Dobra karma
Magija

Neverjetno, kako na energije vpliva goreča sveča!

Avtor: sn

Stoletja staro in neizpodbitno dejstvo je, da so sveče in njihova svetlobna preigravanja za človeka blagodejne. Zato sveče spadajo tudi med najmočnejša feng šuj »zdravila«.

sveče
Foto: profimedia

Seveda moramo sveče in njihovo delovanje najprej spoznati, da jih bomo znali pravilno uporabljati.
Pripravili smo nekaj preprostih nasvetov o pravem izboru sveč in njihovi uporabi za prav določeno težavo.
POZORNOST
Sveče so zelo koristne, kadar želite pritegniti pozornost nase. Če imate občutek, da vas partner zanemarja, prižgite devet rdečih sveč v središču dnevne sobe, ki je najbolj odmaknjeno od vhoda. Sveče prižgite v poznih popoldanskih urah. Če imate kamin in ga redkokdaj uporabljate, v njem prižgite vsaj enkrat na teden kakšno svečko, saj boste z njeno pomočjo odkrili nov smisel obstoja in v svoje življenje vnesli več vedrine. Za kamin na vhodni steni izberite modre sveče, za kamin v levem delu prostora potrebujete zelene, za kamin na desni strani prostora pa izberite bele sveče. Če stoji kamin nasproti najbolj oddaljenega mesta od vhoda, uporabite rdeče sveče.
PROTI DEPRESIJI
V prostor, ki se vam zdi preveč hladen in depresiven, boste hitro privabili toplino s tremi zelenimi svečami blizu vhoda. Če so vam všeč dišeče sveče, izberite vonj sivke, poprove mete ali bergamotke. Kadar življenje postane preveč enolično, vam ga sveča lahko prav prijetno razburka. Postavite osem modrih sveč v levi kot domačega prostora, kjer preživljate največ časa. Prižigajte jih vsak dan, po možnosti v večernih urah. Med dišečimi svečami izberite aromo limone ali rožmarina. Če imate težave s slabo cirkulacijo, artritisom, utrujenimi očmi ali suho kožo, postavite pet rumenih (po možnosti kvadratnih) sveč na kuhinjsko mizo in jih prižgite enkrat dnevno.
ZA NEODVISNOST
Prižgane sveče oddajajo določeno energijo – ogenj, ki vpliva na vaše zadovoljstvo, samozavest in samozadostnost. Če se preveč naslanjate na starše, prijatelje ali partnerje, uporabite ta nasvet. Postavite eno okroglo svečo pri vhodu v kopalnico in jo prižgite enkrat dnevno. Če se odločite za dišeče sveče, v tem primeru izberite umirjeno aromo geranije ali sivke.
MAGIČNI UČINEK
Če vam življenje grenijo arogantni, kruti ljudje, postavite v najbližji desni kot prostora, v katerem preživite največ časa, šest visokih belih sveč, ki so ožje na vrhu. Prižigajte jih v večernih urah. Bolj ko bodo sveče gorele, več samozavesti in vere vase boste čutili. Srečo oziroma veselje vam bo prineslo sedem okroglih belih sveč, postavljenih v središče desne strani vašega doma. Prižigajte jih v večernih urah. Če izbirate med dišečimi svečami, izberite vonj pomaranče ali limone.

NASVET

Poskusite uporabljati čim bolj naravne sveče, brez parafinov, z naravnimi barvami in vonji.