Počutje

Napočil je idealen čas, da prisluhnemo svoji intuiciji

Avtor: Dušan Doblanovič - Jimmy, osebno srečanje: 040 309 304

Astrologi mlaju ali prazni luni pripisujejo velik pomen. Astronomsko je to dan, ko na nebu ne vidimo lune, astrološko pa je dan za nov začetek, ki svoj »vrhunec« doživi na dan polne lune dva tedna kasneje.

Intuicija se po navadi oglasi, kadar moramo sprejeti pomembno odločitev.
Foto: dk

Pred nami je mlaj, prva mlada luna tega leta, ki bo med drugim v naša življenja prinesla tudi nekaj napetosti in vznemirjenosti. Sonce in Luna 24. oziroma 25. januarja začenjata nov ciklus na 4° Vodnarja.

Energija vodnarja vedno spodbuja opuščanje rutine, napredek, iskanje drugačnih, inovativnih rešitev. Vedno je glasnik sprememb, nepričakovanih preobratov, želje po neodvisnosti in svobodi, tudi uporništva. S to energijo imamo možnost osvobajanja od starih navad – da pustimo za sabo, kar nas utesnjuje ali nas ne zadovoljuje več.

Če ste se počutili utesnjene z Lunino energijo v Kozorogu, boste zdaj zadihali z olajšanjem, ker Luna v Vodnarju zagotavlja več svobode in manj omejitev. Kot smo že poudarili, bolj bomo usmerjeni v teme, kot so prijateljstvo, sodelovanje v organizacijah ali društvih, povezovanje z drugimi pri projektih, ki imajo socialno ali humanitarno vsebino. Zdaj je čas, da začnete nekaj novega.

noč
S tokratno mlado luno se bodo končno umirile težke energije, ki nas spremljajo vse od zadnjega luninega krajca.
profimedia

NEODVISNOST IN NAPREDNE IDEJE

Z mlajem ali novo, mlado luno se bodo končno umirile težke energije, ki nas spremljajo vse od zadnjega luninega krajca. Začenja se novo obdobje. Srečali se bomo z izzivom nove poti, marsikdo bo naredil pomemben korak, toda ob tem se bo moral odpovedati sebičnim težnjam zavoljo skupnega dobrega. Ves mesec vodnarja bo namreč klical po skupnem delu, združevanju in medsebojni pomoči. Prihodnost se ne zgodi sama po sebi, ampak jo sami ustvarjamo.

Luna v Vodnarju bo v nas prebujala željo in potrebo po nenavadnosti, ekscentričnosti, po nečem svežem, novem. Privlačile nas bodo nekoliko nenavadne, nevsakdanje, bizarne situacije ter tudi takšni ljudje. Tudi če se znajdete v neprijetnih ali stresnih okoliščinah in se spopadete s velikim izzivom ali izkušate nenavadna, neznana, a močna, obremenjujoča čustva, se poskusite odzvati drugače, kot bi se odzvali sicer oziroma v preteklosti.

žafran
Kar boste začeli okoli prazne lune, bo imelo svojo rast vse do njene napolnitve v levu 9. februarja.
profimedia

NUJNOST SPREMEMB

Oba vodnarjeva vladarja, Saturn in Uran, v trenutnih planetarnih povezavah kažeta, da so spremembe nujne. Saturn, ki je še vedno v močni povezavi z Plutonom (transformacija, preobrazba), kaže, da bomo morali določene stvari spremeniti ali opustiti, da bo lahko nastalo nekaj spodbudnega in novega. Uran bo v izzivalnem odnosu z Luno in bo stopnjeval napetost in nemir, da končno že nekaj naredimo. Kljub nestrpnosti in napetosti, ki ju bo večina od nas občutila konec januarja, ohranimo prisebnost, prizemljenost in trezno glavo ter se izogibajmo nepremišljenemu, impulzivnemu in agresivnemu odzivanju in ravnanju. S spremembami, katerih seme bomo posejali zdaj, imamo dobre možnosti za uspeh in napredek v prihodnosti. Pomembno pa je, da se umirimo, da ne ravnamo impulzivno in preveč na silo. Na sam dan mlade lune je zaželeno narediti načrte, določiti novo smer. Za Luno v Vodnarju nemogoče ne obstaja! Meje so tam, kjer jih postavljamo sami.

Mlada luna je energija za nov začetek. Začnite nekaj, kar bo imelo svojo rast do polne lune v znamenju leva 9. februarja! Poskusite iz sebe izvleči nekaj edinstvenega, kakšne neodkrite talente, izvirne lastnosti, tisto, kar že imate v svojem karakterju ter je drugačno in posebno. Bodite drugačni, edinstveni. Bodite pripravljeni in drzni v uresničevanju svojih upov in želja, saj se bo tveganje izplačalo. Verjemite vase, v svoje sposobnosti in zmožnosti.

Če vas zanima, kaj konkretno tokratni mlaj prinaša vašemu nebesnemu znamenju, kliknite TUKAJ!