Dobra karma
Zvezde

Neisha si je na drugem koncu sveta očistila avro

Avtor: sj

Priljubljena pevka se je pred dnevi vrnila z dvotedenskega potovanja po Ameriki - kamor je šla po zdravje.

-
Foto: osebni arhiv

 V nasprotju z mnogimi, ki si želijo raziskovati velemesta ali celo iščejo priložnost za poslovne podvige, je Neisha na potovanju po zahodnem delu našla tudi zdravilne točke, saj z leti vedno bolj skrbi za zdravje. In menda se je zato domov vrnila kot prerojena.

Neisha se je na pot odpravila s partnerjem Jernejem Celestino. Po letu in pol zveze je bilo to zanju prvo daljše skupno potovanje in menda sta se na poti še bolj povezala. »Seveda sva imela ‘žute minute’, ampak je dobra stran Amerike, da imajo v sobah po dve veliki postelji,« se je zasmejala Neisha, ki je pot rezervirala pol leta vnaprej. Čeprav sta šla tudi v San Francisco, Las Vegas in Los Angeles, si je Neisha želela čim bolj izogibati velikih mest in se posvetiti predvsem lepi, divji, neokrnjeni naravi. »Rada imam prostranost, da mi nič ne zameji pogleda, široke, ravne ceste, ker me to umiri. Kolikor imam na voljo časa in sredstev, poskušam odkrivati planet in grem, kamor me intuitivno vleče. Vozila sva po ravnih, dolgih, zelo urejenih cestah. Vožnja je bila udobna, pokrajina pa slikovita. Užitek se je že voziti, tako da res ni bil glavni cilj, ampak razgled na poti,« pravi pevka, ki pa je na poti doživela tudi nezgodo.

Dobesedno se je scvrla

»V Dolini smrti je bilo kar 49 stopinj – vroče kot v pečici. Ni pa nič vlage, tako da ne švicaš oziroma ti vroč suh zrak izpije takoj vso vlago po telesu. V takih razmerah vročina sploh ni tako naporna, kot je pri nas, kjer imamo veliko vlago. Seveda pa ne smeš biti dolgo zunaj, na kar te tudi ves čas opozarjajo. Sama sem iz avta stekla na peščine, pa sem tako dobesedno na lastni koži spoznala, kaj pomeni taka vročina, saj sem si scvrla podplate! Potem sem noge pohladila z mrzlo vodo in je šlo nekako nazaj … Sicer pa sva se zadrževala v avtu, ki je imel klimo, zunaj pa sva hodila bolj ali manj samo zvečer in zgodaj zjutraj, ko še ni take vročine,« je povedala Neisha, ki jo je zelo navdušil tudi kanjon Antelope zraven Kolorada, ki je indijanski rezervat in sta ga zato lahko obiskala samo z njihovim vodičem.

20190905_104442.jpg
V Dolini smrti si je na vročih tleh opekla stopala.
osebni arhiv

Za Neisho je bila glavna točka potovanja Sedona, ki je na nasprotni strani Zemlje od Tibeta, s katerim jo prav tako povezuje veliko stvari. Tudi tam so namreč romarske poti, energetske točke, svete gore … »Že kraj čaroben. Obdan je z rdečim skalovjem. Marsikdo pride tja, da se prepusti dobrim vibracijam. Še psi so tam dobre volje! Domačini imajo ogromno ponudbo zdravilnih stvari, pa terapije, kot so reiki, angelske terapije, jasnovidci, masaže … Skratka, res ogromno alternativne medicine in naravnih metod, ki sem jih izkoristila tudi sama. Bila sem na nekaj zdravilnih točkah, saj je pod zemljo stičišče sedmih rek. Da se nekaj posebnega dogaja tam, sem čutila na telesu. Nekajkrat sem se naježila. Imela sva tudi več zdravilnih obredov, skozi katere naju je vodil domačin po starih indijanskih izročilih.«

Tako je Neisha v Sedoni doživela veliko olajšanje, dobila novo energije, elan … »Rada grem tja, kjer me nihče ne pozna, kjer nisem obremenjena s svojo javno osebnostjo. Baterije si polnim z materjo naravo. Včasih pozabimo, da je to osnovno za dobro zdravje. Čudovit občutek je objeti 300 let staro sekvojo, hoditi bos po tleh, prijeti drevo, plavati v reki, ne pa bazenu …« pravi Neisha, ki verjame, da se bo ravno zaradi tega lažje in bolj uspešno spopadla z vsemi poslovnimi preizkušnjami. Zdaj predstavlja svojo novo pesem Poročna, do novega leta pa ima že kup dogovorjenih nastopov, tako da jo čaka res veliko dela.