Pozor! Merkur se 31. 10. spet obrne retrogradno

Avtor: Doblanovič Dušan Jimmy, osebno srečanje: 040 309 304

Ne glede na to, ali verjamete v astrologijo ali ne, zagotovo ste že slišali oziroma kar občutili retrogradni Merkur – rM, saj se v njegovem obdobju vsi okoli vas nekaj pritožujejo.

Merkur
Foto: Profimedia

Verjetno ste tudi vi opazili, da vam v času rM veliko stvari uhaja izpod nadzora in skoraj nič ne gre po načrtu, kajne? Če gre vse naenkrat narobe, ste pozabljivi ali nenehno izgubljate stvari, je za ta dejanja morda odgovoren rM.
No, to je tisti rM. A to obdobje vendarle spet ni tako slabo, kot se nekateri bojijo, zato si prizadevajte, da deluje v vašo korist.
Čemu Merkur kraljuje?
Komunikacije, najsi gre za učenje, poslušanje, govor, branje, urejanje, raziskovanje, pogajanje, prodaja ali trgovanje – vse to in še več je pod »protektoratom« živahnega Merkurja, ki ureja tudi vse uradne sporazume ali pogodbe, vse, kar je povezano z računalniki, pa tudi prevozi in potovanji. Ko je Merkur retrograden, vse te stvari uidejo izpod nadzora. In zakaj je tako? Ko je planet retrograden, astrološko pomeni, da počiva ali spi. In medtem ko spi, neugodno vpliva na vse dejavnosti, ki jih upravlja in podpira, ko je direkten.
Kaj (ne) storiti med rM?
Če je le možno,se izognite večjih pomembnih korakov ali odločitev. Opazili boste, da nič ne bo šlo tako, kot ste načrtovali ali želeli. Ne začenjajte ničesar, kar je povezano s komunikacijo: pri zagonu novih projektov, podpisovanju novih pogodb, niti ne sklepajte ustnih dogovorov, ki bi vas lahko pozneje zavezali. Če boste dobili novo službo, boste kmalu spoznali, da to ni položaj, ki ste si ga želeli. Astrologi tudi opozarjajo, da ko so Merkur, Venera in/ali Mars retrogradni, se izogibajte, če je le možno, kakršnimkoli operacijam.
Na kaj še morate paziti?
Ker Merkur ureja pošto in vse informacije, bodite previdni pri pošiljanju pomembnih dokumentov. V tem obdobju se računalniki, gospodinjski aparati in celo avtomobili nenadoma samodejno kvarijo. Varnostno kopirajte vse podatke, preden se začne rM, in hvaležni boste sami sebi. V tem obdobju ne prodajajte in ne kupujte ničesar dragega in dragocenega: avtomobilov, računalnikov, nakita – lahko vam bo žal. Če kupujete nepremičnine, pričakujte težave, odlašanje, zamudo ali zaplete. Čas rM je ugoden le za vračila ali menjavo nečesa.
Če v tem obdobju potujete, poskrbite za dobro navigacijo, napolnite rezervoar do vrha in se prepričajte, da jasno začrtate želeno pot. Če letite, natančno preverite, ko odhajate, koliko prtljage lahko nosite, kovčke dobro označite, da jih ne izgubite ali zamenjate z nekom.
V tej fazi boste veliko pozabljali. Tudi ljubezen ne bo cvetela, pari bodo imeli težave s komunikacijo, kar bi lahko povzročilo domino učinek. Ne odzivajte se naglo in ne sprejemajte vnaprejšnjih odločitev, saj je rM mojster pri ustvarjanju zmede.
Ker je tokratni rM v Škorpijonu, vodnem elementu, uporabite intuicijo. Tudi če vam vsa dejstva povedo, da morate iti na eno stran, a vas intuicija potegne na drugo – prisluhnite raje intuiciji. Naša čustvena inteligenca je pogosto veliko širša od intelekta.
Bo vse slabo?
Ali je čas rM slabo obdobje? Nas do 20. 11., ko začne po nebu spet potovati direktno, čakajo same težave? 
Ne, sploh ne! Čeprav takšna obdobja lahko povzročajo frustracije, so pogosto zelo koristna, saj nas silijo, da na novo premislimo, se zberemo in premaknemo v novo smer. Včasih v življenju vse preveč hitimo, ne da bi vedeli, zakaj, in rM nas prisili, da se ustavimo, poslušamo, pogledamo in energijo usmerjamo učinkoviteje. Prav tako nam daje priložnost, da se sprijaznimo z nekaterimi stvarmi, ki so se zgodile, da jih sprejmemo in dokončamo.
Ena najboljših stvari, ki jih rM prinaša, je vnovično povezovanje s starimi prijatelji, sorodniki ... Če kdo iz preteklosti pride k vam v tem obdobju, za to obstaja dober razlog. Mogoče vas čakajo nekatere velike stvari, da jih znova doživite. Še posebej bodite pozorni na konec tega meseca.

Tipično
Naštejmo še nekatere tipične okoliščine in kako se v obdobju rM takrat obnašati:
– projekt, na katerem ste delali, je šel narobe. V času rM to postane očitno, zato je zdaj priložnost, da se zberete in se vrnete v pravo smer.
– če se vam ponuja poslovna ponudba, raje počakajte, saj bo kmalu boljša na vidiku.
– zdaj je čas za razmislek o nakupu česarkoli, saj bodo kmalu priložnosti za boljše nakupe.
– to je čas, da preložite ali prekličete pomembnejše sestanke, da se pripravite in zbirate nove informacije za primernejši čas.
– čas ni ugoden za »osvajanja novih ozemelj«; če se ukvarjate s kakršnokoli prodajo, se obrnite k starim strankam, s katerimi ste že sodelovali in vam zaupajo.
– velika verjetnost je, da boste v tem času našli izgubljene stvari.
Kaj bi še morali storiti?
To je odličen čas za reorganizacijo svojih računalniških datotek ali omar. Spakirajte stvari, ki jih dolgo niste nosili, in jih podarite nekomu, ki jih potrebuje, preverite gospodinjske aparate, avto ... Ne glede na to, koliko smo omejeni s časom, ko se v tem obdobju vse nekako upočasni, naredimo stvari, ki jih vztrajno odlagamo.
To je čas za premislek o naših preteklih dejanjih.