Dobra karma
Počutje

Astro vodič po šibkih zdravstvenih točkah vseh nebesnih znamenj

Avtor: sn

Astrologija je na vseh področjih življenja naša zvesta pomočnica. Kadar gre za zdravje, je vredna še toliko več.

astrologija
Foto: Profimedia

Nihče pač ne more živeti, ne da bi vsaj kdaj zbolel, a če poznamo šibke točke, kar zadeva zdravje, lahko prihod slabega počutja preprečimo – sebi in svojim bližnjim. Astrologi so analizirali vseh dvanajst nebesnih znamenj in na podlagi njihovih osebnostnih značilnosti ugotovili, kaj katero znamenje najbolj muči oziroma h katerim zdravstvenim težavam so najbolj nagnjena.
Preberite astrološke analize in ustrezno ukrepajte.

OVEN

Kardinalno, aktivno in ognjeno znamenje, ki mu vlada planet Mars. Oven je prvo znamenje zodiaka, znamenje vseh začetkov in pobud, znamenje, ki si upa odkrivati neznano. Ljudje, rojeni v ovnu, so pogumni, spontani, večni bojevniki, polni optimizma. So samozavestni, usmerjeni v prihodnost, ne ukvarjajo se s čustvi in občutji, ker preprosto nimajo časa, saj gredo dalje, višje, najvišje.
Močno prezirajo počitek in živijo na robu izčrpanosti. Med običajne bolezni tega znamenja spadajo migrena, živčnost, vnetje sinusov in drugo, seveda pa tudi poškodbe. Oven si mora nenehno polniti baterije. Namesto cigaret in desetih skodelic kave v enem dnevu bi si moral privoščiti več spanja.
BIK
Zemeljsko, pasivno in fiksno znamenje, ki mu vlada Venera. Bikov značaj je veder, ljubezniv, miroljuben in razsoden. Osebnostno so strpni, resni, odgovorni, a odločni ljudje, ki se zanašajo nase. Pri delu so vztrajni in marljivi, nič jim ni pretežko, saj vedo, da jih na koncu čaka nagrada. So največji uživači med vsemi znamenji zodiaka, uživajo v hrani in pijači ter v lepem in udobnem domu. V odnosih so zvesti in lojalni, zanesljivi in previdni.
Bik je sicer robustnega zdravja, ni pa nabit z energijo. Vse, česar se loti, počne počasi in z več občutka. V otroštvu ga pestijo težave z grlom, ušesi in nosom, kasneje se mu zdravje izboljša, konstitucija pa učvrsti. Svetovati mu kaže več gibanja. Če se že ne ukvarja s telovadbo, pa naj vsaj ne jé iz dolgočasja.
DVOJČKA
Prvo zračno znamenje, aktivno in spremenljivo, vlada mu Merkur. Pomembna značilnost tega znamenja je dvojnost. Ljudje s Soncem, Luno ali drugimi osebnimi planeti v tem znamenju so zelo inteligentni, vedoželjni in učljivi, so spretni in po navadi počnejo več stvari hkrati, tako mentalno kot telesno. Njihove poudarjene lastnosti so radovednost, igrivost, duhovitost, izjemna prilagodljivost, otroškost in spremenljivost.
Pripadniki tega znamenja so živčni in nepredvidljivi, takšno pa je na splošno tudi njihovo zdravje. Po eni strani lahko zdržijo izjemne napore, po drugi pa se lahko hitro skrhajo in padejo v posteljo. Ko se z leti naučijo nadzorovati svoj živčni sistem, se tudi njihovo zdravje izboljša.
RAK
Kardinalno, pasivno in vodno znamenje, vlada mu Luna. Čustvenost, ljubeznivost in skrb za druge so njihove poglavitne značilnosti, veliko se ukvarjajo s preteklostjo, s predniki in svojim poreklom. So zvesti in ljubeči, velikokrat tihi, ker ne želijo biti v ospredju. Imajo izjemno sposobnost empatije. Ljudje s poudarjenim znamenjem raka so muhasti, čustveni in dojemljivi za vplive drugih. Občutljivost in ranljivost sta njihovi veliki slabosti, saj vse vzamejo zelo osebno.
Rakova občutljiva točka je želodec, kljub temu pa je osnovna bolezen tipičnega raka hipohondrija. Nagnjen je k uživanju preveč hrane, poleg tega si pogosto privošči hrano, ki njegovemu organizmu ne prija. Kljub vsemu pa je rak izjemno vzdržljiv ter prenese veliko več pritiskov, kot želi priznati.
LEV
Ognjeno, aktivno in stalno znamenje, ki mu vlada Sonce. So odločni, vztrajni, neodvisni in samozavestni, a le do takrat, ko so občudovani. Lev živi polno življenje, v njem tiči močna ustvarjalna in kreativna želja. Je odličen organizator, vodja in navdušenec. Je usmerjen vase, v lastne izzive in nenehno dokazovanje. Levi so polni energije, življenje zajemajo z veliko žlico, le najboljše je dovolj dobro zanje.
Kljub sijajnemu videzu ima tudi lev svoje šibke točke. Ena od njih je vid, ki pri levih pogosto prezgodaj opeša, sicer pa je poglavitna občutljiva točka njihovega organizma srce. Lev je v bistvu precej živčno znamenje, zato je tudi močno nagnjen h kapi in kolapsu.
DEVICA
Zemeljsko, pasivno in spremenljivo znamenje, vlada mu planet Merkur. Ljudje s poudarjenim znamenjem device so marljivi, skromni, delavni, iznajdljivi, a tudi muhasti, nervozni, bistri in preračunljivi. Preudarnost in zanesljivost sta njihovi poudarjeni lastnosti, velikokrat so preveč obzirni in premalo odločni. Nenehno iščejo nove načine in izboljšave. V partnerstvu so ljubeči in vdani, a zelo iskreni in realni.
Devica po navadi analizira vsak, še tako droben pokazatelj, da z zdravjem nekaj ni v redu. Ni daleč od hipohondrije, vsekakor pa je pri tem dlakocepska. Hudo se boji mikrobov in okužbe. Pogosto zapade v depresijo, nagnjena je tudi k boleznim prebavil, zlasti črevesja.
TEHTNICA
Kardinalno, aktivno in zračno znamenje, ki mu vlada Venera. Njena glavna značilnost je nenehna težnja k skladnosti in harmoniji, je večni mediator in ima izjemen čut za estetiko. Ljudje, rojeni v znamenju tehtnice, so zelo družabni in prijetni, v nenehnem iskanju ravnovesja in stabilnosti z drugimi ljudmi, ves čas gradijo in izgrajujejo odnose. Izogibajo se sporom in konfliktom, vedno želijo ustreči obema stranema, pravičnost in pravica sta glavni vodili oseb s poudarjenim znamenjem tehtnice.
Za tehtnice dobro zdravje res ni značilno. Za šibke točke njihovega organizma veljajo ledvice in mehur. Zaradi tega bolj kot katerokoli drugo znamenje potrebujejo veliko tekočine. Poleg tega mora tehtnica živeti zdravo življenje, po možnosti naj se ne ukvarja z grobimi športi.
ŠKORPIJON
Stabilno, pasivno in vodno znamenje, ki mu vladata Mars in Pluton. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so skrivnostni in zapleteni, polni strasti, čustev in intenzivnosti. Življenje doživljajo z neverjetno globino in s številnimi spremembami. Škorpijoni so polni ekstremov in energije, ki pa jo morajo znati nadzorovati in pravilno usmerjati. Ne poznajo srednje poti in mlačnosti.
Škorpijon je jeklenega zdravja in po navadi ne razume, kako je kdo sploh lahko bolan. Če se ga že loti bolezen, se dela neumnega. Najbolj trpi zaradi spolnih organov, jajčnikov in prostate. Svojo izjemno energijo bi moral sproščati skozi šport, najbolje kakšnega takega, ki zahteva močno koncentracijo.
STRELEC
Spremenljivo, pasivno in ognjeno znamenje. Strelci so navdušeni nad svetom, so neposredni, filozofski in večni optimisti, zazrti v prihodnost. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so nagnjeni k pretiravanju, podrobnosti jih ne zanimajo, na svet gledajo z vrha, tako ne vidijo podrobnosti. So veliki misleci in filozofi, odprti za nove ideje in spremembe. Ljudje s poudarjenim znamenjem strelca niso malenkostni, zanimajo jih duhovni izzivi, na življenje gledajo z velikim veseljem.
Strelec je dobrega zdravja, vse dokler zdravo živi. Majhna težava je v tem, da simptomov bolezni noče videti, dokler stvar ne postane resna. Poleg tega si rad privošči hrano, ki njegovemu organizmu ne ustreza – omake, vino in sladkarije. Za njegov občutljivi žolč je to po navadi preveč naporno.
KOZOROG
Kardinalno, aktivno in zemeljsko znamenje, njegov vladar je bog časa Saturn. Za kozoroge čas ne obstaja, nikoli ni nič prehitro, pred časom ali površno. Ljudje s poudarjenim znamenjem kozoroga so resni, vzdržljivi, zanesljivi, ambiciozni, odločni in zelo tradicionalni. Kozorogi so kot zemeljsko znamenje zelo stvarni, pripravljeni so trdo delati, so izjemno praktični in disciplinirani. Pot do cilja ali doseganje vrha jim uspeva zelo počasi, a zagotovo.
Šibke točke rojenih v kozorogu so kosti, sklepi in zobje, nagnjeni pa so tudi k revmatičnim obolenjem. Tudi zlomi so pri njih pogosti. Po navadi dajejo vtis, da so precej krhki, vendar to ne drži. Ravno nasprotno – so zelo vzdržljivi, poleg tega pa so po naravi zelo disciplinirani, saj se znajo marsičemu odpovedati.
VODNAR
Fiksno, pasivno in zračno znamenje, ki mu vladata Saturn in Uran. Vodnarje odlikuje objektiven pogled na svet, ki ni obremenjen s težo čustev. Poglavitni vrednoti sta jim svoboda in neodvisnost. Vodnarji so večni idealisti, uporniki in humanisti, ki jih zanima proučevanje sveta, družbenih sistemov, ekologije in politike. So revolucionarji za vsako ceno, borci za pravico in znanilci novih trendov. Osebe s poudarjenimi lastnostmi vodnarja odlikuje prodoren, napreden in velikokrat genialen um.
Vodnar je nagnjen k vrtoglavici in hitri izgubi zavesti. Na vsak način se mora izogibati prevelikim naporom, ker so njegova šibka točka zlasti živci. Pogosto jim ponagaja srce, vendar tudi to temelji na živcih. Vodnarji morajo še posebno paziti na kakovostno spanje, zanje je trden in zdrav spanec osnovni vir živčne energije.
RIBI
Spremenljivo, pasivno in vodno znamenje, ki mu vladata Jupiter in Neptun. Zadnje znamenje v zodiaku je najbolj oddaljeno od zemeljske realnosti. Znamenje rib je nekako izgubljeno in utopljeno v globini lastnih čustev in čustev vseh predhodnih znamenj. Poglavitne značilnosti tega znamenja so sočutje, dobra intuicija, požrtvovalnost in omahljivost, na trenutke že izgubljenost. Primanjkuje jim realnosti.
Rojeni v tem znamenju pogosto trpijo zaradi deformacije ali poškodb stopal, poleg tega pa so zanje značilne hormonalne nepravilnosti in zadrževanje vode v tkivih. Na psihičnem področju so ribe nagnjene k avtizmu (duhovni odsotnosti) in bežanju v »umetni raj«