Dobra karma
Počutje

Prazniki so čas za odpiranje srca - vaja čuječnosti nam pri tem pomaga

Tina Hočevar Avtor: Tina Hočevar, numerologinja

Božični in novoletni čas je čas obiskov, druženj, praznovanj in lepih želja. Srečujemo sorodnike in prijatelje ter želimo drug drugemu vse dobro. Je pa istočasno lahko tudi čas naglice, hitenja, nakupovanja, stresa, konfliktov, osamljenosti in stiske.

ženska
Foto: dreamstime

To je čas, ko se energetsko stvari končujejo. Občutki in čustva, ki so se nabirala v nas skozi leto, prihajajo na površje, zato smo lahko v tem času še posebej občutljivi.
A na površje prihajajo zato, da imamo možnost in priložnost spustiti jih na plano, se jih očistiti, se olajšati bolečine in jih pustiti za sabo, vsaj nekatere. Je čas za odpuščanje, tako starih energij, čustev, bolečin, kot tudi opuščanje tistim, ki so nas prizadeli.

VAJA ČUJEČNOSTI
Ravno zato je v tem času še toliko bolj pomembno da postanemo, se umirimo, vsaj za trenutek, in prisluhnemo najprej sebi. Če imate možnosti iti na sprehod v naravo, naredite to. In ko ste tam, poskusite s čuječnostjo. Namesto da bi hodili in še vedno imeli polno glavo misli, načrtovanja in preteklih pogovorov, poskusite vklopiti vse svoje čute.
Najprej POGLEJTE okoli sebe, kaj vidite, poglejte na vse strani, kašne so barve, kakšna je svetloba. Nato se ustavite, za trenutek zaprite oči in PRISLUHNITE. Kaj slišite, zvoke narave, morda avtomobile v daljavi, mogoče oddaljen pogovor ali šum dežja in listja. Nato VDIHNITE skozi nos in povohajte zrak, poskusite zaznati različne vonjave, ki so tisti trenutek okoli vas. Zatem nalahno odprite usta in poskusite okusiti zrak, ki je okoli vas, Kakšen je občutek, kakšen je okus? Nato pa ZAČUTITE še okolico skozi vašo kožo, veter na vašem obrazu, mraz ali toploto vašega telesa, tla pod vašimi podplati.
S tem boste pomagali sebi biti v tem trenutku, tukaj in zdaj. Vaša energija bo manj razpršena, saj jo boste s to vajo pomagali uravnovesiti. Ko je naša energija v tem trenutku, lažje sprejmemo odločitve in te so bolj pravilne.
Ko boste prisluhnili vsem petih čutom, pa prisluhnite še svojim občutkom. Položite roko na srce in si dovolite začutiti, kaj se ta trenutek dogaja v vas. Kakšna so čustva, ki prihajajo na površje. Ali občutite fizično bolečino, čustveno bolečino? Kje v telesu se nahaja. Pobožajte tisti del telesa, bodite prijazni in nežni do sebe. Nato recite: “Dovolim si spustiti iz sebe žalost / jezo / osamljenost / krivdo / zamero …. (karkoli že čutite v tistem trenutku).” Nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite. Lahko ponovite, dokler ne začutite olajšanja. In recite: “Sedaj si dovolim odpreti srce in začutiti ljubezen v sebi in okoli sebe.”
Če te vaje ne morete narediti v naravi, lahko isto naredite doma. Vzemite si 5 minut, umaknite se nekam na samo in naredite enako.
Ko tako prisluhnete najprej sebi, boste lahko lažje prisluhnili tudi drugim, ki jih boste v naslednjih dneh srečevali. Vaše srce bo bolj odprto in z odprtim srcem boste lažje navezali pristne stike s svojimi bližnjimi, lažje jih boste razumeli, oni pa vas. Vprašanja, ki jih boste postavljali, bodo pomagala tudi drugim odpreti njihova srca. Pomembno pa je, da v pogovorih NE HITITE. Prisluhnite, poskušajte razumeti, vprašajte, vdihnite in izdihnite… naj se povežejo vaše energije srca.
Želim vam čim bolj odprto srce v tem božičnem čas in da začutite ljubezen, ki je povsod okoli vas.


Tina Hočevar

Tina Hočevar

numerologinja

Zadnjih 20 let se ukvarja z raziskovanjem in delom na področjih numerologije, osebnostnega razvoja, proučevanja osebnosti, energetskega zdravljenja, upravljanja s stresom in meditacije. Skozi numerološke analize osebnosti in coaching pomaga posameznikom in podjetjem odkriti in razviti svoje potenciale, prepoznati in preseči izzive, ter skozi to pripomoči k notranjemu miru, boljšim odnosom, občutku izpopolnjenosti in uspehu.

V letih svojega delovanja je živela in delala v različnih državah - Novi Zelandiji, ZDA, na Kitajskem in Avstraliji. Zadnja leta je delovno razpeta med Slovenijo in Singapurjem.

Skozi svoje delo je ugotovila in verjame, da smo vsi tukaj, kjer smo, iz različnih razlogov. z različnimi nameni in svojevrstnimi potenciali. Če vemo, kateri so ti potenciali in če ravnamo v smeri njihovega razvoja, je to velik korak k doseganju miru, sreče, uspeha in občutka izpolnjenosti.

Več njej in njenem delu si lahko preberete na: www.claritynumerology.com/storitve