Dobra karma
Počutje

Osupljivo, kakšne zdravilne moči nosijo v sebi kristali!

Avtor: sn

Nakup kristala ali kamna ima različne vzroke: lahko gre za zbirateljski vzgib, morda za zdravljenje, ali pa si pač kupimo kamenček za srečo

Za diamant od nekdaj velja, da je najmočnejši zaščitnik pred negativnimi energijami.
Foto: Profimedia

Blagodejni učinek kamnov in kristalov na naše telo je znan že iz davnine.

Pri izbiri je ne glede na pomen nakupa pomembno, da vam je všeč barva in oblika kamenčkov, pa tudi, kako se počutite, ko kamen, ogrlico, prstan ali zapestnico držite v roki. Če občutite prijetno toploto, je to gotovo pravi nakit za vas.
Kako pa izbrati kristal ali kamen, če bi radi z njim izboljšali zdravje? Preprosto: samo poznati moramo njegove zdravilne lastnosti.
In kako na našo dušo in telo vplivajo posamezni kamni?

DIAMANT

Za diamant od nekdaj velja, da je najmočnejši zaščitnik pred negativnimi energijami.

turkizna.jpg
turkiz
dreamstime

TURKIZ
To je bil včasih sveti kamen Indijancev. Ogrlica iz turkiza zdravi vnetja grla in žrela, pospešuje absorpcijo koristnih sestavin iz hrane ter pomaga proti kariesu. Turkiz tudi zmanjšuje strahove, zbuja odločnost, krepi samozavest in preprečuje različne nesreče.
AHAT
Ta rdeči kamen je bil zaščitnik starih Germanov. Ublaži alergije, lišaje, solzenje oči, različne infekcije, vrtoglavico in težave s potenco. Tistemu, ki ga nosi, ahat prinese več tolerance, življenjske radosti, optimizma, miru in humorja.
TIGROVO OKO
Ta kamen je bil zaščitnik križarjev. Ublaži migrene, krče in nervozo. Če si ga čez noč pritrdite na telo, ublaži simptome kroničnega bronhitisa in vam pomaga na konstruktiven način reševati probleme.

malachite-2775996_1920.jpg
malahit
pixabay

MALAHIT
To je ženski kamen in je simbol ženskega božanstva. Zmanjšuje bolečine v kolenih, zdravi previsok krvni tlak, menstrualne težave in astmo. Spodbuja kritičnost, domišljijo in sanjarjenje.
RUBIN
Ta rdeči kamen je simbol življenja. Zmanjšuje težave v menopavzi in pri nizkem krvnem tlaku, odpravlja utrujenost, krepi imunski sistem. Rubin tudi krepi čutila, daje moč in vrača elan v življenje vsakega posameznika. Pozitivno vpliva tudi v ljubezenskih zadevah.
ROŽEVEC
Kamen ugodno vpliva na srce in ožilje, na živčni sistem, pomaga pri celjenju ran in zaraščanju brazgotin, zdravljenju glavobolov in migrene. Spodbuja domišljijo, kreativnost in krepi um. Vrača samozaupanje, ljubezen in pomaga odpuščati.

Kristal ametist
Ametist
PS

AMETIST
Ametist umirja razbijanje srca, notranji nemir, napetosti, migreno, simptome stresa, preprečuje izpadanje las in čisti kožo. Če ga položite pod blazino, bo odgnal nočne more. Ta vijoličasti kamen zagotavlja vztrajnost in v vaše življenje vrne harmoničnost.
SMARAGD
Dragi kamen dobro deluje na vid in na celotno področje srčne čakre. Niža krvni pritisk in umirja živčni sistem. V odnose vnaša harmonijo, pomaga pri premagovanju nespečnosti in depresij, spodbuja k izražanju. Razvija višje energetske nivoje in nevtralizira sevanje.
SAFIR
Njegovi najboljši lastnosti sta, da pomlajuje in daljša življenje. Pomaga odstranjevati strupe pri zemeljskem sevanju, uspešen pa je tudi pri depresijah in strahovih, neodločnosti in hiperaktivnosti. Pomaga doseči duhovno čistost in veča sposobnost telepatije.

gorska strela
kamena strela
Profimedia

KAMENA STRELA

Kamena strela oddaja ogromno pozitivne energije. Uporabljamo jo za čiščenje čaker in pri meditaciji, spodbuja namreč psihične centre za sproščanje in osvobaja duha vsakdanjih skrbi in težav. Kamena strela je zelo uporabljen kristal, znan tudi pod imenom gorski kremen.

OPAL
Ta kamen uravnoveša delovanje vseh čaker. Ščiti in daje moč pravičnim. Uporabljajo ga za odpiranje tretjega očesa. Je zelo močan kamen, ki lahko sproži reakcije: burno čustvovanje, nenavadne dogodke in situacije, zato je treba z njim ravnati previdno.
ONIKS
Kamen krepi srce in krvni obtok, ugodno pa deluje tudi na ledvice, kožo in živčni sistem. Pomaga pri zdravljenju vida in sluha, krepi lase in nohte. Topi žalost, strah in depresijo, pomaga pri težavah, ki so posledica vremenske preobčutljivosti.

moldavit
moldavit
Profimedia

MOLDAVIT

Moldavit je pozitiven kamen nove dobe. Krepi jasnovidnost in ostri percepcijo, a je zelo močan, zato je treba z njim ravnati previdno.

GRANAT

Uporabljamo ga kot splošni stimulans, umirja jezo in nočne more, deluje antidepresivno in vliva samospoštovanje. Povečuje samozavest in vliva pogum.

Dragi kamni simbolizirajo bistvo življenja, v njih se prepletata svetloba in tema.