Magija

Tarot tedenska napoved od 28. oktobra do 3. novembra 2019

Kristina Strašek Avtor: Kristina Strašek, bralka kart

Pred nami je teden, ki lahko ponudi veliko, a le če smo le pripravljeni delati na sebi.

tarot
Foto: dk

Kariera

Pred vami je teden, ki prinaša napredek na področju posla. To je čas podpisovanja novih pogodb, sklepanje novih partnerskih sodelovanj in na splošno povezovanje z ljudmi, ki vam lahko pri poslovni rasti pomagajo. Da slednje energije izkoristite, boste morali v danem času veliko jasneje izražati svoje želje, pričakovanja in zgrabiti priložnosti. Mencanje ne bo prineslo želenega, ampak to le preložilo. Mnogi med vami boste posledično čutili napetost, saj boste morali stopiti izven cone udobja. Na vaše poti bodo pripeljane osebe, ki vam lahko v danem trenutku še kako pomagajo, če jih le spustite blizu.

Oseba, ki vam lahko tokrat pomaga, je po svoje vaše nasprotje. Premore tiste kvalitete in karakteristike, ki jih vi ne. Oddaja energijo, ki jo vam primanjkuje in tako z vami tvori nekakšno celoto. Gre za sodelovanje, iz katerega bosta v resnici obe fronti dobili za življenje pomembno znanje oz. modrosti, sproženo pa bo tudi notranje zdravljenje. Drug drugega bosta (nezavedno) spodbujala k introspekciji, ki pa kot posledica prinaša uvajanje sprememb znotraj vas samih – sprememb, ki vam bodo v poslu pomagale zacveteti. Podpornika boste prepoznali po občutku domačnosti, zaradi katerega se bosta tudi lažje in veliko hitreje povezala.

A napredek posla pomeni tudi vaš osebnostni napredek. Preko sodelovanja bodo marsikatera prepričanja postavljena pod vprašaj, večkrat pa boste morali premakniti tudi svoje meje. Rezultat vajinega sodelovanja prinaša izboljšanje odnosa do sebe – prišlo bo do dviga samozavesti in hkrati razumevanja, zakaj se je v življenju treba naučiti tudi zaupati. Slednje lahko pozitivno vpliva na področje ljubezni in partnerstva nasploh.

ženska
ženska
dk

Ljubezen

Me tem ko se kaže čas dobrih odnosov v poslu, je lahko področje ljubezni veliko bolj zakomplicirano. A le, če ne spustite svojega ega in si dovolite čutiti. Večina med vami namreč premore kar nekaj srčnih ran, ki so pustile svoje posledice. A ne dovolite, da te definirajo vse drugo. Bolečina mora biti predelana, da lahko srce ponovno odpre vrata nečemu novemu in čas je, da kaj okoli tega tudi konkretno naredite. Spustite tako svoje strahove, te mogočne obrambne zidove, in dovolite, da k vam pride tisto, po čemer v resnici hrepenite.

Nikar ne mislite, da to velja le za samske. Tudi osebe, ki so že leta v srečnem odnosu, lahko s tem tednom naletijo na sila podobne probleme. To je teden ega, ki v poslu lahko pomaga, v ljubezni pa žal ne. Ne pravimo, da morate sedaj spustiti vse vajeti ali celo predati svojo moč. Pravimo, da si morate na tej točki dovoliti nekaj več. Dovoliti si čutit, napredovati. Dovoliti si biti ranljivi in si opravičiti tudi lastne napake. Nihče ni nezmotljiv. Vsi tudi delamo napake. A iz teh se je treba kaj naučiti, ne pa razloge za propadle odnose in lastno nesrečo iskati v drugih. Saj veste, vse se vedno začne pri nas in za nobeno težavo ni v resnici kriv le en.

Predajte se strastni energiji, ki vam bo pomagala okrepiti nove ali že obstoječe vezi. Prisluhnite srcu in mu dajte tiso, kar želi. Do sedaj ste imeli vse preveč pod kontrolo, vse je bilo posledično tudi preveč strogo. Popustite kdaj in dovolite, da se izrazi tudi kdo drug. Ste močni, a pazite, da zaradi tega ne boste po nepotrebnem osamljeni. V življenju je treba znati poskrbeti zase in prevzeti odgovornost za svoja dejanja, a vzporedno se naučiti biti tudi odprt, četudi zaradi tega ranljiv. Življenje se mora živeti v polnosti, ne pa s polno omejitvami … najhuje lastnimi.

ženska
ženska
dk

Počutje

Teden pred vami prinaša dvojnost – eni boste zmagovalci, drugi pa ujetniki svojih misli. Gre za obdobje Sveta, ki je širše gledano obdobje zmagoslavja in zavedanje pomena lastnega dela. Nenazadnje, vi ste tisti, ki imate življenje pod kontrolo, kar pa se bo s tem tednom večkrat tudi jasno pokazalo. Obkroženi boste z ljudmi, ki vam lahko pomagajo na poti do uspeha, a koga »uporabiti« ostaja vaša odločitev. Ravno zavedanje podpore  bo ustvarilo občutek varnosti in lahkotnosti.  Vizionarji bodo svobodni, sanjači podprti. Govorimo o tednu proslavljanja, tednu izpopolnjevanja in počitka … vsaj za ene.

Na drugi strani bo udarilo tiste, ki pri sebi ne vedno, kaj točno sploh želijo. Ti se bodo soočali z nekoliko težkimi mislimi, ki bodo posledica vmešavanja višjih energij z namenom prebuditve. Čas je, da se nehate skrivati in čakati, da nekdo namesto vas kaj naredi ter prevzamete vajeti v svoje življenje. Ko to naredite, boste začutili povečanje energije, posledično boste veliko lažje opravili zadolžitve. Utrujenost je le posledica vaše ujetosti v ciklu, znotraj katerega pa se v resnici ohranjate sami. Začnite slaviti svoje življenje, začnite ga imeti radi.

Nasvet tedna

Kot smo ugotovili, je pred nami teden, ki lahko ponudi veliko, če smo le pripravljeni delati na sebi. Cveteli bodo posli in če ste razmišljali o novem sodelovanju, nikar ne čakajte. Naredite potrebne prve korake in začnite živeti svoje sanje. Morda ne bo vse lahko na začetku, a ko enkrat zakorakate po svoji poti poslanstva, boste imeli vedno vse, kar boste potrebovali. Ljubezen bo tokrat potrebovala več srca. Ne zahtevajte tistega, česar sami ne znate ponuditi. Odprite se, začutite, zaživite.


Kristina Strašek

Kristina Strašek

bralka kart

Sem energično bitje, ki s svojo energijo prebuja tudi druge. Nerada se konkretno definiram, sploh pa ne na področju duhovnosti, ki je tako širok pojem, da bi bilo skorajda nemogoče, prav tako pa se v moji glavi v resnici vse med sabo prepleta. Od nekdaj me močno fascinira vse, kar je duhovno, mistično in starodavno, svoje znanje pa še kako rada podelim tudi z drugimi. Priznam, po svoje mi laska označba »čarovnica«, s katero me ljudje precej radi povezujejo zaradi preroških kart, ki so vedno z mano ter so do sedaj z resnico postregle že neštetim. Nenazadnje je bila ravno moja prababica znana vaška vračica.

V življenju me je vedno gnala želja da pomagam drugim, za kar pa sem uporabila več kanalov – vse od glasbe pa do umetnosti, novinarstva in nenazadnje konkretnega dela v duhovnosti. Ljudje me poznajo kot direktno osebo, ki bo naredila vse, da jih (vseeno ljubeče) premakne s točke stagnacije. Nikar ne pričakujte, da vam bom govorila, kako se bo vse uredilo samo od sebe. Pričakujte, da vam bom govorila resnico in vam pomagala razkriti vaše potenciale, s katerimi boste končno zaživeli življenje v polnosti.

Kar nas loči, je le eno – sprejela sem magičnost življenje. Dovolite, da jo razkrijem tudi vam.