Magija

Resnica je, da si celo največji samotarji želijo ljubezni

Tina Hočevar Avtor: Tina Hočevar, numerologinja

Ljudje smo socialna bitja in vsi si želimo ljubezni, razumevanja, bližine in spoštovanja. To je položeno v nas. Res je, da imajo nekateri med nami radi veliko ljudi okoli sebe, drugi pa so raje sami. Nekateri morda sploh ne čutijo, da si želijo bližine, nekateri so samotarji.

ko zadiši ljubezen, nazli
Foto: promo

A ponavadi so razlogi za to, zakaj se nekdo umika od ljudi. Lahko nas k temu privedejo slabe izkušnje iz preteklosti, travmatični dogodki, vzgoja, nesamozavest, prevelika občutljivost …
A resnica je še vedno, da si vsi želimo ljubezni. Potreba po ljubezni in povezavi z drugimi je ena od naših osnovnih potreb.

RAZLIČNA IZRAŽANJA
Vsakodnevno počnemo različne stvari, da bi zadovoljili potrebo po ljubezni in povezavi drug z drugim. To se lahko izraža na pozitiven in negativen način. Prestavljate si na primer konfliktno situacijo, v kateri je glasen prepir in kričanje. Obe osebi v tem konfliktu sta prizadeti. Sploh ni pomembno, za katero stvar gre, resnica je, da si obe želita ljubezen, razumevanje in spoštovanje. A to potrebo izražata z glasnimi verbalnimi napadi.
Zakaj torej kričita? Velikokrat zato, ker je to naš vzorec obnašanja, učimo se od staršev, okolice in družbe. Morda tudi zato, ker so bile v obeh nakopičene energije, ki jih nista izrazili sproti. A to ne pomeni, da mora tako ostati. V svojih rokah imamo moč, da spremenimo naše vzorce obnašanja.
Primeri negativnega izražanja potrebe po ljubezni in povezavi:
- povzdignjen glas in kričanje,
- fizično nasilje,
- užaljenost,
- odmik in prekinitev komunikacije,
- ignoranca …
Primeri pozitivnega izražanja potrebe po ljubezni in povezavi:
- jasno in mirno povemo, kaj čutimo in kaj si želimo,
- v miru prisluhnemo drugi osebi in ji dovolimo, da se izrazi,
- objem,…
RAZUMEVANJE POTREB
Naše odnose bomo torej lahko izboljšali, če bomo bolj razumeli lastne potrebe in potrebe drugih. Res je, da je v čustvenih situacijah včasih zelo težko ohraniti mir in trezno glavo, a pomaga, če vadimo.
Naslednjič, ko boste v neprijetni situaciji ali konfliktu z nekom, se ustavite za trenutek, globoko zadihajte in se vprašajte, kaj ta oseba v resnici potrebuje. Zavedajte se, da vsi potrebujemo ljubezen, spoštovanje in razumevanje. Tudi jeza, užaljenost ali ignoriranje je samo klic po tem. Ko boste na tak način videli osebo, ki je pred vami, boste lažje našli način, da k njej pristopite pozitivno. Včasih je za to seveda potreben čas. A s tem razumevanjem se bo razbremenila vaša negativna usmerjenost do te osebe.
Enako lahko vprašate tudi sebe. Ko boste želeli odreagirati napadalno, jezno ali užaljeno, se umirite, zavedajte se svojih potreb ter starih vzorcev odzivanja. Nato se vprašajte, kako bi lahko še na drugačen, mirnejši način izrazili vaše potrebe.
Seveda je dobro preveriti, kakšno je ujemanje med vami in osebo, s katero želite izboljšati odnos. Več o tem si lahko preberete v mojih prejšnjih člankih (kliknite TUKAJ). 
Skozi to boste lažje razumeli potrebe druge osebe, vaše lastne potrebe in medsebojne energije, tako potenciale kot tudi izzive.


Tina Hočevar

Tina Hočevar

numerologinja

Zadnjih 20 let se ukvarja z raziskovanjem in delom na področjih numerologije, osebnostnega razvoja, proučevanja osebnosti, energetskega zdravljenja, upravljanja s stresom in meditacije. Skozi numerološke analize osebnosti in coaching pomaga posameznikom in podjetjem odkriti in razviti svoje potenciale, prepoznati in preseči izzive, ter skozi to pripomoči k notranjemu miru, boljšim odnosom, občutku izpopolnjenosti in uspehu.

V letih svojega delovanja je živela in delala v različnih državah - Novi Zelandiji, ZDA, na Kitajskem in Avstraliji. Zadnja leta je delovno razpeta med Slovenijo in Singapurjem.

Skozi svoje delo je ugotovila in verjame, da smo vsi tukaj, kjer smo, iz različnih razlogov. z različnimi nameni in svojevrstnimi potenciali. Če vemo, kateri so ti potenciali in če ravnamo v smeri njihovega razvoja, je to velik korak k doseganju miru, sreče, uspeha in občutka izpolnjenosti.

Več njej in njenem delu si lahko preberete na: www.claritynumerology.com/storitve