Dobra karma
Počutje

Sade sati prinaša težavne čase, a se ga ni treba bati

Tina Pipan Avtor: Tina Pipan, djotiš in vastu svetovalka

V djotišu poznamo različna življenjska obdobja, ko se nam glede na naravne ritme v življenju aktivirajo in odprejo določeni naravni principi – grahe.

ženska vesolje
Foto: Profimedia

In po djotišu se nam prav z grahami sprožijo dogajanja na različnih področjih življenja.
Prav posebno in v djotišu zelo poznano obdobje je sade sati. To je obdobje, ki se ciklično ponavlja približno na 29 let in traja približno sedem let in pol. Nekateri mu pravijo tudi obdobje žalosti in nesreče, vendar je pravzaprav samo obdobje, ko se nam različne stvari iz preteklosti še močneje izrazijo z namenom duhovne rasti, preobrazbe in napredka. Gre za Saturnov prehod naše natalne oziroma rojstne Lune.

ZAKLJUČEVANJA IN ZAČETKI
Sade sati se začne, ko Saturn na nebu vstopi v znamenje pred našo rojstno Luno in se nadaljuje, ko prehaja znamenje z našo Luno in še eno za njo. Ker pa je Saturn zelo počasen planet in za prehod enega znamenja potrebuje približno dve leti in pol, traja sade sati približno sedem let in pol.
To je obdobje, ko se ljudje lahko v življenju srečamo z različnimi težavami (od čustvenih in psihičnih do zdravstvenih, materialnih), stiskami, morda izgubami in smrtjo – kot zaključevanjem starega in začetkom novega. To je čas upočasnjenega dogajanja, stvari ne potekajo vedno zlahka. Je pa tudi obdobje velikega duhovnega napredka, rasti in sprememb in to je bistvo sade satija.

PREOBRAZBA
Da se oseba obrne k bistvu, a ne stran od življenja, in da to duhovno zmore začutiti ter povezati skozi življenje tukaj in zdaj; da iluzije odpadejo in vidimo svet in stvari take, kot so v resnici. S pravilnim delom na sebi in pravilno, usmerjeno aktivnostjo lahko močno zmanjšamo možne ovire in težave tega obdobja. Namen sade satija je pravzaprav naša notranja preobrazba.

vesolje
Vsak od nas obdobje sade satija doživi na sebi lasten način, ki ima svoje vzroke v postavitvah na nebu.
Profimedia

VELIKE RAZLIKE
Vsak od nas obdobje sade satija doživi na sebi lasten način, glede na pozicijo in vladavine Saturna v rojstni karti ter seveda glede na pozicijo in vladavino natalne Lune. Pomembno je, kakšno karmično popotnico v povezavi s principom Saturna smo že prinesli s seboj, in če je ta že precej uravnotežena, sploh ni nujno, da nam bo obdobje sade satija povzročilo težave ali večja čiščenja.
Kdaj ljudje vstopimo v obdobje sade satija, je prav tako popolnoma individualno. Nekateri se rodijo v svojem prvem sade satiju, spet drugim se lahko začne šele v obdobju odraščanja. To seveda določa položaj Lune in Saturna v rojstni karti.

Vsi, ki vas zanima, kdaj se vam začne Sade Sati in ali ste trenutno v njem, me lahko kontaktirate in vam to brezplačno izračunam.

PRIPOROČILA
V djotišu poznamo veliko ukrepov, s katerimi lahko omilimo barvo tega obdobja in preobrazimo neravnovesja, še preden se izrazijo navzven. Priporočajo se redna meditacija, tišina, disciplina, umirjenost in spoštljivost, potrpežljivost ter pomoč drugim ljudem.
Saturn oziroma Šani je tisti princip/načelo, ki nas v tem obdobju najbolj uči, zato se priporoča, da nekaj svoje energije (v času, denarju, skrbi, pomoči) namenimo tisti populaciji, ki jo Saturn uteleša: starcem, revežem, invalidom, ljudem z dna socialne lestvice.
Zelo močno lahko preobražamo svoja možna neravnovesja tudi z zvokom. Vsako naravno načelo, vsak planet ne samo, da je povezan s posameznim zvokom, temveč je ta zvok. ŠAM predstavlja Šanija/Saturna.

Priporočam prebrati knjigo, ki jo je napisal Adrian P. Kezele in govori o tem obdobju: Veličastni Saturn.

planet-3508677_1280.jpg
Satur je veličasten planet.
pixabay

LE POGUMNO!
Ne ustrašimo se sade satija, vzemimo ga kot priložnost za veliko osebno rast in razvoj. Preventivne tehnike, ki jih pozna djotiš, prave odločitve ter usmerjene aktivnosti pa so tiste stvari, ki nam lahko pomagajo preobraziti neravnovesja znotraj sebe in zmanjšati težave zunaj.
Bistvo je, da zmoremo ustvariti ravnovesje in mir znotraj nas samih. Ravnotežje in harmonija znotraj pa se vedno izrazita kot ravnotežje in harmonija zunaj!
Podobna vsebina: Obstajata dva zodiaka - dejanski in navidezni


Tina Pipan

Tina Pipan

djotiš in vastu svetovalka

Tina Pipan je djotiš in vastu svetovalka, učiteljica, predavateljica in mentorica, ki že več kot 13 let opravlja različna djotiš in vastu svetovanja, projektiranja, predavanja in zadnjih nekaj let tudi izobraževanja ter mentoriranja na področju starih vedskih znanj. Že 5 let vodi 3 letno šolo djotiša in vastuja v Ljubljani ter na praktičen in prizemljen način pomaga ljudem k ponovni vzpostavitvi ravnovesja v življenju in s tem povečanja kvalitete le tega. Znanja o djotišu in vastuju povezuje z znanji ajurvede in joge, saj so neločljivo povezana.

Ker je zaljubljena v naravo in naravne rešitve problemov, se je izobrazila tudi za bachovega cvetnega terapevta, nenehno pa poglablja svoje znanje o tem, kako nam lahko narava in naravne rešitve pomagajo pri premagovanju težav in vzpostavljanju harmonije.

Že več kot 15 let raziskuje različna znanja o prehrani in jogo, ter njuno vrednost pri vzpostavljanju ravnovesja na telesni, čustveni ter energijski ravni.

V prostem času preživlja čas z družino in prijatelji, uživa v naravi in jogi, fotografira, piše in potuje, ter predvsem poizkuša živeti tukaj in sedaj.

Več o njej in njenem delu si lahko preberete na spletnih straneh www.eroja.si in www.isa-institut.org