Magija

Ta obred nas osvobodi najbolj težke preteklosti

Kristina Strašek Avtor: Kristina Strašek, bralka kart

Verjetno za vas ni novost, da ima preteklost pomemben vpliv na sedanjost in prihodnost. Na podlagi nje večkrat sprejemamo odločitve, prav tako pa kličemo določene situacije nazaj.

Kot pri večini urokov, je tudi pri temu potrebna sveča.
Foto: Profimedia

Vse to nam lahko škodi na različnih področjih, najbolj pa v ljubezni – eni se pred njo zaprejo, drugi kličejo le napačne lekcije. Nič kaj dobro ni tudi v odnosih, kjer nekdo preprosto ne more spustiti slabega dejanja, četudi morda ni bilo ključno za odnos.

Pri vsem tem vam bo pomagal naslednji magični obred, ki je posebej namenjen prav reševanju ljubezenskega odnosa.

Da so odnosi včasih zahtevni, ni ravno skrivnost. Vsaka zveza se spopada s svojimi težavami, velikokrat pa tudi eden od partnerjev morda preveč živi v preteklosti. Včasih je treba preprosto porezati slabe eterične vezi s preteklostjo in tako sebi dovoliti iti dalje. Naj bodo to težki spomini, zaradi katerih morda danes ne najdete pravega partnerja (travme iz otroštva, slabi pretekli odnosi, nasilje …), naj bodo to tihe zamere, ki danes škodujejo vajinemu odnosu in vam preprečujejo, da bi odnos poglobila. Ne glede na to, kaj je tisto, kar vas v danem trenutku (sploh v ljubezni) ovira, vam bo ta obred pri tem pomagal.

DELOVANJE

Obred deluje na dveh nivojih:

1) Magičnem – vplivamo na pretok energij in prerežemo eterične vezi z bolečo preteklostjo (spomini, navezave in tako naprej).

2) Terapevtskem – priznamo si težavo, jo definiramo, sprejmemo in spustimo.

aromaterapija zajbelj.jpg
Žajbelj v zeliščarstvu slovi kot izganjalec vsega slabega.
rz

SESTAVINE

Potrebujete: dve ognjevarni posodi, oglje za kadilo (brikete), žajbelj, vžigalice ali vžigalnik, sol, temnomodro svečo, črno vrvico – dolgo 21 centimetrov, seznam vseh preteklih dogodkov, ki so vas zaznamovali do te mere, da vplivajo na ljubezensko (ali drugo) področje – za ta seznam si vzemite natanko 28 dni, in poljubno: tarot karta smrti.

PREDPRIPRAVA

Dan po prazni luni napišite seznam vseh stvari, ki so vas v preteklosti ranile. Gre za boleče spomine, ki jih morda poskušate pozabiti, a vam ne uspeva. Lahko so to propadle zveze, prevare, nasilje kot travme iz otroštva, časa najstništva in drugo.

Ko imate seznam, boste na njem delali naslednjih 28 dni. Vsak dan si vzemite nekaj časa v miru in tišini ter preglejte celotni seznam. Vsaki od izkušenj recite:

»Sprejemam te in se ti zahvaljujem za lekcije vse. Od sedaj naprej nad mano nimaš več moči, svobodni sva jaz in ti. Zbogom.«

Sprva iskrenosti vajinega slovesa verjetno še ne boste občutili, a bližje ko bo zaključek predpripravnih 28 dni, lažje vam bo. Nujno je, da tega ne delate mehansko, ampak z razumevanjem procesa. Nikar ne izgovarjajte uroka v prazno, ampak čutite, kako z vsakim slovesom postajate bolj in bolj umirjeni, bolj in bolj svobodni. Obred traja 28 dni oziroma do nove prazne lune.

usta
Nikar ne izgovarjajte uroka v prazno.
Profimedia

ZAKLJUČNI OBRED

Po 28 dneh je na dan prazne lune čas, ko je treba obred zaključiti. Okoli sebe s soljo »narišite« krog. Narisati ga morate v smeri urinega kazalca, nato pa se v mislih osredotočiti na vsakega od njegovih štirih delov (uporabite kompas). Vizualizirajte si tole:

VZHOD: element zraka, rumena barva, Rafael

JUG: element ognja, rdeča barva, Mihael

ZAHOD: element vode, modra barva, Gabriel

SEVER: element zemlje, zelena barva, Uriel

Ko je krog sklenjen, prižgite oglje za kadilo in svečo ter recite:

»Kjer je bila tema, je sedaj svetloba!«

Žajbelj položite na oglje in se za trenutek predajte vonju, ki vas bo pomiril ter prečistil ne le vaše avre, ampak tudi prostor, v katerem ste. Nato naredite vozel na levi strani traku (simbol preteklosti) in vozel na desni (simbol prihodnosti, osvobojeno od preteklosti) ter zaprosite univerzum in bitja luči, naj vam priskočijo na pomoč ter vas podprejo.

Z levo roko primite vozel preteklosti, z desno vozel prihodnosti in sredino traku podržite nad plamenom sveče. Ta ga bo požgal, ga tako prekinil in vas s tem osvobodil preteklih navezav.

Sedaj levi vozel (preteklost) zavijte v list s seznamom bolečih trenutkov preteklosti (seznam, na katerem ste delali preteklih 28 dni), ga položite v ognjevarno posodo in zažgite. Zgoreti mora v celoti, da ostane le pepel. Med gorenjem sedite v miru in tišini ter se zahvalite za pomoč univerzuma. Ko vozel s papirjem dogori, zberite pepel in ga raztresite po reki ali pojdite na vrh hriba, kjer naj ga odnese veter (celo bolj priporočljivo). Krog morate počistiti v nasprotni smeri urinega kazalca.

POMEMBNO

Najboljši čas izvajanja je sicer prazna luna, kot smo v članku tudi poudarili, potencialno pa lahko obred začnete tudi katerokoli soboto in ga izvajate do sobote čez 4 tedne oziroma 28 dni. Danes je torej morda že prvi čas za vas.

Pa veliko sreče in čim boljše rezultate!


Kristina Strašek

Kristina Strašek

bralka kart

Sem energično bitje, ki s svojo energijo prebuja tudi druge. Nerada se konkretno definiram, sploh pa ne na področju duhovnosti, ki je tako širok pojem, da bi bilo skorajda nemogoče, prav tako pa se v moji glavi v resnici vse med sabo prepleta. Od nekdaj me močno fascinira vse, kar je duhovno, mistično in starodavno, svoje znanje pa še kako rada podelim tudi z drugimi. Priznam, po svoje mi laska označba »čarovnica«, s katero me ljudje precej radi povezujejo zaradi preroških kart, ki so vedno z mano ter so do sedaj z resnico postregle že neštetim. Nenazadnje je bila ravno moja prababica znana vaška vračica.

V življenju me je vedno gnala želja da pomagam drugim, za kar pa sem uporabila več kanalov – vse od glasbe pa do umetnosti, novinarstva in nenazadnje konkretnega dela v duhovnosti. Ljudje me poznajo kot direktno osebo, ki bo naredila vse, da jih (vseeno ljubeče) premakne s točke stagnacije. Nikar ne pričakujte, da vam bom govorila, kako se bo vse uredilo samo od sebe. Pričakujte, da vam bom govorila resnico in vam pomagala razkriti vaše potenciale, s katerimi boste končno zaživeli življenje v polnosti.

Kar nas loči, je le eno – sprejela sem magičnost življenje. Dovolite, da jo razkrijem tudi vam.