Dobra karma
Zvezde

»Kakšen je občutek, ko te mama proda za 500 dolarjev?"

Avtor: tj

56-letna Demi Moore je popolnoma brez olepšav opisala svoje zakone, odvisnost in mladost, ki je bila vse prej kot lepa.

Demi Moore je med drugim doživela tri ločitve, spontani splav in posilstvo.
Foto: Profimedia

Da je bilo njeno življenje polno travm igralka, nekdanja glasbenica in model Demi Moore nikoli ni skrivala. Koliko hudih stvari je v resnici doživela, pa je postalo jasno šele zdaj. V avtobiografiji Inside Out je širnemu svetu namreč razkrila (skoraj) vse o svoji peklenski mladosti, ponesrečenih zakonih in odvisnosti. Demi je izgubila nerojenega otročka, ki ga je pričakovala v zakonu z nekdanjim možem, 41-letnim igralcem, filmskim producentom in poslovnežem Ashtonom Kutcherjem, javnost pa je šokirala tudi njena usoda iz že zgodnje mladosti.

Tolažbo je iskala v alkoholu

Razmerje s 15 let mlajšim stanovskim kolegom Ashtonom je bilo po njenih besedah poskus, da bi si povrnila izgubljeno mladost. »Lahko sem zavrtela čas nazaj in z njim izkusila, kako je, če si mlad. Lahko sem izkusila več kot takrat, ko sem bila dejansko v svojih dvajsetih letih,« je hollywoodska zvezdnica v knjigi pojasnila, zakaj se je odločila, da bo poskusila srečo s precej mlajšim moškim. V šestem mesecu nosečnosti pa je izgubila otročka, ki ga je nosila pod srcem, deklico, ki sta ji z Ashtonom nameravala nadeti ime Chaplin Ray.

demi 3.jpg
Ko je bila poročena z Ashtonom Kutcherjem, svojim drugim možem, je izgubila še nerojeno deklico Chaplin Ray.
Profimedia

Ker je krivdo za spontani splav pripisovala sebi, je bilo zanjo vse skupaj še huje, zato je začela tolažbo iskati v opojnih substancah. Najprej je znova posegla po alkoholu, nato pa je postala odvisna še od protibolečinskih tablet vicodin oziroma hidrokodon. V želji, da bi znova spočela, sta zvezdniška zakonca obiskovala celo kliniko za zdravljenje neplodnosti, a žal brez uspeha. Novembra 2011 sta se razšla, dve leti pozneje pa sta bila ločena tudi v očeh zakona. Kmalu zatem je Demi vzela prevelik odmerek mamil, zaradi česar so se od nje oddaljile celo njene hčerke, 31-letna Rumer, 28-letna Scout in 25-letna Tallulah Belle, ki jih je dobila v zakonu s 64-letnim hollywoodskim zvezdnikom Bruceom Willisom. »Del mojega življenja je razpadel. Nisem imela kariere in nisem bila v razmerju,« je napisala temnolasa igralka.

demi 4.jpg
Po ločitvi od Ashtona, ko je vzela prevelik odmerek mamil, so se njene hčerke, Scout, Tallulah in Rumer, za nekaj časa oddaljile od nje.
Profimedia

Mama jo je prodala

Demijine duševne rane pa segajo še precej globlje v preteklost, saj se je s hudimi udarci usode spopadala že v mladosti. Velik del odgovornosti za pekel, ki ga je doživljala kot najstnica, je nosila njena mama Virginia, ki se je večkrat poskušala ubiti, kriva pa je bila tudi za to, da so Demi pri 15 letih posilili! V intervjuju, ki ga je dala dan pred izidom svoje knjige, je gostovala v oddaji Good Morning America, v kateri je voditeljici povedala: »Globoko v srcu ne verjamem, da je šlo za neposredno transakcijo. Toda kljub temu ostaja dejstvo, da mu je dala dostop do mene in me s tem spravila v nevarnost.« S tem je Demi želela povedati, da jo je njena mama na neki način prodala. Da je neznanemu moškemu v zameno za denar ponudila njene spolne usluge! Ko je bila stara 15 let, jo je njena mama redno vozila s seboj v bare, saj je hotela vzbuditi pozornost moških. Nekega večera, ko se je Demi sama vrnila domov, jo je tam pričakal moški, ki jo je posilil. »Kakšen je občutek, če te mama proda za 500 ameriških dolarjev?« jo je vprašal po posilstvu.

demi 2.jpg
Pekel, ki ga je doživljala v zasebnem življenju, je zelo nazorno opisala v avtobiografiji z naslovom Inside Out.
Profimedia

Po vsem tem je jasno, da je zvezdnica preživljala pravi pekel, zato ni nenavadno, da je njen povzetek njenega dosedanjega življenja precej žalosten: »Če v sebi nosiš vrelec sramu in nerazrešenih travm, tudi denar, uspeh in slava tega ne morejo odpraviti.« Ja, to je verjetno res, a vendarle je najpomembnejše, da je Demi, ki ima za seboj tri ponesrečene zakone, danes trezna in ima popoln nadzor nad svojim življenjem.