Dobra karma
Počutje

Ko prostor energijsko očistimo, sledi pomembno nadaljevanje: vzdrževanje

Andreja Novak Avtor: Andreja Novak, energijska raziskovalka in astrologinja

Energijska čiščenja prostorov pri nas postajajo stalnica, saj so njihovi učinki izjemni za naše počutje, a tudi preverljivi.

V kopalnici imejte čim več rastlin, da bodo uravnavale energijo z vsrkavanjem vlage.
Foto: Profimedia

A ko dom na svoj najljubši energijski način očistite, je pomembno tudi nadaljevanje postopka.
Ne gre samo za dobro vzdrževanje energijskega stanja po prostorih, temveč je predvsem dobro vedeti, kako posamezne prostore optimizirati, da bodo čim boljši nosilci dobrih energij.
Pa se sprehodimo po prostorih v naših domovih, v katerih se največ zadržujemo.
KUHINJA
Kako vzdrževati dobre energije v kuhinji
Kuhinja in shramba dajeta zdravo energijo hrani, ki jo tam shranjujete in pripravljate, zato jo organizirajte tako, da jo bo lahko čistiti. Kuhanje v kuhinji je pomembno za celotno stanovanje, saj se tam ustvarja energija za vse prostore. Če ne kuhate vsak dan, je dobro imeti v kuhinji zelene bujne rože. V kuhinji naj bo veliko naravne svetlobe in svežega zraka. Idealno je, če lahko za kuhinjo izberete prostor, ki je na vzhodu ali jugovzhodu vašega doma. Kuhinjske površine naj bodo iz lesa ali kamna, da bo energija prosto tekla. Izogibajte se tkaninam, oblazinjenemu pohištvu, tapisomu in sintetiki. Delovne površine naj bodo prazne, brez navlake in čiste.

SPALNICA

Kako vzdrževati dobre energije v spalnici
Spalnica vam med spanjem omogoča pasivno (jin) – nezavedno obnovo energij. Dobro je, da so v njej primerne barve in materiali, ki spodbujajo globok in krepčilen spanec. Priporočljive barve v spalnici so bela, bež, svetlo rjava, svetlo oranžna, vijoličasta, modra, zelena ..., vse te v vseh odtenkih. Nista pa priporočljivi barvi rumena in živo rdeča. Z energijskega vidika ima spalnica največji vpliv na vas in vaše psihofizično stanje, ker se med spanjem regenerirajo vsa vaša telesa, velikokrat pa se skozi sanje očistijo tudi podzavestni vzorci. Skozi sanje lahko sprejmete odgovore na vprašanja, ki ste si jih zastavili pred spanjem. Za okrepitev tega vidika pripomore bela barva v spalnici. Spalnica naj ne bo skladišče odvečnih stvari. Prav tako ni dobro, da imate nad glavo shranjene knjige ali karkoli drugega.

spanje
Bela barva v spalnici pomaga, da skozi sanje sprejmete odgovore na vprašanja, ki ste si jih zastavili pred spanjem.
profimedia

KOPALNICA
Kako vzdrževati dobre energije v kopalnici
Z energijskega vidika ima kopalnica največji vpliv na dom. Kopalnica predstavlja odtok stare, porabljene energije, saj je to prostor, v katerem se umivate in izločate odpadne proizvode telesa. V kopalnici se znebite tudi nezaželene energije, kar vam pomaga, da se osvobodite starih misli in čustev. Paziti morate, da se vaša stara energija ne ujame in zadrži v kopalnici, potem pa se počasi razleze nazaj po celotnem domu. To vam lahko ustvari občutek, da ste obtičali v starih čustvih, in poveča tveganje za depresivnost. V kopalnici se izogibajte tkaninam, saj vpijajo vlago. Najprimernejša so keramična ali lesena tla. Dobro je, da pokrivate stranišče, kadar ga splakujete, saj sicer odide veliko energije iz doma. V kopalnici imejte čim več rastlin, da bodo uravnavale energijo s tem, ko vsrkajo vlago. Če je v kopalnici okno, ga vsak dan odprite in prezračite prostor. Izogibajte se gradnji, pri kateri je kopalnica brez vrat, saj je tako prehod energij v druge prostore neomejen.
DNEVNA SOBA
Kako vzdrževati dobre energije v dnevni sobi
Dnevna soba kaže na zasebno in družabno življenje. Je aktivna soba, zato je smiselno, da je na predelu juga, kjer je element ogenj. Dobro je, da je dnevna soba zračna, svetla in da nudi udobje vsem članom družine ter tudi obiskovalcem. Tako energija ne bo zastajala in manj bo prepirov pri hiši. Vhod v dnevno sobo naj bo dobro osvetljen in za vrati naj ne bo krame, ki bi ovirala prosto odpiranje vrat do konca. Dobro je, da so tudi knjižne omare zaprte z vrati. Dnevna soba naj bo vedno brez krame. Če je v sobi polno neuporabnih stvari, energija postane »postana«, kar povzroči nesproščenost.

POMEMBNO

Če je energijsko čiščenje pokazalo v kateremkoli delu blokade, je dobro preveriti, ali se vam tam morda ne kopiči krama. Svojo moč ima tudi natrpana v predalih in omarah.

Če stvari stojijo v kateremkoli prostoru v našem domu več kot tri leta na enem in istem mestu, postanejo zelo nevarna krama – širijo namreč že vibracijo razpadanja.


Andreja Novak

Andreja Novak

energijska raziskovalka in astrologinja

Je priznana energijska raziskovalka, terapevtka, avtorica učinkovite energijske tehnike 5D terapevt in transformacijskih delavnic, ki jih izvaja.

Diplomirana notranja dizajnerka v svoje delo vključuje energije prostora, domov in poslovnih prostorov, pa tudi energij krajev in pokrajin. Skozi transformacijske delavnice Astropostavitve pomaga ljudem osvoboditi in aktivirati posamezna področja življenja. Najbolj odmevne so njene delavnice Jasnovidnosti na otoku Krapanj na Hrvaškem, kjer ljudje začnejo sodelovati z lastnimi najlepšimi energijami, kar jim spremeni življenje v dobro. Njeno znanje izvira iz prakse in ljudem predaja teorijo, ki jo neposredno vpeljejo v svoje življenje. Knjiga "Reci življenju JA" vas skozi dialog avtorice Barbare Fužir z Andrejo Novak popelje skozi zanimivo in nenavadno življenje, ki je Andrejo popeljalo na to pot.

Več o njej si lahko preberete na www.andrejanovak.si.