Magija

Opozorilo iz tarot kart: naj vam finančne skrbi ne zaprejo srca

Kristina Strašek Avtor: Kristina Strašek, bralka kart

Za teden, ki je pred nami, so padle karte Kralj mečev, Sedmica novcev in Norec.

deklica
Foto: pixabay

Kariera
Za področje kariere se tokrat odpira karta Kralj mečev, ki v samem bistvu opominja, da je sedaj čas, da sledite svojim ciljem, pri tem pa ne pozabite, kdo ste. Si želite novih poslovnih priložnosti? Večje stabilnosti? Potem morate v tem tednu najti ravnovesje med razumom in srcem, saj ravno ta harmonija viša vašo samopodobo in izboljša delovanje. Treba bo znati presoditi, kdaj je čas, da prevlada razum, a pri tem popaziti, da ne postanete prehladni.
Napočil je teden razumnih potez, kar pomeni, da boste morali želje srca postaviti malce na stran. Saj veste, včasih je srce preveč slepo in lahko hitro sproži niz neželenih dogodkov. Prevzemite kontrolo nam mislimi in s svojimi sposobnostmi ustvarite nove priložnosti. Uporabite znanje, ki ste ga v tem času pridobili na področju dela in rinite dalje.
A kot veste, imajo kralji pomočnike. Karta tako opominja, da imate te tudi vi, nikar pa nanje ne pozabite. Saj veste, kaj se zgodi s kralji, ki zanemarjajo svoje podložnike/pomočnike? Slej kot prej so pahnjeni s prestola. Spreglejte, kdo vam nenehno pomaga, vas bodri in temu tudi izkažite svojo hvaležnost. Tako si boste zagotovili dobrega in zvestega prijatelja, ki vam lahko v prihajajočih mesecih pride še kako prav.
Ključne besede:
• Prepričanja
• Moška energija
• Trdnost
• Odločnost
• Nadzor
• Varnost
• Umik čustev
• Uradne osebe
• Nadvlada razuma

šah
Tudi vi ste kralj s podložniki.
pixabay

Ljubezen
V tem tednu se na področju ljubezni odpira karta Sedmica novcev, ki pa razkriva, da bodo tokrat odnosi zasenčeni s strani financ. Ste zaskrbljeni glede denarja? Vas skrbijo investicije – vaše ali od partnerja? Pazite, da to ne bo zrušilo vajin odnos.
Že res, da je denar pomemben, a morate najti ravnovesje med vsemi poli. Če se preveč osredotočite le na materialno, se vaše srce zapre. Ker je tokratna karta obrnjena narobe, napoveduje prihod težjega obdobja, ki bo polno nesoglasij, dvomov, kritik in padcev … vse iz naslova denarja in poslov. Mnogi med vami boste izgubljani nadzor nad dogajanjem, kar pa vas bo pahnilo v še večjo slabo voljo. Vsekakor je tako v tem tednu priporočljivo, da se umirjate in ne dovolite toku slabih misli, da vpliva na vaše življenje. Partnerstvo je lahko velika opora ali veliko breme. Kaj od tega pa je za vas, odločate sami. Odsvetujem tako hitre poteze, hitre in nepremišljene naložbe ter priporočam več pogovorov s partnerjem, poslušanje in skupno odločanje. Včasih je treba življenju dovoliti, da naredi svoje in se šele nato premakniti.
Na drugi strani se boste mnogi v tem času soočali z rušenjem vaših iluzij. Morda ste se preveč oklepali nekih idealov, ki pa niso dosegljivi. Morda ste partnerstvo preveč idealizirali ali od njega preveč pričakovali. Stvari bodo začele dobivati pravo podobo, ne bo pa za vse to nekaj lepega. Včasih se stvari enostavno morajo porušiti, saj s tem dobimo priložnost da na novo napišemo zgodbo ljubezni – tokrat bolj modri. Nikar si ne ustvarjajte iluzij in pričakovanj. Nikar ne vsiljujte svoje volje. Dovolite, da sta oba svobodna, saj bosta le tako v resnici skupaj rastla in spisala pravljico.
Ste kdaj pomislili, da je morda resnica veliko lepša od tiste iluzije v vaših mislih? Kaj če bi si jo dovolili videti?
Ključne besede:
• Nepotrpežljivost
• Neuspeh
• Slabe investicije
• Kritika
• Fokus na materialno
• Pretirana navezanost na nerealne ideje
• Opuščanje fantazij
• Pomanjkanja stika z realnostjo

klopca
Kljub finančnim skrbem skušajte negovati tudi odnose.
Pixabay

Nasvet tedna
Kot vidite, je pred nami teden, ki bo veliko bolj osredotočen na področje financ, kar pa lahko privede do kar nekaj nesoglasij v odnosih. Trdnost partnerskih zvez bo postavljeno na preizkušnjo. Tisti, ki ste do sedaj živeli v iluziji, boste soočeni z resnico.
Zadnja karta je karta Norca, ki pa nas spodbuja, da ponovno v sebi prebudimo tisto otroško navihanost, saj nam bo pomagala v življenju videti več lepote. Bodite spontani, pogumni in polni optimizma. Vse se bo na koncu uredilo, samo dovoliti morate. Ne hodite nenehno le po robu obupa, ampak si dovolite v življenju doseči tudi nekaj več. Vedno imate izbiro: boste iskali probleme ali rešitve? Boste iskali slabo ali dobro? Boste jamrali ali uživali? Ne, življenje ni enostavno, a vsekakor je lahko še kako zanimivo. Ponuja veliko, na nas pa je, da to zgrabimo. Se vam zdi, da ne vidite ničesar dobrega? Kaj pa če se malce obrnete naokoli? Morda stvar, ki jo iščete, ni naravnost pred vami, ampak na vaši levi.


Kristina Strašek

Kristina Strašek

bralka kart

Sem energično bitje, ki s svojo energijo prebuja tudi druge. Nerada se konkretno definiram, sploh pa ne na področju duhovnosti, ki je tako širok pojem, da bi bilo skorajda nemogoče, prav tako pa se v moji glavi v resnici vse med sabo prepleta. Od nekdaj me močno fascinira vse, kar je duhovno, mistično in starodavno, svoje znanje pa še kako rada podelim tudi z drugimi. Priznam, po svoje mi laska označba »čarovnica«, s katero me ljudje precej radi povezujejo zaradi preroških kart, ki so vedno z mano ter so do sedaj z resnico postregle že neštetim. Nenazadnje je bila ravno moja prababica znana vaška vračica.

V življenju me je vedno gnala želja da pomagam drugim, za kar pa sem uporabila več kanalov – vse od glasbe pa do umetnosti, novinarstva in nenazadnje konkretnega dela v duhovnosti. Ljudje me poznajo kot direktno osebo, ki bo naredila vse, da jih (vseeno ljubeče) premakne s točke stagnacije. Nikar ne pričakujte, da vam bom govorila, kako se bo vse uredilo samo od sebe. Pričakujte, da vam bom govorila resnico in vam pomagala razkriti vaše potenciale, s katerimi boste končno zaživeli življenje v polnosti.

Kar nas loči, je le eno – sprejela sem magičnost življenje. Dovolite, da jo razkrijem tudi vam.