Dobra karma
Magija

5 zgodb o reinkarnaciji svetovno znanih imen

Avtor: T. Hoy

Reinkarnacija je proces, ko se duša ob smrti telesa sčasoma ponovno rodi na zemlji v drugem telesu. Duša namreč nikoli ne umre resnično, ker je smrt le smrt fizičnega telesa.

REINKARNACIJA
Foto: PIXABAY

Po smrti duša nadaljuje svojo pot v duhovno področje, kjer živi nedoločen čas, nato pa se ponovno rodi v novem telesu.

Vaša duša se vedno znova inkarnira, dokler se ne nauči vseh možnih lekcij na zemlji. Dokler se vaša duša ne razvije v najvišje duhovno stanje, se bo še naprej prerojevala na zemlji.
Reinkarnacija je seveda pojem, ki je navdušujoč za mnoge ljudi. Tudi nekatera svetovno znana imena verjamejo ali so verjela v svoja pretekla življenja in reinkarnacijo.
Pa se sprehodimo med nekaterimi.

Napoleon Bonaparte
Napoleon Bonaparte
Wikipedia

NAPOLEON
Francoski vojskovodja in cesar Napoleon slovi po tem, da je v začetku 19. stoletja osvojil velik del Evrope. Verjel je, da je naslednik rimskih cesarjev, in celo posnemal njihove manire. Naročil je tudi slike, ki ga prikazujejo na podoben način kot cesarja Tita. Močno je verjel, da mu je usojeno vladati rimskemu cesarstvu, zaradi česar je za svoj simbol sprejel rimskega orla.
Napoleon pa je bil tudi izjemno navdušen nad Karlom Velikim, »očetom Evrope«, da je bila na njegovem kronanju njegova krona skoraj identična tisti, ki jo je nosil Karel Veliki. Na slovesnosti je bila uporabljena tudi natančna kopija meča Karla Velikega.
Napoleon pa se ni le predstavljal kot njegova ljubljena ikona, po pričevanju virov se je imel kar za reinkarnacijo Karla Velikega. To je leta 1809 Napoleon papeškim predstavnikom tudi jasno povedal – da je bil v prejšnjem življenju Karel Veliki.

Patton.jpg
patton
profimedia

GEORGE S. PATTON
General George Patton je največji ameriški bojni general druge svetovne vojne, med drugim je leta 1944 zelo uspešno vodil tretjo armado po Franciji.
Trdno je verjel v reinkarnacijo. Govoril je tudi o tem, da je videl jasne, resnične vizije svojih prednikov. Verjel je, da je reinkarnacija kartažanskega generala Hanibala.
Patton je bil tudi pesnik in sledijo verzi iz njegove pesmi Skozi steklo temno:
Tako kot skozi steklo temno vidim dolgoletno borbo,
kjer sem se boril v številnih podobah, z mnogimi imeni, a vedno jaz.
Njegova pesem priča, da se je vedno znova rojeval kot vojak, in ponazarja, kako se je boril kot grška falanga, rimski legionar, srednjeveški bojevnik in mornar na bojni ladji.

sylvester-stallone, dom2
Sylvester Stallone
Profimedia

SYLVESTER STALLONE
Ameriški igralec in režiser Sylvester Stallone je svetovno slavo dosegel s filmoma Rocky in Rambo. Njegova mama Jacqueline je jasnovidka in astrologinja in tudi njen sin je trdno prepričan o reinkarnaciji.
Sylvester meni, da je imel vsaj štiri pretekla življenja, v nekem intervjuju pa je omenil eno svojih preteklih življenj, v katerem je doživel grozljivo smrt, ko je med francosko revolucijo izgubil glavo. Rekel je, da se je to zgodilo med zabavo. Ko je novinar rekel, kako grozno je biti giljotiniran, je bil presenečen, ko je slišal Sylvestra odgovoriti: »Ne boli in nič ne čutiš, in to je to!«
Stallone tudi meni, da je bil nekoč boksar, ki ga je v tridesetih letih prejšnjega stoletja ubil nokavt, kar je verjetno povezano z uspehom njegove vloge Rockyja Balboe v filmu Rocky.
Javnosti je zaupal tudi svojo veliko željo: ponovno se želi roditi kot svetovni prvak v težki kategoriji.

phil collins 1.jpg
phil collins
revija zvezde

PHIL COLLINS
Glasbenik je prepričan, da je bil udeleženec v teksaški revoluciji, znani kot bitka za Alamo. Ima tudi največjo zasebno zbirko artefaktov in dokumentov, povezanih s to bitko leta 1836.
Phil se spominja, da se je že v otroštvu rad igral z igračami vojaki in upodabljal bitko pri Alamu. Pripoveduje tudi, da je imel nerazložljivo željo po tem, da bi plastične vojake zažgal. Mnogo let kasneje je izvedel, da je mehiški general Santa Anna ukazal kremiranje trupel zagovornikov, in svoj nenavadni nagib znal tudi razložiti.

macclaine.jpg
macclaine
dreamstime

SHIRLEY MACLAINE
Ameriška filmska, televizijska in gledališka igralka, pevka, plesalka, aktivistka in pisateljica Shirley MacLaine trdno verjame v reinkarnacijo in pretekla življenja. V svoji preteklih življenjih se prepozna tako kot kmečka deklica, ki je imela spolne odnose s Karlom Velikim, kot prebivalka na pred tisočletji izgubljeni celini Lemuriji.
MacLainova se tudi jasno spomni, da je bila v obdobju Lemurije androgin (človek, ki mu glede na spolne organe in druge spolne značilnosti ni mogoče pripisati ženskega ali moškega spola) in da je sodelovala v poskusu, ki je razvil svetovni mit o ločitvi ženske od moškega, kot v zgodbi o Evi iz Adamovega rebra.