Dobra karma
Zvezde

John iz Ljubezni po domače: 'Ena punca mi je takoj padla v oči!'

Avtor: Carmen Leban, revija Zvezde-Lady

Intervju s Francem Jarcem Johnom iz Ljubezni po domače ni bil prav preprost. Na samem začetku je namreč menil, da vse to nima smisla, a se je le omehčal in privolil ter ponosno povedal, da je vsa njegova domača vas Dvor ob nedeljskih večerih pred malimi zasloni.

franc jarc john
Foto: Revija Zvezde Lady

Na snemanju se je strašno zabaval in mu nikakor ni žal, da se je odločil za sodelovanje v šovu.
»Programa Pop TV sploh nisem imel in oddaje prej nisem gledal, jo pa zdaj. Zanimivo je, ker šele zdaj vidim, kaj vse se je dogajalo. Treme pred kamero nisem imel, saj sem bil tak, kot sem, in samega sebe ni treba igrati,« pravi Franc Jarc John, ki pa noče razkriti, kako je pristal v šovu. A glede na namigovanja lahko sklepamo, da so prijavo namesto njega izpolnili tisti, ki ga dobro poznajo in si želijo, da bi našel ljubezen. »Bil sem zaljubljen. S partnerico sva bila skupaj deset let, a mi jo je usoda žal vzela. Njena smrt me je hudo prizadela in nenadoma sem bil spet sam. Človek se sicer sčasoma na samoto navadi, kljub temu pa je včasih neprijetna. V naši vasi živi le še 38 ljudi, med njimi so večinoma starejše ženske. Poleti, ko je veliko dela zunaj in so dolgi dnevi, se človek nekako zamoti, ko pride jesen, je pa drugače. Zgodaj pade tema in večer se vleče v neskončnost.« Takrat je Johnu v veliko uteho njegov pes, ki je vedno ob njem in ga tudi prisili, da se vsak dan odpravita na sprehod.
Obdan s tremi
»Nikoli si nisem mislil, da se bodo kar tri ženske hkrati potegovale za mojo ljubezen. Snemanje je bilo zanimivo in zabavno, še posebno ker nisem vedel, kaj lahko pričakujem. Že ob prvem stiku s puncami mi je ena takoj padla v oči. Kako se je vse skupaj razvijalo in končalo, pa boste izvedeli skozi šov.« Da je bila njegova velika simpatija Anamarija, John v oddaji ni skrival, je pa priznal, da so bile vse tri punce pridne. John tudi ne skriva svojega prepričanja, da mu veliko pomeni, če se zna ženska obrniti v kuhinji. »Ker že toliko let živim sam, poskrbim za vse, a priznam, da mi največ preglavic povzroča kuhanje. V tem res nisem spreten. Saj si skuham kakšno enolončnico in si spečem meso, a to ni to. Ker imam težave z zdravjem, sem namreč sladkorni bolnik, bi se moral držati tudi diete, a se je ne. Rad jem domačo hrano, ki jo sam pridelam, in prav nič me ne bi motilo, če bi bila partnerica vegetarijanka in bi tudi mene prepričala za to. Zelenjava ne more škoditi. Težje pa bi bilo, če bi zahtevala, da se odselim iz domačega kraja. Tu sem od nekdaj in ta navezanost na rodno grudo je nekaj posebnega. Sem že v letih, zato mi spremembe niso preveč po godu. Ko si mlad, je vse lažje, imaš neko svojo vizijo in pogled na življenje.«
Kot smo lahko videli v šovu, so se Johnove oboževalke tudi sporekle. »Če je bilo le mogoče, se nisem vmešaval, menil sem, da naj raje rešijo med seboj. Lahko si predstavljate, kako je, ko je toliko žensk na kupu in ima vsaka svoj prav. Sicer pa vam ne smem preveč povedati, saj bodo prihodnje oddaje prinesle tudi kakšno presenečenje.«
John pravi, da ne ve, ali bi šel še enkrat v šov, če bi vedel, kaj vse to potegne za seboj. »Moških, kot sem jaz, je tu v Suhi krajini cel kup, a nobeden od njih ni zbral dovolj poguma. Všeč mi je bilo tudi to, da so nam malo razkazali Slovenijo in kraje, kjer še nisem bil in se na lastno pobudo tja sam najbrž ne bi odpravil,« pravi. Pove še, da so njegovo sodelovanje v šovu Ljubezen po domače vaščani in znanci dobro sprejeli in nihče se zaradi tega iz njega ni norčeval. Vsi pa zdaj navijajo, da bo našel svojo žensko in pravo ljubezen, po kateri tako hrepeni.