Dobra karma
Magija

Ribe uniči precizno delo, Bika visoki plani, za Leve pa so nočna mora ....

Avtor: sn

Pogosto slišimo ljudi reči za koga, da rine z glavo skozi zid. Če bi poznal lastnosti svojega astrološkega znamenja, tega verjetno ne bi počel.

KEMIKI, SLUŽBA, NEVARNE SNOVI
Foto: dreamstime

Dobre lastnosti in sposobnosti, ki nam jih dodeli nebesno znamenje, po navadi kar poznamo.
Ampak kaj je tisto, kar nam zaradi astroloških značilnosti ne bo šlo od rok, je prav tako dobro vedeti, saj je čas preveč dragocen, da bi ga tratili za nekaj, kar je že vnaprej obsojeno na neuspeh.
Katerim dejavnostim naj se posamezna astrološka znamenja torej na daleč izognejo?

OVEN
Vse, kar je mirno in brez velikih izzivov, ni za ovna. Kjer ni akcije, je za ovna enako, kot da ne bi bilo zraka. Posle, v katerih ni dinamike, je bolje zavrniti že vnaprej, se jih sploh nima smisla lotevati. Prav tako se oven ne bo dobro odrezal v nalogah, pri katerih rezultati niso vidni takoj.

BIK
Hitrost je nekaj, česar biki v bistvu sploh ne razumejo. Če so prisiljeni delati v časovni naglici, jih bo ta onesposobila ali pripeljala do norosti. Prav tako bik ne bo videl prav nobenega smisla v delu, za katero ni že vnaprej jasno, da bo za svoj prispevek bogato nagrajen.

DVOJČKA
Če dvojček samo zasluti, da bo neko delo dolgotrajno ali pa da bo od njega zahtevalo temeljitost in natančnost, bolje, da takoj odvihra stran. Tudi kadar gre za projekte, pri katerih je delo samostojno, bo pogorel – brez živahnosti in komunikacije ne more ne živeti ne delati.

RAK
Če v tistem, kar počne, ni srčnosti in človeške topline, bo rak odpovedal na celi črti. Pa ne gre le za mehanična oziroma tehnična dela, še bolj ga prizadenejo hladni odnosi med sodelavci, groba borba za položaje ali visoki plani, ki jih je treba do določenega roka brezkompromisno doseči.

LEV
Kakršnokoli je že delo, za leva je najpomembnejše, da se dogaja vsem na očeh, saj se le tako počuti v središču. Služba v institucijah zaprtega tipa, kot so bolnišnice, zapori ali laboratoriji, je zanj nočna mora. Uspehov tudi ne more doseči pri delu, ki ga ne navdaja s strastjo.

DEVICA
Če je v naravi dela, da se stvari posplošujejo in se rezultati ne merijo natančno, bo devico to ubilo. V duši so perfekcionisti in pač ne morejo funkcionirati, ne da bi se zapletali v vsako malenkost, jo proučili in poskušali izboljšati. Tega, da njihov analitični duh ni vedno in povsod cenjen, ne razumejo.

TEHTNICA
Če je delo grobo ali umazano, bo tehtnici spodneslo tla pod nogami. Če bi morala delovati agresivno, pa je to zanjo pogubno, ker ne prenese konfliktov. Poleg tega za tehtnice niso primerne službe, kjer so projekti samostojni – prisegajo pač na ekipni duh in sodelovanje.

ŠKORPIJON
Če v delu ni izziva in vsaj malo provokacije, je to zanje kot neslana jed. Če pa padejo v rutino, jih njena sivina ubije. Na srečo imajo sposobnost, da v vsako stvar vnesejo dinamiko in razburljivost, morda celo skrivnostnost – ki jo potem oni herojsko razrešijo in naredijo vtis na druge.

STRELEC
Če v delu ni globine, širine, dolžine in višine, bo dejavnost strelca uničila. Vse štiri dimenzije so zanj nujne, da lahko predvidi dolgoročen razvoj in vse možnosti zavojev na poti, ki je pred njim in po kateri veselo stopa. Če možnosti ovinkov ni in če ne občuti svobode, obstane na mestu.

KOZOROG
Resnica je, da so kozorogi sposobni opraviti vsakršno, še tako težaško ali psihično zahtevno delo, a le pod enim pogojem: pred seboj morajo imeti možnost napredovanja. Če možnosti, da bi svoje ambicije lahko uresničil, kozorog ne vidi, bo pri delu sicer vztrajal, ga tudi vestno opravljal, a trpel.

VODNAR
Če se bo ukvarjal s čimerkoli konvencionalnim, bo brcnil v temo. V njihovi naravi je, da nujno potrebujejo novosti in čim več nepredvidljivosti. So pa na srečo vodnarji spretni in sposobni v stare, ustaljene prakse uvajati nove izzive, ki so plod njihove lastne domišljije, in tako razbiti dolgočasje.

RIBI
Vsako delo, ki zahteva preciznost, bo ribo uničilo. A tudi če natančnost in strogost nista v prvem planu, jih bo pokopala dejavnost, v kateri ne morejo izražati in uporabljati svoje domišljije. V poslu, ki je enoličen, bodo ribe ves čas na robu joka, lahko pa zapadejo celo v depresijo.