Počutje

Kritizirate? Škode boste imeli več kot dovolj, koristi pa nikakršne

Nevenka Kamenik Avtor: Nevenka Kamenik, terapevtka osebnostne rasti

Sprejmite svojo trenutno situacijo, odmislite nezadovoljstvo in neprijetnosti. Vedno in povsod lahko najdete dobre strani in razloge za veselje.

hvaleežnost
Foto: dreamstime

Ni nujno, da vam je stanovanje, poklic, prijatelj, znanec, avto, restavracija všeč, a bodite ji/mu vsaj hvaležni, ker vam stanovanje v trenutni situaciji omogoča zavetje, prijatelj uteho, znanec pomiritev, restavracija hrano, avto prevoz ...

Če ste hvaležni za stvari in ljudi, ki jih imate, če do vsega, kar vas obkroža in vam pomaga živeti, čutite ljubezen, potem ste prežeti s pozitivno energijo in to tudi oddajate v svojo okolico. Šele takšni si boste lahko, če si to seveda želite, izboljšali svojo življenjsko situacijo oziroma svoje življenje. V takih trenutkih namreč v okolico prenašate pozitivne vibracije in te se bodo vsekakor k vam tudi vrnile. Kot pravi pregovor: to, kar damo, tudi dobimo.

V VSEM MORAMO VIDETI DOBRE ZNAKE

To pomeni, da se morate naučiti preusmeriti pozornost na dobre in pozitivne stvari. Predstavljajte si, da hodite po gozdu. Na eni strani imate lepe cvetlice, na drugi pa strupeno trnje. Kaj boste izbrali? Veselite se vseh stvari, ki so trenutno prisotne v vašem življenju. Ne prosim vas, da ste srečni kar po definiciji. Včasih so okoliščine res takšne, da je zelo težko biti srečen. A če pogledamo s popolnoma teoretičnega vidika, je izražanje nezadovoljstva več kot neustrezno. Zgodilo se bo ravno obratno, saj je frekvenca vaših misli naravnana na frekvenco, kjer se počutite slabo. Z dobrimi mislimi pa se za razliko od slabih počutite prijetno, vaše misli so polne veselja in zadovoljstva.

POZITIVEN ODNOS VEDNO VODI K USPEHU

Ko ste zadovoljni s seboj in z okolico, to harmonično sevanje prenašate v okolico. Okrog sebe oblikujete sfero harmoničnih vibracij, kjer vse teče kot namazano. Pozitiven odnos vedno vodi k uspehu in ustvarjanju. Negativen odnos pa je, nasprotno, vedno destruktiven in vodi k uničenju.

PROBLEM ALI REŠITEV

Obstajajo na primer ljudje, ki vedno iščejo težave, ne pa njihovih rešitev. Težave, ki jih tarejo, vedno opisujejo zelo slikovito. Poleg tega pa ves čas iščejo nove težave. Takšni ljudje po navadi zelo težko najdejo pravi izhod, saj so že od samega začetka usmerjeni v iskanje težav, in ne v njihovo rešitev. Ker so torej usmerjeni v iskanje težav, bo teh na njihovi poti v izobilju. Njihovo stanje pa bo seveda ostalo nespremenjeno. Če ste pripravljeni na to, da boste venomer iskali negativne stvari in jih kritizirali, boste poželi temu primerne sadove: škode boste imeli več kot dovolj, koristi pa nikakršne.

Slabše ko človek misli o svetu okrog sebe, slabše se bo ta svet do njega obnašal. Bolj ko se razburja zaradi neuspehov, ki ga spremljajo, več neuspehov ga bo čakalo na poti. Trmasto morate vztrajati pri optimističnem pogledu na svet in se odpovedati stari razvadi, da se razburjate zaradi vsake malenkosti. Vsak neuspeh vas, če ne drugega, naredi vsaj močnejše in izkušenejše. Veselite se vsega, kar vam ponuja svet, in zagotovo se bo ta spremenil v raj.


Nevenka Kamenik

Nevenka Kamenik

terapevtka osebnostne rasti

Šolala sem se na Dvojezični trgovski akademiji v Avstriji ter nato doštudirala politologijo na Fakulteti za družbene vede. Več let sem vodila svojo jezikovno šolo ter predavala na seminarjih za podjetja o učinkoviti komunikaciji, reševanju konfliktov, manipulaciji v medosebnih odnosih in psihologiji prodaje.

Ker pa me področje osebnostne rasti izjemno zanima že od nekdaj, sem preštudirala ogromno izvornih zapisov velikih mojstrov svetovnih religij, znanje starodavnih modrosti pa dokazujem s številnimi mojstrskimi nazivi.

Na ameriškem Inštitutu za multidimenzionalno celično zdravljenje sem pridobila terapevtsko licenco za zdravljenja srca in duše. V Indiji sem se izmojstrila v meditaciji. Na Baliju sem več mesecev svojega življenja posvetila učenju od zdravilke Wayan Nuriasih, ki je postala svetovna senzacija po zaslugi Elizabeth Gilbert in njene knjige Jej, moli, ljubi.

Pri številnih slovenskih mojstrih sem se izurila še v reikiju, že več kot petnajst let proučujem astrologijo. Moje znanje sega tudi na področje teozofije in alkimije. Že drugo desetletje vodim meditacije ter delujem kot svetovalka in terapevtka na področju osebne in poslovne rasti.

Končni izdelek pa je izobraževalni progam Šola Življenja, ki je nastajal postopoma in povsem spontano na podlagi večletnih izkušenj, kot odgovor na vprašanja, ki so mi jih zastavljali udeleženci seminarjev, tečajev meditacij in zasebnih svetovalnih ur. V izobraževalnem programu, ki poteka v Ljubljani pa sem večletno pridobljeno znanje združila in sintetizirala s starodavnim ezoteričnim znanjem, moderno psihologijo in kvantno fiziko.

Več o njej in njenem delu lahko najdete na: www.studio­-zivljenje.si, ali jo kontaktirate preko e-maila: neva@studio-zivljenje.si