Horoskop

Nastopilo je obdobje Ovna. Kaj nam prinaša?

Dušan Doblanovič Jimmy Avtor: Dušan Doblanovič Jimmy, astrolog in psihoterapevt

Sonce je vstopilo v prvo znamenje zodiaka – ovna, kjer bo prebivalo do 19. aprila.

oven
Foto: dreamstime

Pomlad je končno tu. Zbogom zima, dobrodošla pomlad! Čas je, da se zbudimo iz zimskega spanca. Čas, da se otresemo starega in pozdravimo novo.

Znamenje ovna je simbol novega začetka in novih možnosti, moč vesolja nas spodbuja, da se premaknemo in delamo velike spremembe. Sonce vstopi v ovna istočasno, ko nastopi spomladansko enakonočje.
To je popoln trenutek za črpanje mogočne energije vesolja. Čas je za nove projekte; da sledite svojim sanjam in ambicijam ter najdete stvari, ki vas navdihnejo in motivirajo.
NOV CIKEL
Pomladno enakonočje in začetek obdobja ovna sta čarobna dneva. Kot simbol novega začetka bo 24. marca tudi mlada luna v ovnu dodala svoj prispevek, kar bo aktiviralo močno energijo za manifestiranje – da se pomlad res lahko začne. En cikel se je končal in začenja se novi. S tolikšno energijo je čas tudi za pomembne spremembe v naših življenjih. Gre za zelo impulzivno in spontano energijo. Poleg energije ovna in vpliva nove lune bo karmični učitelj Saturn vstopil v znamenje vodnarja, kar omogoča odpiranje novega karmičnega obdobja, pa tudi veliko možnosti znanstvenega odkritja cepiva proti koronavirusu.
S Soncem v ovnu in Merkurjem v ribah od 16. marca nam to obdobje ponuja priložnosti za pospešeno raziskovanja notranjega bitja, spoznavanje vsega skritega, nevednega v sebi ter iskanje ravnotežja z lastnim egom. To vsekakor ni čas za širjenje panike, lažnih novic in drame, kakor tudi ni čas sanjarjenja, fantaziranja in pogovarjanja o načrtih, ampak obdobje za krepitev in ozaveščanje, ko moramo storiti odgovorne korake k uresničevanju svojih osebnih in kolektivnih potreb. Nujno je zavedanje trenutne situacije – kakšne pomembne lekcije nam ta čas prinaša.
SPODBUDA
To je tudi čas za rekapitulacijo predhodnega obdobja; da ozavestite in sprostite vse svoje aktualne strahove in tiste iz preteklosti, omejitve in odmike od lastnih potreb. Bodite odprti za znake, ki jih vesolje pošilja, poslušajte svoj notranji glas, intuicijo in poskusite najti pravo resnico o sebi. Te močne pomladne energije nas spodbujajo, da napredujemo na vseh področjih. Na začetku pomladi 2020 imamo zares veliko podporo in zaščito vesolja. Na primer, če želite začeti nove, inovativne poslovne projekte, se naučiti novih zdravih navad življenja, nekomu odpustiti, preseči zidove lastnih omejitev razmišljanja in delovanja ter odpreti dušo. Kljub dramatičnim razmeram po vsem svetu, v katerih smo se znašli zaradi pandemije, nam lahko obdobje ovna v kombinaciji z ostalimi planetarnimi vplivi ta proces zelo olajša.
Nastopilo je novo obdobje z več dinamike, aktivnosti, strasti in energij, tako fizičnih kot duševnih. Izogibajte se impulzivnosti, saj lahko povzroči napake in neprijetnosti. V tem obdobju je pomembno, da vzdržujemo optimizem in navdušenje, saj nam bo to pomagalo premagati skušnjave ali pritiske, ki jih ne bo zmanjkalo.

oven
V času vladanja ovna naredite vse, česar si prej niste upali. Uporabite, izkoristite njegovo močno energijo, da se borite za svoje želje in cilje.
pixabay

ZNČILNOSTI OVNA
Sonce ob premiku iz spremenljivega vodnega znamenja ribi v kardinalno ognjeno znamenje ovna opušča sanjarjenje in domišljijo ter se pogumno in neustrašno premika k osvajanju in zmagam. Prvo astrološko znamenje predstavlja začetne impulze, dinamično energijo, gibanje, akcijo, željo po boju in dokazovanju, zato se bomo v prihodnjem obdobju vsi zbudili in oživeli. Energija ovna nas spodbuja k tekmovalnosti, prebijanju, da se potrjujemo in dokazujemo.
Značilnost ovna je, da gre vedno naprej ter velikokrat zanemarja posledice, ker zanj ni meja in v ničemer ne vidi nevarnosti. Zaveda se samo sebe in svojih potreb; izbira najkrajšo pot, in četudi je to lahko v nasprotju z etiko – vedno dela, kar hoče.
Ovnom vlada Mars, planet poguma, vitalnosti in nagona, ki jih navdihuje, da brez dvoma verjamejo svojim nagonom. Ta planet akcije nas pripravlja na izzive, da brez večjih težav skočimo v nekaj, česar ne razumemo popolnoma.
Oven je ognjeno znamenje, kar pomeni, da se mora izraziti na zelo dinamičen način, pomeni pa tudi, da se izraža z neposrednimi dejanji. V dejanja vstopi nestrpno, naivno, nezavedno, impulzivno. Ovni delajo veliko napak, še posebej v mlajših letih, z dozorevanjem pa manj. Ob dobrih predispozicijah so praviloma vodje in pionirji, neustrašni raziskovalci, borci.
Če pripadniki tega znamenja svoje energije ne kanalizirajo konstruktivno, jih to pogosto vodi v konflikte in prepire. Težko obvladujejo svojo razdražljivost in srditost, to jih pogosto vodi v sebičnost, arogantnost, nesramnost in nestrpnost. Niso sposobni sodelovanja, primanjkuje jim taktike, diplomacije, prijaznosti in občutka za harmonijo. Niso spravljivi, ne bodo se usedli, poskušali sodelovati, se dogovarjati in doseči harmonije v odnosu.
Sicer pa se ovni pogumno soočajo z ovirami in težavami v življenju, ne da bi pri tem izgubili optimističen in navdušen pogled na življenje. Tudi ko v življenju padejo, se zelo hitro dvignejo.


Dušan Doblanovič Jimmy

Dušan Doblanovič Jimmy

astrolog in psihoterapevt

Psihoterapevt, astrolog, avtor knjig in voditelj mnogih uveljavljenih delavnic samorazvoja si je že pred več kot 35. leti zadal težko, a po svoje posvečeno nalogo - prebujanja zavedanja in pospešitev duhovne rasti tako posameznika kot širše družbe. Že od obdobja študija psihologije je začel voditi programe, ki so plod lastnih izkušenj in doživljanj drugih.

Različne delavnice, ki jih je vodil v zadnjih 35 letih, nič koliko seminarjev, člankov in individualnih terapij, je pripomoglo, da se v duhovni prostor Slovenije vnaša bogata paleta zavestnega raziskovalnega dela. Pričevanja in izkušnje mnogih udeležencev in klientov potrjujejo njegovo uspešnost, da se s praktičnim in sproščenim vodenjem da odpreti globok vpogled v nove skrivnosti življenja in bivanja.

Širši javnosti je postal znan s hojo po žerjavici, ki jo 1988. leta uvedel v bivši Jugoslaviji in jo uspešno izvaja še danes. Kot založnik je v 80. letih med prvimi začel izdajati knjige z duhovno vsebino, ki so s svojo bogato vsebino postale temeljno čtivo za vse, ki so si želeli več in nekaj drugačnega zase.

Sledite mu lahko na njegovi fb strani.