Dobra karma
Magija

Tarot napoved: ne vztrajajte v nečem, kar vam jemlje samospoštovanje

Kristina Strašek Avtor: Kristina Strašek, bralka kart

Za obdobje od 26. januarja do 1. februarja so padle karte: Kraljica palic, Petica novcev, Štirica čaš

angel
Foto: dk

Kariera
V tednu, ki je pred vami, boste morali prevzeti vajeti poslovne sfere v svoje roke, pred tem pa pridobiti koristne nasvete. Preden zavladate, morate imeti znanja in izkušnje, na podlagi katerih na koncu niste le spoštovani s strani okolice, ampak se tudi sami zavedate svoje veljave. Na vaši poti je oseba, ki vam lahko ponudi tisto, kar potrebujete – pravi nasvet. Pokaže vam pot, po kateri morate in vas predčasno opozori na potencialne ovire, s katerimi se je moral/-a soočiti tudi sam/-a.
Obeta se stabilizacija posla, a potrebno bo vztrajati, dokazati svojo sposobnost in preprečiti nastanek dvomov v vaše vodstvo. Ohranite dostojanstvo in se nikar ne poslužujte podlih iger, s katerimi bi za lasten uspeh morali zafrkniti nekoga drugega. Saj veste, vse se vrača, vse se plača. Ohranite dobro karmo na svoji strani.
Tisti, ki niste preveč ekstrovertirani po naravi, se boste morali tega priučiti. Včasih je enostavno nujno, da ste veliko bolj odprti, saj na ta način dostopate do drugih in s tem dobite ne le pomembne (velikokrat ključne) informacije, ampak stkete tudi pomembne vezi, ki vam lahko na poti do poslovnega uspeha še kako koristijo. Ne pravim, da se razdajajte v nedogled, ampak da izkoristite priložnosti za povezovanje … sploh v tem tednu, ki omenjeno še dodatno podpira.
Povabite ljudi/poslovne partnerje/sodelavce na kavo, preživite več časa z njimi. Spoznajte, kdo vas obkroža in popazite na to, kako se predstavite tudi sami.
Ključne besede:
• Nasvet
• Svetovalka
• Prijateljski odnos
• Stabilizacija posla
• Navdih
• Vztrajnost
• Ponos
• Dostojanstvo
• Dominanca
• Dvom v avtoriteto
• Obramba
• Ekstrovertiranost

people-2587456_1920.jpg
Pomembno je, kako se počutite tu in zdaj.
DK

Ljubezen
Pred nami je teden, ki bo energijsko podprl področje ljubezni in mnoge pare tako po svoje rešil. Če ste se tudi vi v tem času soočali z nenehnimi spori ali doživeli nekaj, kar je močno zamajalo vajine temelje, ste lahko pomirjeni – situacija se bo izboljšala in v vajinem odnosu bo ponovno zavladala harmonija.
Seveda pa nič ne bo narejeno samo od sebe. Medtem ko vas bodo sicer energije kot pravim podpirale, bo od vas kljub temu zahtevano delo. V prvi vrsti morate pri sebi sploh najti željo po izboljšanju samega odnosa, nato pa k situaciji pristopiti bolj odločno. Jasno morate izraziti svoja čustva, svoje želje, ne pa nenehno pogrevati preteklost. Mar res želite nenehno živeti v spominih in obujati vsak težak trenutek? Za premik naprej morate prekiniti vezi z bolečimi spomini ali tudi ljudmi, ki vas nanje nenehno spominjajo. Včasih se obkrožimo z osebami, ki namerno ali ne »hujskajo«, posledično pa nam onemogočajo zdravljenje srca in izboljšanje odnosa. Pazite, da niste z njimi obkroženi tudi vi. Vam kdo nenehno poudarja zgolj slabosti zveze? Če veste, da NIMA prav, ga/jo počasi odstranite iz življenja.
Drugo pomembno je zavedanje pomembnosti in predvsem lepote danega trenutka. Pomembno je, kako se počutite tu in zdaj. Kaj doživljate tu in zdaj. Kako preživljata skupen čas. Ne samo planirati. Ne samo razmišljati. Treba je živeti v sedanjosti. V tem tednu namerno namenite več časa VAMA. Pojdita na spontane izlete, pojdita na zmenke. Bodita aktivna, sodelujta. Ženske, pojdite stran od teh klišejskih trm in čustvenih izpadov in delujte kot čustveno stabilna oseba. Moški, nehajte biti zadrgnjenci in pokažite svoji dragi, koliko vam pomeni. Je res tako pomembno dokazovanje kdo ima bolj prav? Če sta par, morata znati zadeve skomunicirati, ne pa pred njimi bežati, trmariti in čakati drug drugega.
Samskim pa lahko tokrat povem tole: Odhod ljubljene osebe je bila njegova/njena odločitev, ki pa jo morate spoštovati. Nehajte se smiliti sami sebi in začnite ponovno živeti. Če ne morete najti tistega pravega, je to jasen znak, da se ali preveč v srcu še oklepate pretekle zveze ali pa enostavno na sebi ne delate dovolj. V tem tednu bo izboljšanje počutja zagotovljeno, a treba je biti miselno bolj prisoten v sedanjosti. Nehajte razmišljati, kaj ste zamudili ampak si zastavite nove cilje za prihodnost ter se odprite možnostim življenja.
Ključne besede:
• izboljšanje situacije
• harmonija v partnerskem odnosu
• rešitev problema
• aktivnost
• sodelovanje
• pogum
• zmenki
• pozabljanje zamer

fashion-1063100_1920.jpg
Vzemite si čas in si zastavite sledeče vprašanje: »Je vredno?«.
pixabay

Nasvet tedna
Pred vami je teden, ki vam lahko pomaga uvesti želene spremembe, a boste morali prenehati delati eno in isto iz čiste navade. Preveč ste apatični, sploh na čustvenem področju in posledično vam zmanjkuje idej. Če v vas ni želje po spremembi, premiku, izboljšavi, potem ta tudi ne bo nikoli dosežena. Mar vam je postalo vseeno ali ste le utrujeni? Vzemite si čas in si zastavite sledeče vprašanje: »Je vredno?«. Če ugotovite, da resnično ne čutite srčne želje po izboljšavi dotične situacije (delo vam ni všeč, partnerja enostavno ne ljubite več, odnos vas nikoli ni osrečeval, preveč je bilo borb na delu/v odnosu), potem je čas, da naredite drugačen premik: samostojen premik stran. Vse se VEDNO prvo začne s pristno željo po nečem. Ta nam daje zagon. Ta ustvarja potrebno strast. Ta nam pomaga. Ne vztrajajte v nečem, kar vam ne pomaga rasti. Ne vztrajajte v nečem, kar vam jemlje samospoštovanje.


Kristina Strašek

Kristina Strašek

bralka kart

Sem energično bitje, ki s svojo energijo prebuja tudi druge. Nerada se konkretno definiram, sploh pa ne na področju duhovnosti, ki je tako širok pojem, da bi bilo skorajda nemogoče, prav tako pa se v moji glavi v resnici vse med sabo prepleta. Od nekdaj me močno fascinira vse, kar je duhovno, mistično in starodavno, svoje znanje pa še kako rada podelim tudi z drugimi. Priznam, po svoje mi laska označba »čarovnica«, s katero me ljudje precej radi povezujejo zaradi preroških kart, ki so vedno z mano ter so do sedaj z resnico postregle že neštetim. Nenazadnje je bila ravno moja prababica znana vaška vračica.

V življenju me je vedno gnala želja da pomagam drugim, za kar pa sem uporabila več kanalov – vse od glasbe pa do umetnosti, novinarstva in nenazadnje konkretnega dela v duhovnosti. Ljudje me poznajo kot direktno osebo, ki bo naredila vse, da jih (vseeno ljubeče) premakne s točke stagnacije. Nikar ne pričakujte, da vam bom govorila, kako se bo vse uredilo samo od sebe. Pričakujte, da vam bom govorila resnico in vam pomagala razkriti vaše potenciale, s katerimi boste končno zaživeli življenje v polnosti.

Kar nas loči, je le eno – sprejela sem magičnost življenje. Dovolite, da jo razkrijem tudi vam.