Dobra karma
Magija

Tarot napoved in nasvet za čas od 8. do 14. decembra

Kristina Strašek Avtor: Kristina Strašek, bralka kart

Padle so karte: Vitez palic, Zmernost, Devetica čaš

tarot
Foto: dk

Kariera
V tokratni teden vas bo popeljala viteška energija. Če ste kdaj prebirali pravljice, veste, da so bili vitezi pogumni in nenehno na poti, v iskanju cilja. Bili so zagnani, odločni in neomajni, posledično nobena prepreka zanje ni bila prevelika. Lahko bi skoraj rekli, da so te v resnici iskali. Njihova volja je izhajala iz zavedanja cilja, ta pa je vseeno redko bil osredotočen nanje. Bolj kot zase so delali za druge – ščitili, osvajali, reševali, kar pa je njim osebno prinašalo zadovoljstvo (poleg občasnih nagrad, seveda).
A tokrat imamo pred sabo narobe obrnjeno karto, kar pa jasno signalizira, da se boste s tem tednom mnogi počutili malce zgubljeni, nemirni in brez prave energije za delo na poslovnem ter nasploh finančnem premiku. Vseeno bo znotraj vas gorela močna želja po spremembi, novih začetkih. Rojevale se bodo ideje, razrivali se bodo višji cilji, ki bodo imeli tudi višji namen. Ko vam zmanjka volje, si vzemite čas za sprostitev in šele nato premislite, čemu je nadaljevanje boja smiselno. Zastavite si vprašanja, kot so »Za kaj delam/Kako bo to pomagalo meni/Kakšen je moj cilj?«
Vitez palic je na splošno prinašalec sprememb. To pomeni, da se boste mnogi morali podati na novo popotovanje, morda menjati zaposlitev ali konkretno lokacijo dela. Od vas bodo pričakovane odločitve, a poskrbite, da te ne bodo nepremišljene. Tveganje je včasih nujno, a pazite, da ne boste tvegali povsem po nepotrebnem. Mnogi med vami se boste počutili nemirne. Lahko da bo to zaradi nezadovoljstva na delovnem mestu, lahko zaradi občutka ujetosti ali splošne potrebe po začetku nečesa novega. Vsekakor tega občutka ne ignorirajte, ampak ga sprejmite in pomislite, kaj je tisto, kar vam »manjka«. Ne bodite površinski. Pridite do samega bistva in svoje delovanje prilagodite ugotovitvam.
Brezposelni boste s tem tednom težko prišli do nove zaposlitve, potencialni razgovori pa se lahko slabo končajo. Da to preprečite, boste morali sami sebe riniti dalje, predvsem pa se zavedati, čemu vam mesto, na katero ste se prijavili, lahko pomaga pri doseganju vašega glavnega cilja. Morda ponujena služba ni ravno vaša želena, a je možno, da vam vseeno utre pot dalje. Morda vam da finančno podporo za nekaj časa, morda pripelje pomembna poznanstva ali lekcije. A če vidite, da od nje v resnici ni koristi, jo dajte raje na stran in iščite dalje.
Če ste na točki, ko se borite za določeno pozicijo, se boste morali s tem tednom veliko bolj spodbujati, da prevzamete in nenazadnje oddajate viteško energijo, s katero boste želeno tudi osvojili. Imejte misijo vredno boja, cilj pa vedno pred očmi.
Ključne besede:
• Zastavljanje ciljev
• Hitri premiki
• Pogum
• Drznost
• Prevzemite vajeti
• Neodločnost
• Nezadovoljstvo

girl-3421489_1920.jpg
dekle
dk

Ljubezen
Tokratna karta za področje ljubezni je karta Zmernosti, ki pa je med najbolj priljubljenimi v celotnem kompletu. Ta namreč simbolizira harmoničnost v odnosih, prihod prave ljubezni in trajnega partnerstva. Opominja, da je vedno treba znati prisluhniti tudi drugi strani in iskati tisto srednjo pot, na katero bosta oba stopila srečna. Gre za idejo partnerstva, ki se dopolnjuje in skupnosti, ki prinaša mir. V kolikor boste tako s tekočim tednom v sebi našli mir in kontrolirali svoj ego (ali tihi glas, ki vam jemlje upanje, uničuje odnose), boste deležni velikega preboja v partnerstvu, samski pa celo k sebi priklicali srčnega partnerja.
A tokrat je bila karta obrnjena narobe, kar pa je vsekakor pomembno opozorilo, ki ga ne smemo spregledati. Verjetno vam je že jasno, da narobe obrnjena ponazarja ravno nasprotno. Tako lahko da boste mnogi v tem času naleteli na večje težave v odnosih in boste tako daleč od občutka miru ter harmoničnost. Bi rekli, da ste se še sposobni kontrolirati ali ste že v fazi, ko vas vsaka malenkost lahko znervira in postane vaš razlog za nov prepir? Ste res pripravljeni na odrasel pogovor, ali trmasto vztrajate pri svojem? Ste res prepričani, da je za vse kriv partner ali ste sčasoma morda postali le preveč nepotrpežljivi. Seveda, za vse sta vedno kriva oba, a kot veste, je vedno prvo treba pomesti pred svojim pragom. Ne zahtevajte sprememb v partnerju, če vi teh niste sposobni uvesti tudi pri sebi. Vsak je odgovoren za svojo srečo, ne pa za srečo drugega. Živimo zase, ne za druge. Partnerstvo ne pomeni, da mora nekdo drug skrbeti za to, da se vi počutite ljubljeni in srečni. Vse to izvira le iz vas samih.
Samski, s tem tednom je ključno, da spoznate svoje vzorce, zaradi katerih ste nenehno soočeni z osebami, ki ne ponujajo dolgotrajne zveze. Premislite, kako vidite sebe in kako gledate na ljubezen. Morda le preveč »obupano« iščete ljubezen v drugih, namesto, da bi to prvo našli v sebi. Šele ko boste razumeli, da ste sami že popolni in ne potrebujete nekoga, ki bi vas »dopolnjeval«, boste k sebi priklicali partnerja, s katerim boste rasli in spisali pravljico. Najdite mir v sebi in mir s sabo.
Če čutite, da stvari v ljubezni ne gredo po planu, si v tem tednu vzemite čas zase in se znebite napetosti znotraj sebe. Pomirite se, sprejmite se. Nikar se ne oklepajte neumne ideje »mi že ni namenjeno«, saj s tem v resnici le dodatno kličete negativno energijo. Tega pa nočete, mar ne?
Ključne besede:
• zmernost
• skupnost
• vzajemnost
• dopolnjevanje
• potrpežljivost
• znebite se napetosti
• harmonija
• uravnovešanje nasprotij
• iskanje srednje poti
• prilagajanje
• mir
• premor
• možnost novega začetka
• ne obremenjujte se z nepomembnostmi
• dobri odnosi
• trajno partnerstvo
• samokontrola

horse-4596827_1920.jpg
tarot
dk

Nasvet tedna
Kot vidite, je pred vami teden, ki vam lahko prinese kar nekaj nevšečnosti, če ne boste premogli samokontrole. Precej napeto je lahko predvsem na področju odnosov, zaradi česar vas tokrat spodbujam, da začnete brskati po sebi in tako razkrijete, s čim tudi vi škodujete zvezam ali uničite možnost razvoja novega odnosa. Morda poskušate preveč kontrolirati, morda niste dovolj potrpežljivi, morda se enostavno obremenjujete z malenkostmi. Ne delajte stvari, ki jih tudi sami ne želite občutiti. Ne bodite tip osebe, ki nenazadnje odbija tudi vas. Bi vam sedel odnos z ljubosumno in posesivno osebo? Kaj pa z nekom, ki bi bil zahteven, občutljiv ali bi od vas zahteval nenehno podrejanje (morda se celo nenehno podrejal vam in bil po domače rečeno copata) itd. Verjetno ne. Ključno je, da se naučite poslušati, ne pa skakati k zaključkom. Najdite most, ki vaju bo povezoval. Najdite srednjo pot, ki odgovarja obema, ne pa pričakovati popolnega podrejanja (vas ali partnerja). Začnite delati na osebnem razvoju in s tem svetu ponudite najboljšo verzijo sebe.


Kristina Strašek

Kristina Strašek

bralka kart

Sem energično bitje, ki s svojo energijo prebuja tudi druge. Nerada se konkretno definiram, sploh pa ne na področju duhovnosti, ki je tako širok pojem, da bi bilo skorajda nemogoče, prav tako pa se v moji glavi v resnici vse med sabo prepleta. Od nekdaj me močno fascinira vse, kar je duhovno, mistično in starodavno, svoje znanje pa še kako rada podelim tudi z drugimi. Priznam, po svoje mi laska označba »čarovnica«, s katero me ljudje precej radi povezujejo zaradi preroških kart, ki so vedno z mano ter so do sedaj z resnico postregle že neštetim. Nenazadnje je bila ravno moja prababica znana vaška vračica.

V življenju me je vedno gnala želja da pomagam drugim, za kar pa sem uporabila več kanalov – vse od glasbe pa do umetnosti, novinarstva in nenazadnje konkretnega dela v duhovnosti. Ljudje me poznajo kot direktno osebo, ki bo naredila vse, da jih (vseeno ljubeče) premakne s točke stagnacije. Nikar ne pričakujte, da vam bom govorila, kako se bo vse uredilo samo od sebe. Pričakujte, da vam bom govorila resnico in vam pomagala razkriti vaše potenciale, s katerimi boste končno zaživeli življenje v polnosti.

Kar nas loči, je le eno – sprejela sem magičnost življenje. Dovolite, da jo razkrijem tudi vam.