Magija

Tarot napoved od 24. do 30. 11.: Kraljica čaš, Paž čaš in Zvezda

Kristina Strašek Avtor: Kristina Strašek, bralka kart

Pred nami je teden, ki lahko konkretno zatrese temelje na področju ljubezni.

tarot
Foto: dk

Energije se bodo osredotočale predvsem na tiste, ki ste v ljubezni izgubljeni in potrebni vodstva. Odkrivali boste svoja najgloblja čustva, razreševali strahove zaradi katerih ste ali odvisni od drugih ali povsem nezmožni ljubiti. Kaj pa posel? Glavno vprašanje tedna bo: »Mar res živim svoje sanje?«

Kariera
Tokrat boste morali zavladati kot vlada prava kraljica. Čaša je vedno simbol uspeha, ki je na razpolago, a zanj je treba narediti prave korake. V tem tednu se vprašajte, ali resnično živite svoje sanje? Kaj je tisto, po čemer hrepenite na področju posla in čemu tega še vedno niste dosegli?
Se dovolj cenite v svetu posla? Ste res dovolj odločni ali morda nenehno korakate nazaj v ozadje, ker ste nekje globoko v sebi prepričani, da si uspeha ne zaslužite (morda tudi zato, ker vas s to neumnostjo smetijo drugi). Kraljica čaš se zaveda pomena manifestiranja. Ve, da kar si zamisli, to tudi prikliče. Popazite tako na svoj miselni tok in ne dajajte preveč prostora negativnim mislim. Treba je znati kreirati boljšo prihodnost. Prav tako zna kraljica prisluhniti svoji intuiciji in odločno stati za svojimi odločitvami. Čas je, da prevzamete njeno energijo in zavladate svetu posla, znotraj njega ustvarite sanjsko kariero. Kar vam v tem tednu lahko dela težave, so močna čustva, ki bodo ustvarila tudi notranje boje. Določene bitke se bodo mogle biti za uspeh, a to ne način direktnega napada, ampak preko ljubeče komunikacije tako do drugih kot primarno do sebe. Če sami ne verjamete v svoje sposobnosti in sanje … zakaj bi kdorkoli drug. Vi ste tisti, ki morate prepričati. Vaša energija šteje. Vaš odnos.
Če ste brezposelni, boste morali s tem tednom pri sebi jasneje zastaviti cilj, ki mora temeljiti na vaših sanjah, prav tako pa definirati svoje sposobnosti. Kateri so vaši plusi in minusi ter kako vam lahko ti pomagajo pri kreaciji obilja. Morda boste opazili, da je za doseganje sanj potrebno določiti vmesne postojanke (torej neka vmesna delovna mesta, ki vam lahko pomagajo doseči želeno), morda nasvete okolice. Nikar se ne zapirajte svetu, ampak iz njega potegnite zase najbolje. Smisel življenja ni, da nenehno stojimo na eni točki, ampak da se nenehno izobražujemo in tako rastemo. Kdaj pa ste vi nazadnje naredili nekaj zase in morda bolje: kdaj ste se v resnici nazadnje pohvalili?
Ključne besede:
• Zavedanje svoje vrednosti
• Sledite sanjam
• Umirite čustva
• Zaupajte intuiciji
• Odločno stojte za svojim odločitvami
• Res živite svoje sanje?
• Manifestacija dobrega
• Manifestacija obilja
• Pazite na miselni tok

tarot
tarot
dk

Ljubezen
Tokrat bo teden veliko bolj osredotočen na odkrivanje lastnih čustvenih stanj in ne toliko na kreiranje konkretnih odnosov. Odpirale se bodo stare rane, a z namenom, da poudarijo lekcije, ki so bile takrat predane. Če želite v ljubezni zacveteti, bo treba nasloviti bolečino iz otroštva in se znebiti notranjih demonov, ki zavirajo vaš proces ter zapirajo srce. Če ste pripravljeni delati na sebi, boste z lahkoto opažali znake Univerzuma, ki bodo razkrivali vaše šibke točke. Na njih boste lahko začeli delti že s sredino tedna.
Gre za teden odkrivanja in spoznavanja čustev. To se bo dogajalo tako na osebnem nivoju kot zunanjem. Pri sebi boste odkrivali resnice in šele ko se osvobodite žalosti in strahu pred bolečino, boste v resnici odprti za prihod prave ljubezni. Odprli boste srce, s tem pa pristno začutili tudi ljubezen drugih.
Energije tedna se bodo osredotočale primarno na ranjene duše. Pri tem govorimo tako o tistih, ki ste čustveno povsem odvisni od partnerja ali simpatije ter tistih, ki po drugi strani od odnosov bežite iz čistega strahu pred bolečino. »Jaz ne morem ljubiti« je pri vas vsekakor preveč uporabljen in posledično izrabljen stavek, ki ga bo treba dati iz besedišča. Resnično verjamete, da so vas drugi »dotolkli«? Veste koliko ljudi se dnevno ubada s srčnimi bolečinami, razhodi in prevarami? Nešteto. Treba se je zavedati, da imate ravno vi moč nad svojimi čustvi. Vi določate, kako se boste počutili in KAJ boste čutili. Bolečina je nekaj, kar moramo občutiti vsi, a trpljenje si prizadajamo sami. Nikar se ne držite na točki, ki vas ne osrečuje. Se odnos ne premakne? Ste le ljubica/ljubimec, čeprav vam je že leta bilo obljubljeno nekaj več? Vzemite se v roke in končno spreglejte – vredni ste več in sedaj je čas, da mu/ji rečete adijo. Nehajte biti sužnji želj drugih. Čustvena odvisnost je zaradi vas. Dlje kot si boste govorili laži, dlje boste trpeli. Sprejmite resnico, četudi je boleča in spremenite svoje življenje na bolje.
Če ste na drugi strani vi tisti, ki čustveno izigravate druge … premislite še enkrat. Je to res odnos, ki bi ga želeli biti deležni tudi vi? Eno je biti egoist v smislu, da znate pogledati nase, a drugo biti egoist, ki zavoljo svoje začasne sreče škoduje drugim. Ne škodujte drugim, ker je enkrat (ali večkrat) nekdo škodoval vam. Predelajte bolečino, predelajte lekcijo in pojdite dalje.
Nič pa ni seveda narobe, če ste prišli v fazo, ko v resnici ne čutite potrebe po zvezi in si želite le intimnost. A to informacijo mora nujno imeti tudi tisti, s katerim se greste tovrstni »odnos«. Saj veste … da se oseba ne naveže in na koncu prejme nož v srce.
V kolikor ste trenutno vpeti v trikotnik, prav tako pri sebi razjasnite, zakaj to počnete. Laži bodo v tem tednu morda prišle na plan. Premislite, pred čem bežite in kaj je tisto, kar ljubimec da, a partner ne. Ne pozabite – vse se vrača, vse se plača.
Ključne besede:
• Premagaj svoje demone
• Izkoristi svoj potencial
• Opozori nase
• Preteklost je bila pomembna za gradnjo
• Rodnost (riba)
• Odkrivanje in spoznavanje čustev
• Jasnovidna občutljivost
• Mistične izkušnje
• Moč domišljije
• Sprejemanje lekcij
• Uskladite sanje z resničnostjo
• Nesebično delovanje
• Kdo vam lahko pomaga?
• Je kdo odvisen od vas?
• Ste vi odvisni od nekoga?
• Čustvena odvisnost
• Bolečina otroštva
• Čustvena rast
• divjanje čustev
• želite ljubezen ali zgolj spolnost brez odgovornosti
• bežite pred čustvi?
• Bežanje pred zvezami
• Ne igrajte se s čustvi drugih
Nasvet tedna
Medtem ko boste v poslu morali sami sebe večkrat potrepljati in se butniti dalje, se boste v ljubezni morali poglobiti vase. Nikar ne rinite v odnose samo zaradi strahu pred samoto. Nikar se tudi zvez ne branite zaradi strahu pred bolečino. Namenite si čas in odkrijte svoje strahove, ki vam preprečujejo začutiti ljubezen … do sebe. Iskrenost do drugih je morda kdaj težka, a še kako pomembna za čistost vaše duše. Naj bo vaše srce odprto, vi pa navkljub izzivom življenja upajoči. O tem tudi govori zadnja karta, karta Zvezda. Ta predstavlja čisto energijo in mir, ki prevzame naše telo. Predstavlja našo notranjo moč in poudarja, da je včasih za srečo potrebo res le malo. Vse se začne v vas in vaši percepciji sveta. Kar je nekomu malenkost, je drugemu svet. Osredotočite se tako na obnovitev samih sebe in uresničitev svojih srčnih sanj. Vsa moč je v vaših rokah. Kar si zamislite, to lahko dobite. Boste torej le sanjarili ali za sanje končno tudi nekaj naredili?


Kristina Strašek

Kristina Strašek

bralka kart

Sem energično bitje, ki s svojo energijo prebuja tudi druge. Nerada se konkretno definiram, sploh pa ne na področju duhovnosti, ki je tako širok pojem, da bi bilo skorajda nemogoče, prav tako pa se v moji glavi v resnici vse med sabo prepleta. Od nekdaj me močno fascinira vse, kar je duhovno, mistično in starodavno, svoje znanje pa še kako rada podelim tudi z drugimi. Priznam, po svoje mi laska označba »čarovnica«, s katero me ljudje precej radi povezujejo zaradi preroških kart, ki so vedno z mano ter so do sedaj z resnico postregle že neštetim. Nenazadnje je bila ravno moja prababica znana vaška vračica.

V življenju me je vedno gnala želja da pomagam drugim, za kar pa sem uporabila več kanalov – vse od glasbe pa do umetnosti, novinarstva in nenazadnje konkretnega dela v duhovnosti. Ljudje me poznajo kot direktno osebo, ki bo naredila vse, da jih (vseeno ljubeče) premakne s točke stagnacije. Nikar ne pričakujte, da vam bom govorila, kako se bo vse uredilo samo od sebe. Pričakujte, da vam bom govorila resnico in vam pomagala razkriti vaše potenciale, s katerimi boste končno zaživeli življenje v polnosti.

Kar nas loči, je le eno – sprejela sem magičnost življenje. Dovolite, da jo razkrijem tudi vam.