Počutje

Astrolog o koronavirusu in dogajanju do polovice prihodnjega leta

Dušan Doblanovič Jimmy Avtor: Dušan Doblanovič Jimmy, astrolog in psihoterapevt

Sonce je zaključilo svoj planetarni ples v znamenju Ovna in prešlo v znamenje Bika. Torej se je začela enomesečna sezona vladavine Bika.

Sonce ima čudežno moč
Foto: pixabay

Naj vas takoj na začetku opomnim in poudarim, da ta vstop Sonca v zemeljsko znamenje Bika za vse nas v trenutni situaciji pomeni preverjanje vsega, kar je vredno v našem življenju! Od odnosov do drugih, zdravja do čustvene in materialne varnosti ter sigurnosti!
Kozmos pravi, da je čas za počitek; namenite pozornost svojemu zdravju in ponovno ovrednotite, kaj je za vas najbolj dragoceno in kaj resnično potrebujete za preživetje.
Posvetite se stvarem, s katerimi ste dolgo odlašali, predvsem pa obdajte sebe in svoje najbližje z ljubeznijo in hvaležnostjo.

VPLIVI Z NEBA
Bik je prvo izmed treh zemeljskih znamenj. Je fiksno znamenje in na neki način nam ta prehod Sonca v Bika namiguje na umiritev zdajšnje svetovne pandemične situacije, v kateri smo se znašli. No, ta umiritev ne bo prav enostavna! Poglejmo na kratko z astrološkega vidika, zakaj je temu tako. 
Sonce v Biku je bilo 21. aprila v zelo napetem in neharmoničnem aspektu s Saturnom v Vodnarju. Triindvajsetega aprila pa je nastopila konjunkcija Sonca in Mlade Lune v Biku – in kot vedno to označuje zaključek enega in začetek novega cikla. Šestindvajsetega aprila je tudi zelo negotova konjunkcija Sonca in Urana v Biku. Petindvajsetega aprila Pluton prehaja v retrogradno gibanje.
Torej je globalno gledano od 20. do 26. aprila zanimivo, zahtevno in prelomno obdobje za vse države sveta, odvisno, na kateri stopnji pandemije so. Nekaj umirjanja in pozitivnih sprememb pa gotovo bo.

zemlja.jpeg
Od 20. do 26. aprila je zanimivo, zahtevno in prelomno obdobje za vse države sveta.
dk

PRIČAKOVANJA
Razumevanje razmer glede izbruha koronavirusa je večplastno. Ker gre za nov, mutiran virus, znanstveniki še ne vedo, kakšen razvoj dogodkov lahko pričakujemo.
- Kdaj lahko pričakujemo, da bo pandemija dosegla vrhunec oziroma kdaj se bo krivulja okuženih sploščila?
Po vsej verjetnosti bodo vrhunci izbruhov v različnih državah nastopili v obdobju od 26. aprila do 13. maja, nato pa se bo krivulja izravnala. To je čas, ko je Sonce v konjunkciji z Uranom, in takrat bo Mars na polovici gibanja v znamenju Vodnarja. Položaj tako Marsa kot Saturna v znamenju Vodnarja je problematičen za alergije in druge bolezni, povezane z zrakom – ni naključje, da sta trenutno oba planeta v zračnih znamenjih ter da se novi virus prenaša po zraku.
Venera se bo 13. maja začela gibati retrogradno v zračnem znamenju Dvojčkov (ki je povezano z dihanjem in pljuči), Mars pa se bo iz zračnega znamenja Vodnarja premaknil v vodno znamenje Rib. Vendar bo to še vedno čas previdnosti, saj bo Neptun, planet, ki vlada virusom, v znamenju Rib. To bo čas žalovanja za tistim, kar smo izgubili, in sprejemanja duhovnih darov, ki smo jih pridobili.
- Kdaj bo prišlo do (delne) zajezitve krize in kdaj bodo na voljo zdravila za pomoč obolelim?
Pred nami je mesec maj in kar nekaj planetov bo začelo svoje retrogradno gibanje: Saturn 11., Venera 13. in Jupiter 14. maja, Pluton že od 25. aprila in seveda Lunini vozli. Neptun se jim bo pridružil 23. junija. To so nekateri prvi astrološki indikatorji po umirjanju pandemije.

NEPTUN
Neptun je planet, ki predstavlja virus in njegovo nezadržno širjenje
profimedia

Nekaj pozitivnih sprememb lahko pričakujemo v obdobju med 23. in 25. junijem. Astrološko dogajanje, ki naj bi delno, ne pa popolno prispevalo k razrešitvi, je Sončev mrk, ki nastopi 23. junija, 25. junija pa postane Venera spet direktna. Junijska konjunkcija Jupitra in Plutona prav tako daje upanje za rešitev, ki bo pomagala človeštvu. Nadalje se bo konjunkcija Marsa in Neptuna, planeta, ki predstavlja virus in njegovo zahrbtno, nezadržno širjenje, do 14. junija zaključila, kar je še dodaten pokazatelj, da bodo do takrat višek okužbe dosegle tudi države, ki so bile prizadete kasneje.
- Ali astrologija napoveduje, da se bo pandemija virusa ponovila? In kdaj bo njen konec?
Najverjetneje se bo, ali ta virus ali pa kateri drugi, saj Saturn 17. decembra ponovno preide v znamenje Vodnarja, 14. decembra pa bo prišlo do Sončevega mrka, kar kaže na to, da bo verjetno tudi takrat razširjen in tudi medijsko zastopan. Saturn, Pluton, Jupiter in Lunini vozli so začeli pandemično zgodbo. Veliko vprašanje pa je, kaj pa bo, ko bodo spet vsi omenjeni retrogradni planeti jeseni prišli v direktno gibanje. Zdravniška stroka verjetno upravičeno že namiguje na možnost, da se ta virus jeseni vrne mutiran.
Vendar pa tri konjunkcije Jupitra in Plutona, do katerih bo prišlo v 2020, ena je že mimo, pospešujejo napredek v podjetništvu in sodelovanju. Poleg tega tudi konjunkcija Jupitra in Saturna v znamenju Vodnarja konec leta spodbuja znanstvene raziskave, izume in preboje. Do takrat bo že prišlo do razvoja cepiva oziroma drugih zdravil, ki bodo delno ali popolnoma učinkovito zdravila novi virus.
Vsi skupaj lahko upamo, da se bomo iz tega obdobja kaj naučili in da bomo veliko, veliko modrejši. Ni nam treba čakati na junij 2021, ko bo po vsej verjetnosti pandemija premagana in ukročena na večjem delu našega planeta.

sončni mrk
Sončev mrk 23. junija bo na dogajanje na splošno dobro vplival.
Profimedia

- Kakšni so splošni astrološki indikatorji glede nagnjenosti k tej bolezni?
V tem času je pomembno, da ostanemo zbrani in osredotočeni ter napolnimo srce z upanjem, mirom in ljubeznijo.
Ostanite zdravi v mislih, telesu in duhu. Tisti, pri katerih je tranzitni Neptun in/ali Saturn v konjunkciji ali v neharmoničnem, napetem aspektu z natalnim Soncem in/ali Luno oziroma v vladarju vaše šeste ali osme hiše (higiena/zdravje, nevarnosti), bodite še posebej pozorni na varovanje svojega zdravja. Poleg tega je Uran vpleten v pojav nenadne bolezni, ki vas lahko preseneti. Pluton je velikokrat težaven, zlasti če je povezan z vašo Luno in Venero, kar je po navadi indikator izgube ljubljene osebe.

- Nekaj o Bikovi energiji in kaj lahko vsi pričakujemo v tem obdobju ...
Ali ste razpočeni od užitka, popustljivosti za čute, za nekoliko počasnejši tempo, ki ga ponuja energija Bika? Nekaterim je bila všeč energija Ovna, zlasti po dolgem zimskem vladanju Rib, toda za mnoge je bil tempo Ovna premočan, morda agresiven. Zdaj lahko lažje zadihamo in gremo skozi to pomlad – nežno, uživamo v malenkostih.
Sonce bo do 20. maja v energiji zemlje, energiji stabilnosti, energiji čustvene in materialne varnosti. Vstopili smo v en cikel potrebe po uživanju, cikel, v katerem bodo izostrena vsa čutila, predvsem občutek dotika in okusa.
Bik je zemeljsko znamenje, torej čim več hodite bosi po travi, bodite v stiku s tlemi, mimogrede povonjajte kakšno rožo. V tem obdobju imamo vsi večjo potrebo, da se prizemljimo, se povežemo in vrnemo k naravi. Bik je tudi fiksno znamenje, opazili bomo večji odmerek trme. Majhna prilagodljivost nam ne bo škodila. Vsem nam bo prinesel več energije stabilnosti, prijaznosti, preudarnosti, potrebe po zbiranju, pridobivanju. Materialni aspekt bo prišel do izraza. Pa tudi užitek, vsi čutni užitki, ljubezen, ustvarjalnost ...

bik.jpg
V obdobju, ko je Sonce v Biku, imamo vsi večjo potrebo, da se prizemljimo, se povežemo in vrnemo k naravi.
Profimedia

- S soncem v biku se začne praznik za naša čutila ...
Z vstopom Sonca v znamenje Bika smo mnogi začeli (kljub karanteni) ali bomo kmalu začeli z različnimi užitki, in ne bomo samo razmišljali o njih. To je dokaj naravno, ker se bodo z energijo Bika izostrila vsa naša čutila, še posebno občutek okusa (Bik) in dotik (Venera – Bik). S soncem v Biku se je torej začel dopust za naša čutila. S to energijo gremo iskat užitke. Na primer tisti, ki imajo vrtiček ali kaj podobnega, se bodo odpravili k njegovemu urejanju, nekateri se bodo vrgli v saditev rož in cvetja, drugi bodo užitek našli v sprehodu v naravi. Nekateri na masaži, aromaterapiji ali v gurmanskem obroku. Drugi pa bodo imeli v mislih čisto drug užitek …
Na splošno nas energija Bika uči, da ne hitimo nikamor, se povežemo z naravo, si zastavimo cilj in vonjamo rožice (ali jo pobarvamo s svojo esenco), da uživamo v malenkostih, ki jih ponuja življenje …


Dušan Doblanovič Jimmy

Dušan Doblanovič Jimmy

astrolog in psihoterapevt

Psihoterapevt, astrolog, avtor knjig in voditelj mnogih uveljavljenih delavnic samorazvoja si je že pred več kot 35. leti zadal težko, a po svoje posvečeno nalogo - prebujanja zavedanja in pospešitev duhovne rasti tako posameznika kot širše družbe. Že od obdobja študija psihologije je začel voditi programe, ki so plod lastnih izkušenj in doživljanj drugih.

Različne delavnice, ki jih je vodil v zadnjih 35 letih, nič koliko seminarjev, člankov in individualnih terapij, je pripomoglo, da se v duhovni prostor Slovenije vnaša bogata paleta zavestnega raziskovalnega dela. Pričevanja in izkušnje mnogih udeležencev in klientov potrjujejo njegovo uspešnost, da se s praktičnim in sproščenim vodenjem da odpreti globok vpogled v nove skrivnosti življenja in bivanja.

Širši javnosti je postal znan s hojo po žerjavici, ki jo 1988. leta uvedel v bivši Jugoslaviji in jo uspešno izvaja še danes. Kot založnik je v 80. letih med prvimi začel izdajati knjige z duhovno vsebino, ki so s svojo bogato vsebino postale temeljno čtivo za vse, ki so si želeli več in nekaj drugačnega zase.

Sledite mu lahko na njegovi fb strani.