Dobra karma
Počutje

Rak ima za bolnika ganljivo sporočilo, ki pa ni smrtna obsodba

Andreja Novak Avtor: Andreja Novak, energijska raziskovalka in astrologinja

Rak je bolezen, ki ne prizadene samo bolnika, temveč vpliva na celo družino. Vsi so zaradi nje prizadeti, ne samo tisti, ki ima diagnozo rak, čeprav mora ta oseba narediti glavno spremembo, da ohrani življenje.

ženska
Foto: Profimedia

Kaj je bolezen rak, se večinoma pogovarjam z ljudmi, ki se jih je že dotaknila na takšen ali drugačen način. Takšni razumejo različne vidike te bolezni in jih tudi bolj zanimajo vzroki, ki so do nje pripeljali.
Najpomembnejše vprašanje, ki sem ga kot terapevtka vedno postavila rakavim bolnikom, je bilo: »Si še želite živeti?«, in če so predolgo čakali z odgovorom »Ja!«, sem v sebi že vedela, da ne bo šlo.
Kot terapevtka sem morala prehoditi dolgo pot, da sem razumela, da jim sama ne morem najti motivacije in želje za življenje, temveč je to njihova domača naloga, s katero si zagotovijo lastno življenje.

SODELOVANJE Z DUŠO
Diagnoza rak je ena najbolj stigmatiziranih diagnoz, zato jo je še težje premagati, saj so močni pritiski okolja in sistemov družbe, zdravstva. Najtežje je, ker brez vprašanja okolica, družba takoj vsakega obsodi na smrt. Zato se vsakomur zazdi, da ko uradno dobi diagnozo rak, je, kot bi dobil pisno obsodbo na smrt.
Najbolj tragično je, da je psihični pritisk tako močan, da lahko ljudje za rakom zbolijo že samo zaradi papirja, na katerem piše, da ga imajo. Zato je koristno, da se naučite delovati konstruktivno v smeri življenja, da lahko premagujete mentalne in čustvene pritiske, ki bodo vedno prisotni. Najboljši in trajni način je optimalno sodelovanje z izvorno energijo – energijo Duše, kar je koristno tudi za tiste, ki ste zdravi.

IZVOR BOLEZNI
Bolezen rak nastane, ko se začnejo celice v telesu nenadzorovano množiti. Resnica je, da se pogoji za nenadzorovano delitev celic ustvarijo že veliko prej – vsaj pet let. Osnova za bolezen rak (ali druge usodne bolezni) nastane v trenutku, ko v življenju začnete pozabljati nase. Več je takšnih trenutkov, ko pozabite nase, na svoje sanje, cilje, želje, hotenja, bolj se krepijo energije, ki odpirajo pot bolezni rak.

ENERGIJSKI VIDIK
Rak je bolezen, prek katere nam Duša sporoča, da se je treba na hitro zbuditi. Duša želi, da najdemo nove perspektive, ki ji omogočijo (Duši), da ponovno dobi vpliv na življenje, saj življenje mimo njene – Dušne energije nima nobenega smisla.
Kaj si želi vaša Duša, da naredite ob bolezni rak (pa tudi sicer)?
Duša si zares želi:
- da na življenje pogledate drugače,
- da postavite meje vplivov drugih na svoje življenje,
- da prenehate delati kompromise v stvareh, ki so vam pomembne,
- da prisluhnete lastnim čustvom,
- da prisluhnete svojemu srcu,
- da pogledate sistem, po katerem živite,
- da začutite, zakaj bi še radi živeli.

UKREPANJE
Kaj je preventivno treba storiti glede bolezni rak? Če imate diagnozo rak, to storite čim prej:
1. Preglejte svoje prostore doma in v službi ter zavrzite vso navlako, ki se je z leti nabrala.
2. Naredite generalno očiščenje doma in prostorov, kjer se v službi zadržujete.
3. Naredite seznam dogodkov iz preteklosti v svoji družini, ki jih ne morete pozabiti.
To je običajno večja zamera, na katero padajo energije in se začnejo kopičiti v številnih blokadah, ki zaustavljajo energijo v telesu. Posledično se zaprejo energijski pretoki v hiši, saj človek instinktivno zapre energijske poti v prostorih z dodatno dekoracijo ali navlako.
4. Naredite seznam dogodkov za poslovne ali službene zamere iz preteklosti.
Oba seznama pod točko tri in štiri obredno zažgite. To pomeni, da nekje v varnem okolju zažgete seznam, da se prečistijo vse energije, povezane s točkami na seznamu. Če imate iz teh dogodkov še kakšne fotografije, tudi njih obredno zažgite.
5. Prisluhnite svojemu telesu.
Razstrupite ga, da mu daste možnost obnove in ga boste bolje slišali. Pri tem so določeni prehrambni dodatki, ki jih veliko med nami uživa preventivno, saj imajo pomembno vlogo v sistemu fizičnega telesa, ki mu moramo poleg energijskih terapij dati maksimalno podporo.
Ne jejte ničesar, kar vam ne ustreza. Post je lahko dober način, s katerim prisluhnete telesu, vendar se pri tem posvetujte s pravimi strokovnjaki.
Prisluhnite telesu tudi glede počitka in fizičnih dejavnosti. Ne silite se v nekaj, kar vam ne ustreza, pri tem pa se zavedajte, da je svež zrak, voda in ravna drža osnova za pretočnost v telesu.
6. Zavedajte se svojih čustev:
- glede druženja z ljudmi,
- glede svoje službe in dela, ki ga opravljate,
- glede preteklosti,
- glede sedanjosti,
- glede ciljev za prihodnost.

POMEN LOKACIJ
Kaj je bolezen rak na določenem delu telesa? Rak se simbolično pojavi tam, kjer ste najbolj občutljivi v energijah.
Kaj pomeni, če imate raka na koži
To pomeni:
- da vas okolica pritiska že več desetletij in so v vas glede tega velike zamere,
- da se vam je obrambni mehanizma za okolje pregrel,
- da ne živite in delate v pravem okolju,
- da potrebujete dodatno zaščito, da se lahko pozdravite.
Kaj pomeni, če imate raka na kosteh
To pomeni:
- da se vam je porušila osnovna struktura,
- da ne znate poskrbeti zase oziroma vas hromi strah pred življenjem,
- da ste nosili preveč bremen svojih bližnjih.
Kaj pomeni, če imate raka na črevesju
To pomeni:
- da ne znate ali ne želite opustiti stvari oziroma predolgo »prebavljate« vsa čustva,
- da težko prebavljate pritiske in manipulacijo,
- da bi morali jasneje komunicirati,
- da ne bi smeli delati kompromisov glede stvari, ki so vam pomembne.
Zato je smiselno, da preventivno delate na sebi in na svoji družini po zgornjih točkah ter sledite intuiciji, srcu v zavedanju, da živite življenje, in da zares nihče ne ve, kako se počutite. Da je čas, da vzamete življenje v svoje roke. To pomeni tudi, da prevzamete odgovornost zanj.

POMOČ BOLNIKU
Kaj lahko naredi družinski član ali prijatelj za tistega, ki se je že soočil z vprašanjem, kaj je bolezen rak.
1. Ne silite bolnika, da mora preizkusiti vse nasvete, ki ste jih kdaj prebrali.
2. Ne silite ga, da mora srečati iz družinskih ali prijateljskih krogov ljudi, s katerimi se ne želi srečati.
3. Vprašajte ga, kaj lahko storite zanj, in to upoštevajte.
4. Izpolnite mu želje: vodite ga na izlete, kupujte hrano, ki mu ustreza (tudi če se ne strinjate z njo).
5. Fizično prečistite dom – podrobno vse prostore.
6. Z bolnikom skupaj preglejte fotografije (pod izgovorom, da jih boste pospravili) in s tem izzovite stara čustva, da pridejo na plano (če jih je še kaj).
7. Dajte priložnost bolniku, da se pozdravi; za začetek s tem, da se lahko izrazi.

IZJEME
Tisti, ki se bojite, da boste zboleli za rakom, pa se vedno prepirate, vedno poveste svoje mnenje in ste glasni doma in v družini …, ste lahko mirni. Ne boste zboleli za rakom. Za rakom zboli tisti, ki je običajno tiho, ki po navadi v sebi zadrži vsa čustva in negodovanja. Zboli tisti, ki je tiho zavoljo miru v družini ali službi.

IZPOVEDI
Kaj bi vam povedali tisti, ki so že preživeli bolezen rak.
- Da šele zdaj znajo ceniti življenje.
- Da so bolezen premagali, ko so jo sprejeli in se lotili življenja aktivno.
- Da so spremenili življenjske navade.
- Da so se začeli ukvarjati s tistim, kar jih najbolj veseli.
S tem vsem ste neposredno dobili podporo svoje Duše, podporo življenjskih energij. Uživajte v njej. Če to naredite še takrat, ko ste zdravi, toliko bolje.


Andreja Novak

Andreja Novak

energijska raziskovalka in astrologinja

Je priznana energijska raziskovalka, terapevtka, avtorica učinkovite energijske tehnike 5D terapevt in transformacijskih delavnic, ki jih izvaja.

Diplomirana notranja dizajnerka v svoje delo vključuje energije prostora, domov in poslovnih prostorov, pa tudi energij krajev in pokrajin. Skozi transformacijske delavnice Astropostavitve pomaga ljudem osvoboditi in aktivirati posamezna področja življenja. Najbolj odmevne so njene delavnice Jasnovidnosti na otoku Krapanj na Hrvaškem, kjer ljudje začnejo sodelovati z lastnimi najlepšimi energijami, kar jim spremeni življenje v dobro. Njeno znanje izvira iz prakse in ljudem predaja teorijo, ki jo neposredno vpeljejo v svoje življenje. Knjiga "Reci življenju JA" vas skozi dialog avtorice Barbare Fužir z Andrejo Novak popelje skozi zanimivo in nenavadno življenje, ki je Andrejo popeljalo na to pot.

Kontakt: www.angelca.si