Horoskop

12. 12. - zadnja polna luna tega desetletja in njeni vplivi

Avtor: Doblanovič Dušan Jimmy, osebno srečanje: 040 309 304

Decembrska polna luna je zadnja polna luna v tem letu oziroma desetletju. 10. decembra je Luna prešla v znamenje Dvojčkov, 12. decembra ob 6.12h pa nastane astrološko natančen aspekt opozicije med Luno v Dvojčkih in Soncem v Strelcu.

polna luna
Foto: profimedia

Ko se ekspanzivno, filozofsko in optimistično Sonce v Strelcu postavi nasproti polni luni v Dvojčkih, je to poziv k premisleku o vašem občutku dolžnosti in o vaši komunikaciji, priložnost za povezovanje, uspeh in širjenje vsega.

Tokratna polna luna prinaša izzive za vsa astrološka znamenja, nanjo pa bo najbolj vplivala trojna povezava med Venero, Saturnom in Plutonom. Marsikdo se bo zato spopadal z resnimi izzivi, ki bodo vplivali na ljubezenska razmerja, finančne in poslovne odnose.

BODITE ODPRTEGA DUHA

Vpliv polne lune v Dvojčkih se kaže v igrivosti, radovednosti, pa tudi v živčnosti in nestrpnosti, v klicu po prilagajanju in potrpežljivem premagovanju težav. Luna bo v izzivalnem aspektu z Neptunom, kar bo dobra priložnost za zazrtje vase in ustvarjalnost. Bodite pozorni na svoje sanje, saj bodo lahko preroške ali pa boste v njih prejemali sporočila. Na poslovnem področju polna luna ponudi možnost za dobre transakcije, pogodbe in dogovore s tujci. Pri premagovanju zahtevnih okoliščin in večjih težav se bo treba malo prilagajati in biti potrpežljiv.

polna luna
Mrzla polna luna je primeren čas, da dokončate vse obveznosti in načrte zadnjih šestih mesecev.
pixabay

KAJ LUNI DAJETA DVOJČKA?

Splošne značilnosti znamenja so odprtost, spremenljivost, prilagodljivost, kar bo spodbudilo potrebo po komunikaciji, vendar boste morali paziti, da ne boste izrekli česa, česar ne mislite zares. Čustva bodo nestanovitna.

Pri vsakem znamenju obstajajo nevarnosti in pri dvojčkih je ena pomembnejših ta, da se njihova vsestranskost lahko spremeni v svoje nasprotje. Ob tako številnih priložnostih za druženje v času decembrske polne lune zlahka razpršite energijo in izgubite stik s samim seboj. Čeprav imamo vsi radi dobre zgodbe, se nam lahko zgodi, da si bomo privoščili preveč pesniške svobode. Kljub temu pa bo to lahko najočarljivejša polna luna v iztekajočem se letu – zato si potešite radovednost!

Po eni strani vas bo Luna v Dvojčkih spodbudila k logičnemu razmišljanju, po drugi vas bo Sonce v Strelcu prepričalo, da boste razmišljali širše. Energija Dvojčkov je usmerjena na vaše neposredno okolje, nekaj, kar je znano, energija Strelca pa išče širši pomen, potrebuje daljnosežno razmišljanje. Oboje je pomembno, zato je dobro, da ju ne prezrete. Idealno bi bilo najti ravnovesje.

POPOLNA OSVETLITEV

Polna luna je čas kulminacije. Z njeno energijo in sijajem se bo vaše življenje simbolično »osvetlilo«. Ta postopek ni preprost, saj se sprosti veliko energije, kar se lahko kaže v živčnosti, nespečnosti, pretiranih čustvih in vaše vedenje najbrž ne bo povsem razumsko. Energijo polne lune izkoristite in jo uporabite, da se povežete s seboj, se spočijete, obnovite in se znebite vsega, česar ne potrebujete in kar vas omejuje. Polna luna prinaša močne zdravilne vibracije. Naredite kaj novega, telovadite, se zdravo prehranjujte ali meditirajte.

Vemo, da je ob polni luni primeren čas za opuščanje škodljivih navad ter razreševanje slabih odnosov in vsega, kar nas v življenju obremenjuje. (Priporočam vam, da preberete moj prispevek Obrestovalo se vam bo, če boste na polno Luno delate to!).

December je za marsikoga izjemno naporen. Poslovneži se bodo vzajemno obiskovali, marsikdo bo načrtoval potovanja, nekateri se bodo ukvarjali z družinskimi obveznostmi, drugi bodo pripravljali zabave, a če le morete, si vzemite čas za razmislek, katere »prtljage« ne želite vzeti s seboj v leto 2020. Katere navade, vzorce ali vedenje ste pripravljeni opustiti, da bi naredili prostor za nove, lepše stvari? Če to storite ob decembrski polni luni, boste dobili dodatno podporo in lažje uresničili svoje cilje.

Do novega leta odvrzite odvečno prtljago. Začnite delati na sebi, da boste živeli izpolnjeno in našli svoj življenjski smisel. Vesolje je polno priložnosti in nam na tej poti pomaga. Prebudite vizionarja v sebi in si nove cilje postavite še pred novo luno 26. decembra!

polna luna.jpg
Decembrska polna luna nosi tudi dve zelo razločni imeni: Mrzla luna in Festival dobre volje.
PS

POSTAVITE TEMELJE

Polno luno v Dvojčkih nekateri imenujejo Festival dobre volje, zato si je privoščite veliko in bodite do sebe sočutni, tako da se osvobodite vsega, kar vas v življenju ovira. Zvezde in planeti so skupaj s polno luno postavljeni tako, da lahko prikličete vseobsegajočo ljubezen do sebe, vprašanje pa je, ali si boste toliko dvignili zavest, da boste zadovoljili, uravnovesili in negovali svoj um, svojo dušo in telo.

Polna luna v Dvojčkih vas poziva, da spoznate in poenotite odnos med svojo osebnostjo (vaš umrljivi del) in dušo (vaš neumrljivi del). Modrost je, kako združiti vse vidike osebnosti, da postanejo eno. To lahko dosežete v enem dnevu, v enem letu ali pa v več desetletjih, vendar se vam bo na koncu to izplačalo, če boste temelje postavili v pomembnem času polne lune.