Magija

Kako prepoznate znake, da so pokojniki ob vas?

Avtor: sn

Z osebami, ki so nam zelo blizu, smo še posebej povezani in jih močno čutimo ob sebi ali pa nas prežema njihova energija, tudi ko niso več z nami v materialnem svetu, temveč so že na onem.

mrtveci
Foto: profimedia

Zbrali smo nekaj najpogostejših znakov, ki pričajo, da so naši dragi pokojni z nami, pa tudi tistih, ki govorijo o tem, da se nam bliža nevarnost ali da utegnemo izgubiti nekoga od bližnjih.
Seveda še zdaleč ni nujno, da ti znaki vedno napovedujejo žalost oziroma smrt nekoga, a po ljudskih verovanjih nakazujejo prav na to.
Duhovi preminulih oseb želijo včasih vzpostaviti stik z nami ter nas opozoriti na bližajoči se žalosten dogodek oziroma težko obdobje. To počnejo na naslednje načine ...
Začutimo jih, najpogosteje pa zavohamo
Naš čut za vonj je neposredno povezan z delom možganov, namenjenim spominom. Vonj nam bo najhitreje in najmočneje vrnil spomin na nekaj. Se spomnite babičinega parfuma, dedkove cigare, tetine potice? To je lahko znak, da se nam javlja pokojnik. Prepoznamo ga po vonju, ki nam naenkrat napolni nosnice.
Izginjajo nam stvari
Vsi poznamo občutek, ko lahko prisežemo, da smo denimo ključe pustili prav tukaj, zdaj pa jih nikjer ni. To človeka res lahko spravi ob pamet. Vseeno se ne obremenjujte s tem. Po ljudskih verovanjih to lahko pomeni, da se duh preminule bližnje osebe poigrava z vami.
Pojavljajo se v naših sanjah
Duhovi preminulih pogosto prihajajo v naše sanje. Včasih se sanj spomnimo, včasih ne. Na ta način vplivajo na podzavest, da hitreje uvidimo težavo ali nevarnost. To je še posebej pomenljivo, kadar so bile naše sanje tako realistične, da nismo prepričani, ali smo sanjali ali pa se je to v resnici zgodilo.
Nenavadne misli
Ste kdaj imeli občutek, da vam je nekdo ukradel misli? Da razmišljate na način, ki vam ni podoben, in se ne morete prepoznati … Ne bojte se, temveč raje za trenutek pomislite, kaj vam ta drugi glas govori. Ali ima prav?
Znaki, povezani s pogrebom
Prav verjetno ste tudi vi med tistimi, ki jim je že kdaj padlo na pamet vprašanje, kako bi bilo, če bi prisostvovali lastnemu pogrebu. Ste kdaj razmišljali na ta način? Pravijo, da nam te misli vsadijo duhovi, ki nas tako obveščajo, da bomo v kratkem prisotni na pogrebu neke bližnje osebe.