Dobra karma
Magija

Vezni člen med nebom in zemljo so že od nekdaj ptice

Avtor: sn

V številnih duhovnih tradicijah ptice častijo kot duhovne glasnike – predstavljajo vezni člen med duhovnim področjem bitja in našim zemeljskim bitjem.

golobica
Foto: dreamstime

Prinašajo nam sporočila, opozorila, motivacijo, tolažbo … in nas vodijo naprej po naši duhovni poti.
Njihova pojavnost na neki točki našega življenja ni naključna. Ptica se pojavi z namenom, da nam poda globoko in osmišljeno vodstvo.
Če ste odprti za prejemanje duhovnega vodstva prek ptic, vam predstavljamo načine, kako jih Vesolje uporablja, da se z nami povezuje.

Angelski sel
Obe vrsti krilatih bitij – tako angeli kot ptice – simbolizirata tolažbo, zdravljenje, svobodo in navdih. Primerjave med nekaterimi pticami in angeli so tudi pri nas močno zakoreninjene: golob in orel sta na primer simbol za angelsko sporočilo miru in izboljšav, medtem ko krokar predstavlja angela smrti.
Tudi zvezdna Mlečna cesta na nebesnem svodu, ki je iz pradavnine povezana z angeli in duhovi domov, se na Finskem imenuje Ptičja cesta, po kateri šamani in mistiki skrivnostno potujejo v druge dimenzije.

Duhovni vodnik
Ljudje, ki so fizično zapustili ta svet, s svojim bližnjimi najpogosteje vzpostavljajo stik prav prek ptic. V največ primerih gre za obliko tolažbe žalujočih – in za slednje je ptičje kraljestvo vedno dobrohotno na voljo.
Kot duhovni vodniki se ptice pogosto uporabljajo kot orodje tudi pri tistih, ki si duhovna znanja pridobivajo prek matere Narave.

Živalski duh
V več duhovnih tradicijah na različnih koncih sveta se podobno kot angel varuh pojavlja živalski duh, ki je vedno ob nas in nas na naši življenjski poti zvesto varuje. Za osebnega živalskega duha vedno pride k nam žival z značilnostmi, ki se najbolje ujemajo s tistimi, ki jih imamo v sebi in jih navzven kažemo sami. Kadar je naš živalski duh ptica, pomeni, da imamo v sebi veliko nadarjenosti in prirojen dar, da stopamo vse višje v duhovne svetove. Ptica kot naš duh namreč simbolizira višje znanje, modrost, moč, svobodo, sposobnost vodenja – pa tudi srčno spodbujanje drugih, da si tako kot vi prizadevajo za boljši svet.

orel
orel
pixabay

Živalski totem
Eden od načinov, kako lahko Vesolje uporablja ptice za pošiljanje sporočila, je prikaz ptičje podobe, bodisi fizične bodisiduhovne, ki se imenuje totem. Totemi so v bistvu odtis duhovne energije, s katero se človek rodi. Tako imajo ljudje, ki imajo za svoj totem ptico, neustavljivo težnjo po svobodi ter svobodnem in hkrati lahkotnem duhu. Imajo pa tudi neverjetno izražen občutek za zaznavanje nevarnosti, četudi ta še ni blizu.

Vir navdiha
Vesolje uporablja ptice tudi kot vir navdiha, da nas spodbudi, da dosežemo svoje največje potenciale, za katere morda sploh ne vemo, da jih nosimo v sebi. V tem primeru so sporočila besede modrosti in nasvetov, ki nam lahko pomagajo prebuditi svoje talente ali pa za vedno uničiti negativna prepričanja in vzorce, ki nas na naši poti navzgor omejujejo. Ko so ta sporočila razumljena in uporabljena v našem življenju, spoznamo, da smo delovali po dragocenem, imenitnem in izjemno dodelanem načrtu.

sova
sova
pixabay

Božji glasniki
Tako Indijanci kot šamani verjamejo, da so ptice božji glasniki.
Šamanizem je praksa, ki vključuje šamana, ki ima neposredno povezavo z duhovnim svetom ter moči in sposobnosti, da duhovne energije usmerja v zdravljenje na materialnem področju. Njihove prakse so usmerjene k doseganju spremenjenih stanj zavesti in dostopa do vodstva iz duhovnega sveta, in ta modrost se uporablja za zdravljenje duše.
V kulturi Indijancev in šamanov so ptice kot božji glasniki nepogrešljive kot spremljevalke številnih njihovih praks, malodane vsa njihova zdravljenja se vrtijo prav okoli modrosti, ki jih lahko dobimo od ptic.