Dobra karma
Magija

Nebeške moči lune in njen mistični vpliv

Avtor: lm

Skrivnostno počiva na z zvezdami posejanem nebu in nočno pokrajino odene v srebrnkasto svetlobo. Magični moment, ki našim fantazijam daje krila že od nekdaj.

luna
Foto: pixabay

Za stare Egipčane je bila luna mati univerzuma, Maji pa so verjeli, da je njihovo boginjo lune po prepiru pregnal sončni bog - in da jo je zato videti samo še ponoči.

Luna svoje mistične moči ni izgubila vse do danes. Še danes smo prepričani, da vpliva na naše življenje. Znanstveno to sicer ni dokazano, iz zakladnice starih izročil pa vemo, da lahko njene faze izkoristimo načrtno in koristno.

Mlaj

Kaj se dogaja z nami: tako kot se luna na svoji poti okoli zemlje skrije za 35 ur, bi se tudi vi morali povleči vase in začrtati nove načrte. Mlaj je čas za nov začetek, spreminjanje in rast.

Dobro dene: dan, ko je mlaj, dan prej in potem, je najboljši čas za začetek nečesa novega - bodisi tečaja ali pa projekta. Napoči ugoden čas za spremembo in pa tudi za razmišljanje o spremembi. Ste nezadovoljni s službo? Potem v tem času v miru premislite o menjavi. Energija te konstelacije je tudi primerna za začetek odpravljanja slabih navad. Bi radi končno nehali kaditi? Potem izkoristite moč mlaja.

Prvi krajec

Kaj se dogaja z nami: tako kot se luna debeli, smo tudi mi sprogramirani na vpijanje. Vse, kar nas krepi in obnavlja, je v tem času še posebej intenzivno in dobro. Strupene snovi, kot sta alkohol in nikotin, v tem času delujejo na telo še bolj škodljivo.

Dobro dene: razvajajte se z lahko, toda hranljivo hrano z veliko sadja in zelenjave. Vaše telo v tem času absorbira posebno veliko vitalnih snovi. V tem času se bo vaše telo zelo dobro odzvalo tudi na lepotilne tretmaje kože in las: kreme, masaže z aromatičnimi olji in maske za lase bodo v tem času še posebno globoko delovale. Na žalost nam v času rastoče lune prijajo tudi sladki prigrizki, kar se nam hitro pokaže na trebuhu in bokih. Če že mislite začeti dieto, jo prestavite na nekoliko poznejši čas.

Polna luna

Kaj se dogaja z nami: približno 15 dni po mlaju na nebu zagledamo polno luno. Njeno moč začutimo že nekaj dni prej. Vse se nam zdi v razburjenju in vse se dogaja hitro in nemirno - še posebno naš spanec.

Dobro dene: namesto da se jezimo zaradi nemirnega razpoloženja, lahko ta energijsko bogati čas izkoristimo za dosego ciljev, za katere potrebujemo nekoliko več moči in veliko energije. Naša nemirna duša v tem času potrebuje tudi posebno veliko sprostitve. Idealne so masaže ali pa kopeli, pa tudi joga in avtogeni trening. Tudi s prehranskega vidika telesu privoščite lahko prebavljivo hrano (nič mesa). Če boste v tem času jedli mastne jedi, pride pogosto do občutka polnosti in celo slabosti. Če se le da, se izogibajte alkoholu in kofeinu.

Zadnji krajec

Kaj se dogaja z nami: zadnji krajec predstavlja zbistritev in čiščenje na materialni in duhovni ravni. V tem času se lahko znebite predvsem balasta. Telo bo potem v najboljši formi in pripravljeno na nove dosežke.

Dobro dene: kilogrami se topijo veliko lažje kot sicer, ker nam ni do sladkega in mastnega, pokurimo pa tudi veliko več energije - idealen čas za začetek diete. Če želite shujšati, si privoščite zelenjavo, polnozrnate izdelke, beljakovine in ribe. V savni se boste znebili vseh strupenih snovi, ki so se nakopičile v telesu. Tudi koža se bo hitreje očistila - denimo z algami ali z glino.