Dobra karma
Magija

Bo fantek ali punčka? To so znaki, ki govorijo o spolu dojenčka

Avtor: bz

Zagotovo je vam ali vaši prijateljici kakšna starejša gospa že napovedala spol po nekih nenavadnih stvareh, ki jih je izvedela že od svoje babice.

dojenček
Foto: dk

To so zabavne zgodbe in reki, ki naj bi napovedovali spol prihajajočega dojenčka. 
Ne glede na to, ali pričakujete prvega otroka ali pa četrtega, ali pa se boste z odkrivanjem spola le poigrali pri drugih nosečnicah, ugibanje, ali bo dojenček deklica ali deček, je vedno zabavno. Čeprav niti ni pomembno, ali je fantek ali punčka, saj ga boste imeli enako radi, ne glede na spol, pa so zanimive zgodbice, reki, predvidevanja in stare modrosti, ki naj bi napovedovali spol prihajajočega dojenčka. 
Mnoge ženske pravijo, da jim je spol razkrila njihova intuicija, saj so že pred prvim ultrazvokom vedele, ali nosijo pod srcem punčko ali fantka. Neka raziskava je pokazala, da več kot sedemdeset odstotkov nosečnic ugotovi spol otroka že brez ultrazvoka pri ginekologu. 
Nosečnost je bila od nekdaj zanimiva tema za mnoge zgodbice, ugibanja in prerokovanja, ali so ti resnični, pa presodite sami.
Oblika nosečniškega trebuščka 
Če se nosečniški trebušček začne takoj pod prsmi in ga nosite visoko, potem pričakujete deklico. Če ga nosite malo nižje, pa pričakujete dečka. 
Slabosti 
Ženska, ki trpi za hudimi slabostmi že v prvih treh mesecih, zagotovo nosi deklico. Tudi pri dečkih je mogoča slabost, a ne tako huda. Pri dečkih naj bi v poznejših mesecih nosečnice čutile več tegob in težav. 
Roke 
Ženske, ki imajo med nosečnostjo nežne roke, bodo imele deklico. Če so roke bolj suhe in grobe, pa nosijo fantka. 
Koža 
Če ima ženska med nosečnostjo težave z mozolji in drugimi kožnimi nepravilnostmi, naj bi pričakovala deklico. Če pa ima nosečnica lepo in gladko kožo, pričakuje fantka. 
Starost
Če je oče otroka starejši, potem je manj možnosti, da bo dete moškega spola. Tudi če je ženska starejša od 35 let, je večja verjetnost, da nosi punčko. 
Prehrana
Če si želite deklico, potem jejte oreščke, če pa bi raje imeli fantka, jejte banane in paradižnik. 
Če imate veliko željo po sladkem, potem pričakujete deklico. Če hrepenite po slanem in kislem, pa zagotovo nosite dečka. 
Spanje 
Če med nosečnostjo spite najpogosteje na levem boku, boste imeli dečka. 
Slaba cirkulacija
Če imate med nosečnostjo večkrat mrzla stopala in težave s cirkulacijo, potem verjetno nosite dečka. Nosečnice, ki nosijo deklice, običajno teh težav nimajo. 
Hoja
Če najprej naprej stopite z desno nogo, potem pričakujete dečka, če pa obratno, pa pričakujete deklico. 
Spanje s soljo
Če noseči ženski med spanjem nežno posujete sol po roki, bodite pozorni, katero ime, moško ali žensko, bo zjutraj izrekla najprej. Če bo omenila moško ime, pričakuje fantka, če bo omenila žensko ime, pa pričakuje deklico. 
Vprašajte njo
Če nosečnico, ki še ne ve, kateri spol nosi pod srcem, vprašate, kateri spol pričakuje, vam bo to razkrila sama. Vprašajte jo: »Ali nosiš ljubkega fantka?«Če bo zardela, nosi fantka, če ne, pa zagotovo nosi punčko. 
Očka 
Če se tudi očka med nosečnostjo malo zredi, potem pričakujete deklico. 
Metoda s prstanom
Če želite izvedeti, kateri spol nosite, vzemite poročni prstan in ga nataknite na sukanec. Držite ga nad trebuščkom in opazujte. Če se prstan vrti v krogu, potem pričakujete deklico. Če se prstan premika naprej in nazaj, pa nosite dečka.

To je le nekaj najbolj znanih zgodb in mitov o ugotavljanju spola otroka. Večina žensk se najbolj zanaša na ultrazvok, ki ga opravi ginekolog, edini zanesljivi rezultat pa pokažejo krvni testi.