Zvezde

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

Avtor: tj

Julio Roberts poznamo kot ljubljenko Amerike, če ne celo ljubljenko sveta. Simpatična in predvsem zelo prijazna slavna dama s svojim nalezljivim širokim nasmeškom navdušuje tako v filmih kot na rdečih preprogah. Zdaj, šest let po smrti njene polsestre Nancy Motes, pa se utegne javna podoba te igralske zvezdnice kar precej spremeniti. Nancyjin zaročenec ji namreč očita marsikaj, med drugim to, da je ravno ona kriva za Nancyjino smrt!

julia roberts
Foto: revija zvezde

Pojdimo lepo po vrsti. Pred šestimi leti, natančneje 9. februarja 2014, je pri komaj 37 letih umrla Nancy Motes, polsestra slovite ameriške igralke in filmske producentke Julie Roberts. Obdukcija je pokazala, da je mlada dama umrla zaradi prevelikega odmerka mamil, Craig Harvey, predstojnik oddelka za sodno medicino, pa je potrdil, da so v njenem telesu našli različne opojne substance in da je šlo za samomor. Po tem, ko je vzela mamila, se je utopila v kadi. Julia je kmalu po tragediji dala intervju za revijo WSJ., v katerem je o smrti svoje polsestre dejala: »To je preprosto srčna bolečina. Minilo je šele 20 dni. Ni besed, ki bi lahko opisale, kaj smo v teh 20 dneh prestajali.« Nobena skrivnost pa ni, da je imela 52-letna hollywoodska zvezdnica vse prej kot dober odnos z Nancy, dreserko psov, ki je bila med drugim dejavna kot asistentka pri produkciji serije Glee. Da med njima ni bilo kakšne posebno velike sestrske ljubezni, med drugim dokazuje tudi to, da se Julia, ki je sicer prišla na pogreb, ni udeležila žalne slovesnosti.

julia roberts 1.jpg
Julia Roberts naj bi bila odgovorna za smrt svoje mlajše polsestre Nancy Motes, ki je menda prav zaradi njenega maltretiranja zapadla v depresijo in storila samomor.
Profimedia

Zbadala jo je zaradi prekomerne telesne teže

O razlogih za spor, ki segajo globoko v preteklost, je Nancy, hčerka Betty Lou Bredemus, mame Julie Roberts, in njenega drugega moža, Julijinega očima Michaela Motesa, nekaj let pred smrtjo spregovorila v intervjuju za britanski dnevnik Daily Mail: »Ko sem hodila v srednjo šolo, ona pa je bila odrasla, mi je dajala vedeti, da imam prekomerno telesno težo. To je počela zelo jasno in prav nič prijazno.« Nancy se je dolgo bojevala z zanjo bolečim dejstvom, da je živela v senci svoje slavne polsestre. »Če prihajaš iz družine, v kateri so vsi zelo lepi, se še težje spoprijemaš s takšnimi težavami,« je pojasnila in dodala: »Večino svojega življenja sem se obsojala zaradi videza in teže.« Nekoč je tehtala kar 127 kilogramov, Julia pa se je je zaradi tega menda sramovala. Potem pa se je Nancy odločila za operacijo želodca, ki je poskrbela, da se je skoraj »prepolovila«, zato ni nenavadno, da je zatrdila, da je bilo 20 tisoč funtov (24 tisoč evrov), kolikor je odštela za operacijo, najboljša investicija v njenem življenju. Nancy, ki je med drugim razkrila, da ji Julia ni hotela pomagati, ko se je želela podati po njenih stopinjah in postati igralka, je celo v poslovilnem pismu napisala, da jo je dobitnica oskarja vse življenje šikanirala in s tem pahnila v globoko depresijo. »Napisala je kar pet strani dolgo poslovilno pismo,« je po njeni smrti razkril dobro obveščeni vir in dodal: »Na treh straneh je pisala o tem, da jo je njena polsestra pripeljala do tega. Eno stran je posvetila mami in temu, kako zelo jo ima rada, na eni strani pa se je opravičila svojemu zaročencu Johnu Dilbecku.«

julia roberts 2.jpg
Nancy menda ni smela obiskovati svoje bolne mame Betty Lou Bredemus, ki se je po tem, ko je zbolela za rakom, preselila k Julii.
Profimedia

Ni smela obiskati bolne mame

Odnos med polsestrama se je dodatno zaostril poleti 2013, ko je Nancy v intervjuju Julio obtožila, da ji prepoveduje obiske bolne mame. Ko je Betty Lou, igralka in učiteljica igre, izvedela, da je zbolela za rakom pljuč, se je namreč preselila k Julii in njeni družini v Los Angeles, kjer pa je Nancy očitno ni smela obiskovati. Ko se je zdravstveno stanje njune mame poslabšalo, so jo prepeljali v bolnišnico Saint John's Health Center v Santa Monici, kjer je 19. februarja 2015, torej leto dni po Nancyjinem samomoru, umrla v 81. letu starosti. Mimogrede, tudi za Julijinega očeta Walterja Gradyja Robertsa je bil že leta 1977, ko je bila stara komaj 10 let, usoden rak, in sicer na grlu.   

julia roberts 4.jpeg
John in Nancy sta se nameravala poročiti maja 2014.
Twitter

Nikoli ni pokazala čustev

Če je Julia dejansko tako maltretirala ubogo Nancy, ni nenavadno, da je nanjo še danes zelo jezen tudi pokojničin zaročenec, 37-letni John Dilbeck. Možakar, ki se je nameraval maja 2014, torej tri mesece po tragediji, s svojo izbranko sprehoditi do oltarja, je slavno igralko že pred Nancyjino smrtjo javno obtožil, da je nadnjo izvajala mobing in jo ustrahovala. »Bodi odkrita, Julia, ti si tiranka. Prav nič drugega nisi kot ustrahovalka, polna sovraštva, in še vedno te krivim za Nancyjino smrt!« je napisal na Twitterju.

julia roberts 5.jpg
Sokriva za Nancyjin samomor naj bi bila tudi njena druga polsestra in Julijina sestra, 55-letna igralka Lisa Roberts Gillan.
Profimedia

V nedavnem intervjuju, ki ga je ob šesti obletnici Nancyjine smrti dal za britanski tabloidni časnik The Sun, pa je John, ki je tudi našel svojo drago mrtvo v kadi, izjavil, da je jezen tudi na Julijino starejšo sestro, 55-letno igralko Liso Roberts Gillan. Po njegovem mnenju sta obe brezsrčni: »Nikoli nista priznavali njenega obstoja, niti takrat, ko je bila še živa. Daleč od oči, daleč od srca. Dokler svet ničesar ne sliši o tem, to ne bo igralo nobene vloge.« Med drugim je še dodal, da Julia po smrti svoje polsestre nikoli ni pokazala čustev, žalosti ali sočutja.

Kaj je resnica, seveda ve samo Julia, ki se na Johnove komentarje ni odzvala. Kdo ve, morda pa v sebi trpi celo bolj kot on - tako zaradi polsestrine smrti kot javnega blatenja.