Dobra karma
Zvezde

Na kraju Toševe smrti se spet dogajajo čudne in tragične reči

Avtor: tp

V grozljivi promentni nesreči, ki se pripetila v nedeljo blizu Slavonskega Broda, je življenje izgubilo deset ljudi. A to je le ena v nizu večjih nesreč na odseku Novska - Okučani - Slavonski Brod na hrvaški avtocesti A3. Ta del ceste je dolgo tudi že poimenovan kot "odsek smrti" - in ob zadnjem tragičnem dogodku se je pojavilo nekaj zgodb, ki pričajo o njegovi mistični grozljivosti.

Toše Proeski in Dolores Lambaša sta umrla na isti avtocesti. Pravijo ji zakleta cesta.
Foto: PS

Mirna poletna noč. Promet na hrvaški avtocesti A3 je redek, le tu in tam švigne mimo kakšen avto. Tričlanska družina potuje iz Vinkovcev proti Banja Luki. Oče vozi, mati in hči skušata spati.

»Spomnim se, kot bi se zgodilo danes. Bilo je okrog 23. ure, ko je oče tako na hitro zavrl, da so zaškripale gume. Pred nami je na cesti ležal vzglavnik. Na njem je ležal dojenček, slišali smo otroški jok,« pripoveduje Vinkovčanka, ki je leta 1978 imela osem let. Oče je ugasnil motor in pustil prižgane žaromete. Izstopil je iz avta ter se počasi približal vzglavniku. Počepnil je, da bi ga pobral. V tistem trenutku je vzglavnik izginil skupaj z dojenčkom. »Izginil je. Vzglavnik in dojenček na njem sta enostavno izginila. Oče se je vrnil v avtomobil. V tišini smo nadaljevali potovanje. Šele po nekaj kilometrih je oče nama z mamo rekel, da o tem ne smeva nikomur govoriti,« se spominja Vinkovčanka, ki je na tem delu ceste kasneje še večkrat slišala otroški jok.

avtocesta A3.jpg
Zakleta cesta A3 jemlje življenja!
PS

Vozniki se redno pritožujejo, da na tistem delu avtoceste blizu Nove Gradiške doživljajo neverjetne zadeve: ugaša jim radio, postanejo paralizirani, izgubljajo koncentracijo in imajo občutek, da jim neka nadnaravna sila vleče avto na drugo stran ceste. Poleg tega, da slišijo otroški jok, vozniki govorijo tudi o črni prikazni, ki se pojavlja na cesti in izginja v vzvratnem ogledalu.

Nesreče na tej avtocesti se vrstijo kot po tekočem traku.

Po avtocesti naj bi hodila vdova, ki je bila za časa življenja vedno v črnini. Legenda pravi, da je z raznimi rastlinskimi pripravki uspela preživeti kar nekaj generacij svojih sosedov.

Na tej isti avtocesti je leta 2007 izgubil življenje tudi pevecToše Proeski, nekaj let kasneje pa še mlada hrvaška igralkaDolores Lambaša. Oba sta umrla oktobra (ona ob 6.30, on ob 6.20) in oba sta spala na sovoznikovem sedežu, ko je prišlo do usodnega udarca.

Toše Proeski.jpg
Je bil toše Proeski žrtev temnih sil?
Mediaspeed

Drezanje v mrtve

Ljudje se še vedno spominjajo, kako so gradili cesto, na kateri se dogajajo čudne reči. Videli so marsikaj, o čemer ne smejo govoriti. Šokiralo jih je to, da nekaterim niso bila sveta niti počivališča njihovih prednikov. Brez slabe vesti so cesto speljali kar prek pokopališča, kar naj bi tudi botrovalo številnim prometnim nesrečam.

Magnetna polja

Čeprav uradno ni potrjeno, večina strokovnjakov (policija, projektanti, geodeti, poznavalci prometa) verjamejo, da so tam močna magnetna polja, zato dobijo ljudje občutek paralize oziroma da jih vodi neznana sila.