Dobra karma
Zvezde

Dušno branje razkrilo, zakaj je srečen, ker je moški

Aleksandra Winkler Drole Avtor: Aleksandra Winkler Drole, Karmična diagnostičarka in učiteljica akaških zapisov

V številnih preteklih življenjih je bil Damjan Murko na vidnem mestu, obkrožen z množico ljudi, pa vendar od intimnega odnosa zelo odmaknjen.

Murku je prometna nesreča pustila velike travme.
Foto: Tibor Golob

Skozi številna življenja se je njegova duša učila, kako si pridobiti naklonjenost javnosti, da ga ljudje podprejo.
Bil je odvetnik, župan, politik, vodja podjetniške sekcije, bil je javni govornik in organizator v številnih poklicih in dejavnostih. In ne boste verjeli, celo religiozni vodja … Bil je uspešen v poslu in pri služenju denarja, še najbolj tam, kjer je bilo treba očarati in navdihovati množice.
Skozi predzadnjo in predpredzadnjo inkarnacijo se je naučil, da ni dobro »nositi srca na pladnju« in tudi ne veliko obljubljati, saj obljuba dela dolg. Bil je uspešen govornik in karizmatična osebnost, kjerkoli in v kakršnemkoli »liku« ali poklicu se je pojavil.
Manj uspešen pa v čustvenem, zasebnem in intimnem pomenu. Ali je bil komu res zvest? Ja, najbolj samemu sebi …
V številnih inkarnacijah se je utelesil kot moški in tako imel možnost dodelati veščine in poklice, kjer so imeli moški večjo ali pa edino pomembno javno vlogo.

PREJŠNJE ŽIVLJENJE
Pa si podrobneje oglejmo njegovo prejšnjo inkarnacijo, ki ima večji vpliv na njegovo sedanje življenje.
Njegova duša se je utelesila na Japonskem, v bogatem okolju ter v ženskem telesu. Izjemno karizmo, znanje in modrost, dar spretnega govornika in predvsem željo po javnem uspehu je izrazila v vlogi odrske igralke, kasneje tudi manekenke ter spremljevalke bogatih in slavnih moških.
Ta lepotička je imela vse, kar bi si ženska tistega časa lahko želela; slavo, bogastvo, znanje številnih tujih jezikov, plesne in akrobatske veščine, dar zapeljevanja … A ni imela zadovoljujočega čustvenega, zasebnega življenja, ki ga prinaša stalno partnersko razmerje.
Oboževale so jo množice ljudi. Bila je ena najbolje plačanih žensk na Japonskem tistega časa. Moški so jo obkrožali in jo vabili na luksuzna potovanja, njena duša pa je ostala notranje prazna in je hrepenela samo po enem moškem – svoji duši dvojčici.
Leta so minevala in ta ženska je prepotovala večji del sveta, se naučila marsičesa, spoznala in doživela veliko slavo … ni pa si ustvarila družine in trajnega čustvenega odnosa.
Njena duša je namreč takrat sprejela odločitev, da se popolnoma posveti karieri, tudi za ceno odpovedi varnemu domačemu ognjišču, ljubečemu partnerju in družinski sreči.
Kasneje, v poznih letih, se je te odločitve pokesala, pa vendar … Ni bilo možnosti nadoknaditi izgubljenega čustvenega razmerja.
Starši so jo pogrešali, prav tako bratje in sestre. Partner (duša dvojčica) je ob vsakem njenem odhodu na dolga službena potovanja prestajal težke čustvene bolečine in sčasoma iz obupa našel drugo.
Takrat si je lepa Japonka želela samo eno, in sicer, da bi bila moški.

USODNA ŽELJA
»Če bi bila moški, bi lahko imela oboje: družino in kariero.«
In s to srčno željo je tudi zapustila svoje fizično telo.
Gospodarji karme so njeno željo uslišali: duša se je utelesila v moškem spolu in tokrat lahko uspešno združuje javno in zasebno življenje, kariero in družinsko srečo.
Tokrat, v tem telesu, se duša spomni bolečin, ki jih je prizadejala svojim domačim z odhodom, in največ karmičnega dolga ima do svoje primarne družine (sorojenci in starši), pa tudi do sekundarne družine, žene in otroka.
Njegova duša je modra in učena, saj se spomni številnih veščin iz prejšnjih inkarnacij, tako da mu formalna, šolska izobrazba ne predstavlja velikega pomena.


SEDANJE ŽIVLJENJE
Primarna karmična lekcija v tej inkarnaciji je za Damjana Mruka (p)ostati dušni vrtnar.
Dušni vrtnar je nekdo, ki – metaforično – poskrbi, da odkrije najboljše in najlepše v vsem, česar se dotakne. Ljudem pomaga, da zacvetijo v vsem svojem sijaju. V njegovi bližini, ob njegovih delih se izrazi vse dobro, kolikor ga je v posamezniku. Torej pomaga drugim, da pustijo za sabo svoj plevel (beri: gnev in slabo voljo).
Sekundarne lekcije:
– kariera je pomembna, a ne za vsako ceno, če bi bila zaradi tega prikrajšana družina (na primer daljši odhodi v tujino odpadejo, če ga ne more spremljati družina);
– intuicija je dobra, vendar jo je pomembno vpeljati v svoj vsakdan, v svoje odločitve;
– (p)ostati finančno neodvisen;
– ohranjati pravo razmerje med obveznostmi in užitkom.
V naslednji inkarnaciji bo ženska, slavna igralka in manekenka z zadovoljujočim zasebnim življenjem in družino. In takrat bo tudi srečen, da bo ženska.

NAUK ZGODBE

– Kadar si zaželimo izpopolnjujoče zasebno in hkrati uspešno poklicno življenje, dobro pretehtajmo, ali so možni kompromisi.

– Za uspeh se učimo skozi številna življenja, ne le skozi klasično izobraževanje, še mnogo pomembnejša je sama šola življenja.

– Če zapustimo dušo dvojčico, jo lahko v novem življenju ponovno srečamo, vendar za to ni zagotovila.

– Ob zadnjih urah življenja so pomembne naše želje, namere, hrepenenja in vzgibi, kajti gospodarji karme nas pogosto uslišijo in nas temu primerno pripravijo na novo življenje.

– Bodimo srečni in zadovoljni s svojim spolom. Nekateri so srečni, ker so moški, spet drugi, ker so ženske, za vse nas pa je najboljše, da smo, kar smo, ter da se sprejemamo v mislih, besedah in dejanjih.


Aleksandra Winkler Drole

Aleksandra Winkler Drole

Karmična diagnostičarka in učiteljica akaških zapisov

Močan duhovni potencial, ki je predpogoj za razvoj intuicije in prejemanje božanskih sporočil, sem podedovala. Že kot petletna deklica sem zaznala bližajočo nevarnost in opozarjala svoje družinske člane.

V najstniških letih sem se seznanila s tehnikami komunikacije s pokojnimi dušami ter gledala v usedlino kave svojim vrstnicam in njihovim mamam. Njihovo navdušenje mi je vlivalo voljo, da v teh duhovnih sferah nadaljujem.

Moji učitelji so vseh ras

Pri svojem iskanju duhovne resnice sem se srečala z velikimi mojstri in duhovnimi učitelji - z 'rdečekožim' staroselcem (Indijancem) iz plemena Navaho me je pot zanesla k 'temnopoltemu' Joruba šamanu …

S študijem na duhovni univerzi sem si pridobila strokovna znanja in osnove delovanja naše karme, dharme ter ostalega znanja ezoterike, katerih osnova je indijska filozofija. Moj 'najljubši' duhovni vodja s tega področja je Satja Sai Baba. Duhovni učiteljici 'bele kože' sta dr. Doreen Virtue ter Diana Cooper. Pod mentorstvom njunih učencev sem pridobila dve diplomi; kot angelska terapevtka in intuitivna angelska svetovalka.

Izurila sem se tudi v reikiju, katerega oče je Japonec Mikao Usui – to je moj 'rumenopolti' učitelj. Moja velika strast sta tudi hiromantika in radiestezija, moja največja ljubezen pa branje dušnega zapisa z vpogledom v akaške zapise.