Dobra karma
Zvezde

Udarci usode: športnik zaradi poškodbe glave in zlomljene rame končal kariero

Avtor: Andreja Comino, revija Zvezde-Lady

Deskar na snegu Tim Kevin Ravnjak je dolga leta nizal uspehe na belih strminah. Dosegel je, kar se je doseči dalo, vendar je za to res trdo garal. V zakup pa je moral vzeti tudi poškodbe. Vsakič se je nekako izmazal, zadnji dve leti pa o njem nismo več veliko slišali.

tim kevin ravnjak s punco nino
Foto: oa

Zato je toliko bolj presenetljiva novica, da se je moral postavni mladenič zaradi poškodb glave in zlomljenega ramena posloviti od treningov in tekem. Prvič je iskreno spregovoril o težkih časih in podpori, ki jo ima v svoji izvoljenki Nini Klinar.
»Javno sicer še nisem govoril o svojem koncu kariere, deloma zato, ker nisem želel pozornosti medijev, po tihem sem še vedno želel nadaljevati oziroma se vrniti nazaj. Zdaj, po več kot dveh letih od zadnje tekme na olimpijskih igrah 2018, verjamem, da sem takrat sprejel zase zdravo odločitev. Na žalost sem se spoprijemal s posledicami vseh poškodb glave, ki sem jih utrpel skozi leta, obenem pa sem se v mesecu po tekmi hudo poškodoval in si zlomil ramo. Okrevanje po operaciji je bilo zelo dolgo. Dobil sem občutek, da moram končati kariero,« je povedal odlični športnik. »Na začetku sem se zelo težko spopadal in bil v zelo slabem psihičnem stanju. Pretekli dve leti sem se večinoma privajal nazaj na 'normalno' življenje. Prehod je bil precej nenavaden ter psihološko in čustveno naporen. Zdaj sem vesel, da sem prešel iz te negativne faze v bistveno bolj svetlo. Ponovno sem dobil zagon in željo po ustvarjanju nečesa, pa četudi ne v športu. Na srečo pa sem ob pravem času in v popolnem trenutku spoznal svojo punco Nino, ki mi je v življenje prinesla ogromno sreče, zadovoljstva in veselja ter seveda ljubezni. Uživam v obilici časa, ki ga lahko preživim z njo, starši in prijatelji, kar je bilo v preteklosti prava redkost,« zadovoljno pove.
Tudi karantena zaradi epidemije mu ni prišla do živega, temveč je čas izkoristil za svoje bližnje, pa tudi za razmišljanje. Vzel si je čas za premišljevanje, kaj si želi početi tako poslovno kot osebno. Na srečo je v »dobrih« športnih letih ustvaril nekaj prihrankov. »Skozi vsa leta sem pametno ravnal z denarjem, tako da zdaj nimam prevelikih skrbi s tem. Še vseeno pa sem zelo zagnan in motiviran. Želim si, ko bo prava ideja, vložiti vanjo ves svoj trud in jo narediti uspešno. Sem še v fazi odločanja, kaj natančno bi rad počel. Zagrabil bom priložnost, ko bo pravi čas za to. Nedavno sem začel sodelovati s kitajskim podjetjem, ki ima zanimivo zamisel o prihodnosti deskanja na snegu, pa se je zaradi virusa vse skupaj malce časovno zamaknilo,« pove. Glede na to, da je vajen desetletij garanja, discipline, odrekanja, osredotočenosti na cilje in truda zanje, bo postavni mladenič uspešen tudi zdaj. Še posebno ker ima podporo vseh svojih domačih in tudi Nine.