Dobra karma
Počutje

Kam vas v resnici vodijo vaša predvidevanja?

Tina Hočevar Avtor: Tina Hočevar, numerologinja

Ali pa če si zastavimo še bolj konkretno vprašanje: vas vaša predvidevanja pripeljejo do koristnih zaključkov in dobrih odnosov?

ženska telefonira
Foto: profimedia

Danes želim z vami deliti izkušnjo svoje stranke, ki me je pred nekaj časa poklicala in mi povedala, kako se je spremenil njen odnos s sestro, ko je nehala predvidevati in začela postavljati več vprašanj.
Dobila je klic, na drugi strani je bila njena sestra. Pogovor je potekal bolj hladno ter precej uradno in moja stranka (tukaj jo bomo poimenovali Mojca) je predvidevala, da je to zato, ker njen odnos s sestro zadnje čase ni bil ravno najboljši. Sestra na drugi strani je delovala resno in Mojca se je začela počutiti verbalno in energetsko napadena.

In če bi Mojca reagirala kot ponavadi, bi se začela enako odzivati na to - verbalno bi se branila ali napadla sestro z besedami, ali pa bi bila zadržana, hladna in poskušala čim prej končati neprijeten pogovor. Predvidevala je namreč, da sestra reagira na tak način zaradi njunih preteklih nerazrešenih konfliktov in zamer. 

OČITNA SPREMEMBA
A ker se je Mojca pred časom odločila zavestno delati na izboljšanju svoje komunikacije z drugimi, je bila prva stvar, ki jo je rekla sama sebi, ko je slišala in začutila sestrino energijo: ‘Ne predvidevaj, vprašaj.’ Zato je Mojca rekla svoji sestri: “Nisi slišati najbolje, a je kaj narobe, kako se počutiš?” Ko je zastavila to vprašanje, je sestra popolnoma spremenila ton glasu in zaupala Mojci, da je imela zelo težek dan in da je na robu joka, da se komaj drži pokonci. Govorila je na hladen in odrezav način, ker se je komaj zadrževala, da ne izbruhne v jok. Ko ji je to zaupala, je začel njun pogovor teči v popolnoma drugi smeri. Sestra se ji je odprla in ji zaupala, Mojca ji je prisluhnila in ji pomagala ter ji dala čustveno oporo. Na koncu telefonskega klica sta se obe počutili bolje in bili hvaležni za to, da sta se lahko pogovorili. Pogovor ju je povezal in zbližal.
A to se je lahko zgodilo samo zato, ker Mojca ni odreagirala na podlagi preteklosti, skozi čustva in ego, ni predvidevala, kaj so razlogi za sestrino ravnanje, ampak ji je namesto tega postavila vprašanje in prisluhnila odgovoru. S tem je dala sestri priložnost, da pojasni svoje počutje, hkrati pa je dala priložnost tudi sebi, da sliši resnico.

ženski, blond, rjavolaska, prijateljici,.jpg
Mojca je dala sestri priložnost, da pojasni svoje počutje, hkrati pa je dala priložnost tudi sebi, da sliši resnico.
Pexel

NE PREDVIDEVAJTE, VPRAŠAJTE
Velikokrat se znajdemo v konfliktu z drugimi ali pa odrinemo od sebe ljudi (tudi tiste najbližje), ker predvidevamo, kaj so razlogi za njihovo ravnanje, in jim zato zamerimo, smo prizadeti, žalostni ali jezni. A velikokrat se to zgodi na podlagi predvidevanj, zgodb in scenarijev, ki si jih narišemo v svoji glavi.
S tem vas želim vzpodbuditi, da naslednjič, ko boste v situaciji z nekom, kjer se ne boste počutili najbolje, ali ko boste zaznali, da predvidevate, da se nekdo obnaša do vas na določen način zaradi nekih razlogov… ne predvidevajte. Ne odreagirajte na podlagi scenarijev v vaši glavi, raje vprašajte, če imate seveda možnost in priložnost vprašati. Mogoče ne boste dobili odgovora tisti trenutek. A z vašim vprašanjem boste dali sebi možnost, da izveste resnico, ki je velikokrat popolnoma drugačna od naših predvidevanj.
Seveda bodo tudi situacije, ko ne boste imeli priložnosti vprašati ali pa ne boste dobili odgovora … v takšnih situacijah pa poskušajte razumeti, da resnica ni vedno tista, ki ste si jo vi zamislili ter dopustite možnost, da je resnica popolnoma drugačna in velikokrat povezana z notranjimi borbami, življenjskimi preizkušnjami in preteklostjo druge osebe.
Takšen način odzivanja vam bo čez čas prinesel več miru. In bolj kot ste mirni v sebi, boljše odnose z drugimi lahko ustvarite.
Zato še enkrat poudarjam, kako pomembno je dnevno skrbeti za svojo energijo, saj boste tako lahko reagirali manj čustveno in boste uspeli ne predvidevati, ampak namesto tega postaviti pravo vprašanje, ki vas ne bo oddaljilo od osebe, s katero se pogovarjate, ampak vam bo pomagalo približati se ji in zgraditi močnejši in bližnji odnos.


Tina Hočevar

Tina Hočevar

numerologinja

Zadnjih 20 let se ukvarja z raziskovanjem in delom na področjih numerologije, osebnostnega razvoja, proučevanja osebnosti, energetskega zdravljenja, upravljanja s stresom in meditacije. Skozi numerološke analize osebnosti in coaching pomaga posameznikom in podjetjem odkriti in razviti svoje potenciale, prepoznati in preseči izzive, ter skozi to pripomoči k notranjemu miru, boljšim odnosom, občutku izpopolnjenosti in uspehu.

V letih svojega delovanja je živela in delala v različnih državah - Novi Zelandiji, ZDA, na Kitajskem in Avstraliji. Zadnja leta je delovno razpeta med Slovenijo in Singapurjem.

Skozi svoje delo je ugotovila in verjame, da smo vsi tukaj, kjer smo, iz različnih razlogov. z različnimi nameni in svojevrstnimi potenciali. Če vemo, kateri so ti potenciali in če ravnamo v smeri njihovega razvoja, je to velik korak k doseganju miru, sreče, uspeha in občutka izpolnjenosti.

Več njej in njenem delu si lahko preberete na: www.claritynumerology.com/storitve