Počutje

Vibracijske frekvence rastlin delajo čudeže na čakre

Avtor: sn

Rastline so že tisočletja priznane kot izvrstno zdravilo za različne bolezni – kako tudi ne bi bile, saj so neposredna povezava človeka z naravo.

K živahnemu vrtinčenju energijskih centrov nam lahko izvrstno pomaga tudi narava.
Foto: Profimedia

Prav vsaka rastlina ima svojo vibracijsko frekvenco, ki je sinhronizirana z našim telesom in psiho.

In te rastlinske vibracijske frekvence pomagajo pri uravnoteženju, celjenju in energiziranju sedmih glavnih čaker v telesu.

Sedem čaker je seveda sedem centrov energije, ki našemu telesu pomagajo pri povezovanju z univerzalno energijo. Ta se pretaka po telesu od spodaj navzgor, pa pojdimo še mi po tej poti in poiščimo povezavo z rastlinami, ki so za določeno čakro najboljše.

Prva čakra – regrat

regrat
Regrat
Profimedia

Korenska čakra je povezana z osnovnimi potrebami po preživetju in varnosti. Ima močno povezavo z energijo zemlje in nas prizemljuje. Če je blokirana, smo prestrašeni in nervozni. Pojavijo se lahko težave s preobilno težo ali anoreksijo. Nezadovoljstvo s telesom izvira prav iz blokade korenske čakre in lahko vodi tudi do hujših oblik depresije.

Za boljše delovanje kronske čakre je idealno piti čaj iz regratove korenine.

Druga čakra – ognjič

ognjič
Ognjič
Profimedia

Sakralna čakra je povezana z osnovno potrebo po spolnosti, kreativnosti in samozadovoljstvu. Vlada našemu zaupanju vase in možnosti empatije. Njeno neravnovesje se kaže v pretirani želji po spolnosti, čustveni eksplozivnosti in občutkih krivde ali pa v potlačeni želji po spolnosti, strahu pred seksualnim stikom in manipulativnosti.

To čakro v ravnovesje lepo spravlja čaj iz cvetov ognjiča.

rožmarin
Rožmarin
Profimedia

Tretja čakra – rožmarin

Solarni pleksus je center osebne moči, strasti, impulzivnosti, jeze in moči na splošno. Omogoča nam astralna potovanja, sprejemanje nasvetov duhovnih vodnikov ter je odgovorna za jasnovidnost posameznika. Kadar solarni pleksus ni uravnovešen, čutimo izgubljenost, zdi se nam, kot da nimamo nadzora nad svojim življenjem, kar lahko vodi v depresijo.

Za krepitev te čakre je najboljši rožmarin: kot čaj ali dodatek jedem.

glog
Glog
Profimedia

Četrta čakra – glog

Srčna čakra je center ljubezni, sočutja in duhovnosti, povezuje telo, duh in razum. Omogoča nam, da ljubimo sebe in druge, da sprejemamo in dajemo ljubezen. Če je ta čakra neuravnovešena, se pomilujemo, smo prestrašeni in neodločni ter se oklepamo stvari in ljudi … Mislimo si, da nismo vredni ljubezni.

To čakro v dober tek spravita čaj ali tinktura iz plodov gloga.

rdeča detelja
Detelja
Profimedia

Peta čakra – rdeča detelja

Grlena čakra je center komunikacije, zvoka, ustvarjalne energije, pisanja, možnosti spremembe, transformacije in zdravljenja. Daje nam moč, da slišimo in govorimo resnico. Kadar je neuravnovešena, smo preplašeni, se ne izražamo, se počutimo šibke in nismo zmožni izražati svojih misli.

To čakro najbolje okrepi čaj iz rdeče detelje.

Šesta čakra – smetlika

smetlika
Smetlika
Profimedia

Tretje oko je center intuicije, svetlobe in duhovnih energij. Omogoča nam odstranitev sebičnosti in negativnih misli. Prek tretjega očesa se povežemo z višjimi bitji, kanaliziramo njihove modrosti in se povežemo tudi s svojim višjim jazom. Kadar čakra ni uravnovešena, smo prestrašeni in hkrati egoistični.

To čakro učinkovito uravnovesimo s čajem iz smetlike.

sivka
Sivka
Profimedia

Sedma čakra – sivka

Kronska čakra je center duhovnosti, razsvetljenja in dinamične energije, dovoljuje povezavo z božanskostjo. Skoznjo vstopi duša ob rojstvu in izstopi iz telesa ob smrti. Kadar je neuravnovešena, imamo občutek frustracije, izgubimo svojo življenjsko iskrico, pojavijo se nam destruktivna čustva.

To čakro najbolje zdravi sivka – kot eterično olje ali dodatek jedem.