Dobra karma
Počutje

Vse lastnosti tehtnic - tokrat poleg dobrih tudi slabe

Avtor: Bern Jurečič, astrolog

Element znamenja meseca – tehtnice je zrak, ljudje, rojeni v tem znamenju, pa čutijo zelo močno potrebo po doseganju popolnosti in harmonije v sebi ter v stiku z drugimi.

tehtnica
Foto: profimedia

Ko spoznate to idealno bitje, vas najbolj preseneti njen talent za popolno razporeditev svoje energije in časa.
Morda jo boste opazovali zvečer, kako s prijatelji spremlja najpomembnejši kulturni dogodek sezone, popoldne, ko se v parku igra s svojimi nedvomno lepo urejenimi otroki, ali pa zgodaj zjutraj, ko z nasmehom in lahkim korakom med prvimi vstopa v svojo pisarno. Kaj imajo ti trenutki skupnega? V vsakem trenutku, tako med gospodinjskimi opravili kot med pripravami na slavnosten večer, je tehtnica brezhibno elegantna, nadišavljena, sveža in z urejeno pričesko, oblečena po zadnji modi, predvsem pa vedno prijazna.

ZLATA SREDINA
V družbi prijateljev in znancev navadno izstopa, saj je obdarjena s smislom za humor, igralskim talentom, zna poiskati tolažilne besede in je v kritičnih situacijah sposobna prevzeti odgovornost nase. Tehtnica je tista prekrasna dama, ki nikoli ne zamuja, in tisti dobro vzgojeni moški, ki se nikoli ne pojavi v gosteh brez šopka rož in prgišča dobro izbranih komplimentov, s katerimi osvoji vsako gostiteljico. Tehtnica se zna veseliti in zabavati, vendar nikoli ne izgubi občutka za pravo mero. Zlata sredina je njena življenjska modrost, ki jo ljudje iz njene okolice najbolj spoštujejo in cenijo.

IZKORIŠČANJA NE PRENESE
Zelo veliko ji pomeni družbeni ugled, javno mnenje pa zanjo predstavlja potrditev temeljnih človekovih načel: govoriti resnico, biti vljuden, plemenit in pravičen. Kdor poskuša izkoristiti njeno ljubeznivost, bo naletel na hladen pogled in presenetljivo neomajnost. Zaradi teh lastnosti je izvrstna v poslovnem svetu, kjer lahko svoj talent za komunikacijo, delo v skupini in priljubljenost med sodelavci združuje z zdravo mero ambicije in trdnosti. Pripadniki tega znamenja niso skopi in prav radi trošijo denar za skrite strasti, kot so umetnine, plošče, knjige, kozmetika, draga garderoba ali restavracije.

NI PA VSE POPOLNO ...

Seveda ni nebesnega znamenja, ki ne bi poleg dobrih lastnosti imelo tudi nekaj slabih. Neugodne planetarne konstelacije so pač od nekdaj obstajale in vedno bodo …

Pa si oglejmo dve najbolj značilni slabosti tehtnic, ki jim ju lahko z neugodnim položajem zagode njihova vladarica Venera.
Med tehtnicami manj prijetne vrste lahko srečate ekshibicioniste, z neverjetno težnjo po tem, da se o njih govori, piše ali da so v središču pozornosti na katerikoli drug način, na primer zaradi ogovarjanja. Domišljavost je pogosta bolezen takih vzvišenih tehtnic, vendar jih življenje praviloma tu in tam spusti na trdna tla. Za tako hitro strmoglavljenje tehtnice najdejo tisoče krivcev, od zavistnih sosedov ali zlobnih prijateljev pa vse do zle usode, nikoli pa se jim pogled ne ustavi na samopodobi v ogledalu, prav tistem, ki ga vsak dan uporabljajo za preverjanje svoje brezhibne zunanjosti. Take tehtnice so slabiči in v življenju odvisne od tujega mnenja, trenutne mode ali vpliva okolice.

V tehtnicah lahko živi tudi močan strah pred odločitvami. Ta strah si pri tehtnicah lahko nadene vlogo omahljivca, in kaj hitro se zgodi, da ta človek spregleda življenjsko priložnost na ljubezenskem ali poslovnem področju, a le zato, ker se panično boji narediti končni korak in morda omajati svoje krhko notranje ravnovesje.