Dobra karma
Magija

Razkrito: Baba Vanga z zaslužkom polnila bolgarsko državno blagajno

Avtor: sn, sg

Balkanski Nostradamus s črno ruto, ki je drugo ime za znamenito bolgarsko prerokinjo Babo Vango, je spet v središču pozornosti.

Baba Vanga
Foto: Arhiv Svet24

Samo ugibamo lahko, zakaj, ampak predvidevamo, da imamo prav: razlagalci njenih prerokb so v zadnjem času verjetno na vso moč v zapisih iskali karkoli, kar bi imelo kakršnokoli najmanjšo povezavo s koronavirusom, a očitno niso našli prav ničesar, sicer bi to že objavili.
Ker pa je njen »konkurent« Nostradamus koronavirus menda napovedal in ker nočejo, da bi bila Vanga »slabša«, je v medijih spet zasedla svoje mesto zaradi povsem drugačnih vsebin – svojega zasebnega življenja ali še bolj natančno: poslovanja s strankami in povezave s političnim sistemom.
NOSTRADAMUS
Najprej poglejmo, kaj so novega odkrili o Nostradamusu. Preučevalci njegovih prerokb zdaj enoglasno trdijo, da je Nostradamus pandemijo covida-19 jasno napovedal v knjižici Prerokbe, ki datira v leto 1555.
Ključna v Prerokbah je štirivrstičnica, ki pravi takole:
»Velika kuga obmorskega mesta ne bo prenehala,
dokler se ne bo maščevala smrt pravične krvi,
obsojene za ceno brez zločina, velike dame,
ki je ogorčena nad pretresom.«
Ugovor dvomljivcev, da je virus izbruhnil v pokrajini Hubej, ki je na vzhodu Kitajske in po nobenem ključu ne more spadati v kategorijo obmorskih mest, so raziskovalci Nostradamusovih prerokb utemeljili z razlago, da Wuhan sicer ni »pomorsko mesto«, a je bolezen izbruhnila prav na tržnici z morskimi sadeži. Nostradamusologi o štirivrstičnici ne dvomijo, temveč jo opisujejo celo kot kristalno jasno.
Obstaja pa tudi razlaga za »veliko damo«. To je menda Wu Yi, ki je bil prej kitajski zdravstveni minister in je pomagal pri obvladovanju bolezni sars.

(Celoten članek, ki pa je nastal že na začetku leta 2020, zato so nekateri podatki drugačni od aktualnih, si lahko prebere TUKAJ!

FOTO3 Nostradamus
Veliki prerok Nostradamus
Arhiv časopisa Novice Svet24

VANGO SO NADZOROVALI
No, in kaj je novega o Vangi? Odkrili so, da je bilo njeno življenje močno povezano s politiko. Povojni komunistični čas, ki je preziral duhovnost, ji seveda ni bil naklonjen, še posebno moteče je bilo, da se je »družila« z različnimi svetniki, ki naj bi ji pomagali pri jasnovidnosti. Nadzorovali so jo in (skupaj z možem) pritiskali nanjo, naj utihne. Tu in tam je vseeno ušla od doma in na kakšnem trgu na ves glas pripovedovala ljudem, kaj vse se bo zgodilo. Razcvetela se je šele po moževi smrti leta 1962, veliko ugleda ji je prineslo tudi prijateljstvo z ženo vodje bolgarske komunistične partije, poznejšega predsednika vlade Todorja Živkova.
Ljudje so se začeli zgrinjati na njeno dvorišče, tam so ždeli in čakali v vročini in dežju. Če ni mogla vseh sprejeti, je stopila na dvorišče in kar sama ogovorila čakajoče ter jim na kratko povedala, kar so hoteli izvedeti. Toda gorje, če je bil vmes kdo, ki ni verjel vanjo – kljub slepoti ga je našla, vanj uperila prst in ga ozmerjala. Največkrat se je to dogodilo spremljevalcem, ki so sicer šli zraven (na primer mož z ženo), a hudo neradi.
DVE VRSTI ZASLUŽKA
K Babi Vangi, kot se je Vangelija Pandeva Dimitrova spontano preimenovala, ko je začela svoje sive lase pokrivati s črno ruto (baba pomeni babica), so seveda skrivaj hodili bolgarski in tudi drugi politiki, zato je imela mir, legitimnost pa so ji dali tudi v akademskih krogih, saj so zaradi nje ustanovili inštitut, ki se je ukvarjal s preverjanjem napovedi. Največkrat je iskala pogrešane ljudi, ki jih je bilo po vojni ogromno. Imela je 80-odstotni uspeh, na primerljivih inštitutih, kjer so preverjali jasnovidce, pa so bili največ 20-odsotno uspešni. Denar, ki so ga plačevali naročniki, je šel v državno blagajno.
No, je pa šlo kaj tudi v Vangin žep, čeprav se ni nikjer videlo, da bi bila bogata. Seveda je morala plačevati številne tuje ljudi in sorodnike, ki so skrbeli zanjo in zapisovali njene prerokbe. Posneli so jo ničkolikokrat in prizor je približno takšen: ljudje so ji prinašali v košček papirja zavit sladkor, kot je zahtevala – zdi se, da je bil sladkor nekakšen medij, prek katerega je vzpostavila stik –, ko se je nehala pogovarjati s stranko, je odložila sladkor na pladenj, nekaj pa je vtaknila v žep. Ni treba imeti posebne domišljije – to je bil gotovo denar.

Baba Vanga.jpg
Tako kot Nostradamus je tudi Vanga zavijala svoje prerokbe v skrivnostne tančice
PS

IZZIV ZNANSTVENIKOM

Na Babi Vangi so si številni znanstveniki, ki so šli k njej strogo inkognito, da bi jo ujeli pri goljufanju, »polomili zobe«. Razkrila jih je in jih pozvala (če je bila dobre volje, sicer jih je nagnala), naj kar vprašajo, kar hočejo, in izmerijo, kar znajo, njej pač prišepetavajo nevidna bitja, ki jih navadni smrtniki ne morejo videti, kaj šele da bi jih ujeli.

PRAVILNE NAPOVEDI
Vanga je napovedala teroristične napade 11. septembra 2001, vzpon Islamske države, temnopoltega predsednika ZDA, nesrečo ruske jedrske podmornice Kursk in brexit ter to, da se bo tretja svetovna vojna začela v Siriji, pri čemer se človeku resnično naježijo lasje.

PRIHODNOST
Tole nam napoveduje Vanga do leta 2100
2023 – orbita našega planeta se bo spremenila.
2028 – ljudje bodo v iskanju novih virov energije poleteli na Venero.
2033 – zaradi taljenja ledu na polih se bo zvišala gladina vode.
2043 – preobrazba Evrope v islamski kalifat bo zaključena. Glavno mesto bo Rim, svetovna ekonomija bo cvetela pod muslimansko vladavino.
2066 – ZDA bodo prvič uporabile orožje za podnebne spremembe, da bi zavzele Rim in mu vrnile krščanstvo.
2076 – v Evropo in preostali svet se bo vrnil komunizem.
2100 – umetno sonce bo začelo osvetljevati temno stran našega planeta.