Dobra karma

Izjava o varstvu osebnih podatkov / politika zasebnosti

DOBRA KARMA d.o.o., Veška cesta 52, 1260 Ljubljana – Polje, kot upravljalec spletnega mesta upravlja in obdeluje osebne podatke obiskovalcev spletnega mesta dobrakarma.si in uporabnikov spletne trgovine.

Kot obdelovalec osebnih podatkov se zavezujemo, da zbrane osebne podatke obdelujemo zakonito in skladno z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in vsakokratnega veljavnega zakona o varstvu osebnih podatkov. Za osebni podatek se šteje vsak podatek, ki se nanaša na določenega ali določljivega posameznika.

Obdelovani podatki so vaši identifikacijski in kontaktni podatki (ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba, e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun) ter podatki o vaših naročilih. Osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja ali brez vašega soglasja na drugi podlagi. Brez vašega soglasja obdelujemo vaše osebne podatke v primerih, ko z vami sklepamo in izvajamo pogodbe, zaradi zakonitega interesa (za namene varovanja pravnih zahtevkov in naše notranje evidence ter nadzora, pri čemer naš zakoniti interes v tem primeru predstavljata varovanje pravnih zahtevkov in pa nadzor nad rednim izvajanjem naših storitev) in zaradi izpolnjevanja pravnih obveznosti, kar se šteje kot podlaga za obdelavo vaših podatkov.

Zgoraj navedene osebne podatke obdelujemo le v primeru, če z nami skepate ali izvajate pogodbo, če nam posredujete podatke za namen svetovanja, če se na naši spletni strani registrirate ali če se naročite na naše novice in oglase. V kolikor le obiščete našo spletno stran, v vašo napravo shranjujemo in posledično iz nje beremo majhne datoteke, kot so piškotki. Vsi potrebni piškotki se namestijo v brskalnik obiskovalca spletne strani šele, ko obiskovalec spletne strani v to privoli. Brez privolitve obiskovalca se v njegov brskalnik namestijo le piškotki, ki so potrebni izključno zaradi prenosa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju in piškotki, ki so nujno potrebni za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahtevata.

Vaše osebne podatke obdelujemo za lastne namene kot njihov upravljavec. Podatke tudi posredujemo našim pogodbenim partnerjem za zagotavljanje plačil, prevoza in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom. Podatke posredujemo našim pogodbenim obdelovalcem, ki jih obdelujejo v skladu z našimi navodili in v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Z vašim soglasjem lahko podatke posredujemo tudi oglaševalskim in družbenim omrežjem za prikazovanje oglasov po meri na drugih spletnih straneh. Vaših osebnih podatkov ne posredujemo izven Evropske Unije. Vaše osebne podatke shranjujemo do preklica vašega soglasja.

Kot spletni trgovec izvajamo neposredno trženje na podlagi privolitve posameznika ali zaradi zakonitega interesa. Posameznik ima vedno pravico, da lahko brezplačno, enostavno, kadarkoli in brez navedbe razloga ugovarja obdelavi osebnih podatkov za namene neposrednega trženja oziroma da svojo privolitev v obdelavo osebnih podatkov kadarkoli prekliče. Vsakemu posamezniku zagotovljamo pravico do seznanitve z zbranimi osebnimi podatki, do popravka osebnih podatkov, do izbrisa osebnih podatkov, do omejitve obdelave osebnih podatkov, do prenosljivosti podatkov in do ugovora proti obdelavi podatkov, katere lahko neposredno uveljavljate tako, da nas neposredno kontaktirate na naš elektronski naslov info@dobrakarma.si.

Vsak posameznik ima tudi pravico do pritožbe zoper obdelavo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblščencu na naslovu Zaloška cesta 59, 1000 Ljubljana.