakarma.si in uporabnikov spletne trgovine.

Kot obdelovalec osebnih podatkov se zavezujemo, da zbrane osebne podatke obdelujemo zakonito in skladno z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in vsakokratnega veljavnega zakona o varstvu osebnih podatkov. Za osebni podatek se šteje vsak podatek, ki se nanaša na določenega ali določljivega posameznika.

Obdelovani podatki so vaši identifikacijski in kontaktni podatki (ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba, e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun) ter podatki o vaših naročilih.

Osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja ali brez vašega soglasja na drugi podlagi. Brez vašega soglasja obdelujemo vaše osebne podatke v primerih, ko z vami sklepamo in izvajamo pogodbe, zaradi zakonitega interesa (za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora, pri čemer naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in pa nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev) in zaradi izpolnjevanja pravnih obveznosti, kar se šteje kot podlaga za obdelavo vaših podatkov.

Zgoraj navedene osebne podatke obdelujemo le v primeru, če z nami skepate ali izvajate pogodbo, če nam posredujete podatke za namen svetovanja, če se na naši spletni strani registrirate ali če se naročite na naše novice in oglase. V kolikor le obiščete našo spletno stran, v vašo napravo shranjujemo in posledično iz nje beremo majhne datoteke, kot so piškotki.

Vsi potrebni piškotki se namestijo v brskalnik obiskovalca spletne strani šele, ko obiskovalec spletne strani v to privoli. Brez privolitve obiskovalca se v njegov brskalnik namestijo le piškotki, ki so potrebni izključno zaradi prenosa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju in piškotki, ki so nujno potrebni za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahtevata.

Vaše osebne podatke obdelujemo za lastne namene kot njihov upravljavec. Podatke tudi posredujemo našim pogodbenim partnerjem za zagotavljanje plačil, prevoza in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom. Podatke posredujemo našim pogodbenim obdelovalcem, ki jih obdelujejo v skladu z našimi navodili in v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Z vašim soglasjem lahko podatke posredujemo tudi oglaševalskim in družbenim omrežjem za prikazovanje oglasov po meri na drugih spletnih straneh. Vaših osebnih podatkov ne posredujemo izven Evropske Unije.

Vaše osebne podatke shranjujemo do preklica vašega soglasja. Kot spletni trgovec izvajamo neposredno trženje na podlagi privolitve posameznika ali zaradi zakonitega interesa. Posameznik ima vedno pravico, da lahko brezplačno, enostavno, kadarkoli in brez navedbe razloga ugovarja obdelavi osebnih podatkov za namene neposrednega trženja oziroma da svojo privolitev v obdelavo osebnih podatkov kadarkoli prekliče.

Vsakemu posamezniku zagotovljamo pravico do seznanitve z zbranimi osebnimi podatki, do popravka osebnih podatkov, do izbrisa osebnih podatkov, do omejitve obdelave osebnih podatkov, do prenosljivosti podatkov in do ugovora proti obdelavi podatkov, katere lahko neposredno uveljavljate tako, da nas neposredno kontaktirate na naš elektronski naslov info@dobrakarma.si.

Vsak posameznik ima tudi pravico do pritožbe zoper obdelavo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblščencu na naslovu Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.

DOBRA KARMA, d.o.o.

Vevška cesta 52,

1260 Ljubljana – Polje

Slovenija

E-POŠTNI NASLOV: info@dobrakarma.si

URADNE URE: ponedeljek – petek od 8:00 – 20:00 ure, sobota, nedelja in prazniki: 8:00 – 20. ure

Matična številka družbe: 8356505000

Davčna številka: 89793455

Podjetje Dobra Karma d.o.o ni zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost.