Dobra karma
Horoskop

'Ne tavajte v nedogled in odprite srce,' svarijo tarot karte

Kristina Strašek Avtor: Kristina Strašek, bralka kart

V napovedi iz tarot kart od 2 do 8. sepotmebra so padle: Osmica mečev, Osmica kelihov in Dvojka palic.

luna
Foto: Pixabay

Kariera
Kadar se odpre osmica mečev, ta prihaja s svarilom, da morate popaziti na svoje misli in prepričanja, saj vam v danem času ne služijo dobro. Sploh ko je v igri delo, je še kako pomembno, da imate pravo miselno naravnanost, saj vam ta pomaga dosegati zastavljene poslovne cilje.
Morda preveč razmišljate, morda preveč analizirate. Kar je pri tem pomembno poudarit, je to, da z lastnimi mislimi kreiramo realnost. Če vi sebi dnevno govorite, da ste na delu nesrečni, je to edino, kar boste sposobni ob delu čutiti. Lahko da ste se znašli na poziciji, ki vas karierno ne izpopolnjuje. Če je temu tako, bo sedaj treba v glavi predelati vprašanje: »kaj me osrečuje/kaj mi je v izziv/kaj želim delati«. Dokler tega ni in samo jamrate, da ste nesrečni, ne boste spremenili ničesar. Sami sebe boste le rinili globje in globje v brezno, vsak dan bolj verjeli besedam, da ste nesrečni. Če smo iskreni, a vas kdo v to službo sili? Iščete samo izgovore, namesto rešitev? Začnite spreminjati miselni tok in lažje bo šlo.
Zavedajte se da sami sebe omejujete z lastnimi mislimi in ideologijo. Slej kot prej boste v vsem videli samo slabo … ker ste to tudi pričakovali. Vedno bolj se boste počutili ujete in nesrečne. Če se želite počutiti bolje, boste morali spremeniti delovanje, se odpreti za novosti, prisluhniti tudi predlogom drugih. Morda vas v tem tednu pokliče nekdo, ki vam ponudi rešitev … morda zgolj novo poslovno idejo ali idejo pasivnega prihodka. Namesto, da ga zadirčno odbijete, ker vam je všeč biti žrtev, vsaj prisluhnite.
Iz trenutnih občutkov obstaja izhod: SPREMENITE SVOJO PERSPEKTIVO. Začnite na svari, situacije in poslovne priložnosti gledati z drugega zornega kota in uvedite spremembo. Z jamranjem, verjemite, da ne boste nikamor prišli.
Ključne besede:
• Miselni tokovi
• Omejevanje
• Občutek ujetosti
• Samo-sabotaža
• Negativne misli
• Nova perspektiva
• Preobrat
• Delo na sebi
• Žrtev
• Pretirano analiziranje
Ljubezen
Boste vztrajali ali odšli? To je glavno vprašanje, ki ga postavlja karta osmica čaš. Morda ste se znašli na razpotju, ki od vas zahteva odločitev, katere posledice bodo dolgoročne. Ste dokončno razočarani v trenutni zvezi/situaciji ali pripravljeni poskusiti še enkrat? Potrebno bo premisliti o sledečem: SE LAHKO OKOLIŠČINE SITUACIJE SPREMENIJO NA BOLJE ALI JE TO IZGUBLJEN PRIMER? Odgovor boste našli pri sebi, s pomočjo lastne intuicije. Pri sebi že lep čas dobro veste, kaj bi radi naredili.
Osmica čaš vas poziva, da v ljubezni tokrat prisluhnete svojemu srcu. Ne zanašajte se na predloge drugih in dajte raje sebe in svoje občutke na prvo mesto. Ne silite se v nekaj, kar pri srcu ne ustvarja topline. Če vas bližina osebe odbija … pojdite stran. Če vas osrečuje, navdaja z veseljem … poskusite še enkrat. A pozor. To ne pomeni, da dajte milijonto priložnost, pri kateri vam je jasno, da ponovno ne bo šla čez. Morate biti iskreni, ne pa naivni. Iskreno se pogovorite sami s sabo … kaj pravi srce? Da se bo zgodba ponovila ali ne?
Na drugi strani karta prav tako opozarja, da se stvari kaotično odvijajo samo zato, ker ste kaotični tudi sami. Ne veste kaj točno bi, a vseeno nekaj zahtevate. Greste iz ene skrajnosti v drugo, nikoli pa niste zadovoljni. Vedno je bolj mikavno tisto nekaj, kar ima nekdo drug. A pozabljate, da so tisti drugi srečo ustvarili sami pri sebi, ne pa je zahtevali od partnerja.
Povejte, kaj pa osrečuje vas?
Ključne besede:
• Iskanje sreče
• Razpotje
• Bezljanje
• Kaotičnost misli
• Srce
• Čustva
• Fokus na realnost
• Fokus na občutke
• Predelovanje
Nasvet tedna
Zadnja karta predaja sporočilo, da je sedaj čas za plan. Prihaja čas, ko bo treba svoje plane realizirati, delati na dolgoročnem uspehu, tako v poslu kot ljubezni. Kot ste opazili, se morate na obeh področjih v samem bistvu vprašati, kaj vas osrečuje. Šele takrat nenazadnje veste tudi, kaj morate narediti in to tudi speljati. Predstavljajte si: vozite se po cesti, pa ne poznate cilja. Kako bo to sploh šlo? Boste tavali v nedogled dokler se vam ne posreči, da pridete nekam, kjer vam bo za en čas všeč? Verjetno ne. Vsaka stvar potrebuje prvo cilj, nato pa tudi plan. Stopite izven cone udobja, raziščite svoje možnosti, začutite srce in naenkrat se vam bo razkrila tudi tista prava pot.


Kristina Strašek

Kristina Strašek

bralka kart

Sem energično bitje, ki s svojo energijo prebuja tudi druge. Nerada se konkretno definiram, sploh pa ne na področju duhovnosti, ki je tako širok pojem, da bi bilo skorajda nemogoče, prav tako pa se v moji glavi v resnici vse med sabo prepleta. Od nekdaj me močno fascinira vse, kar je duhovno, mistično in starodavno, svoje znanje pa še kako rada podelim tudi z drugimi. Priznam, po svoje mi laska označba »čarovnica«, s katero me ljudje precej radi povezujejo zaradi preroških kart, ki so vedno z mano ter so do sedaj z resnico postregle že neštetim. Nenazadnje je bila ravno moja prababica znana vaška vračica.

V življenju me je vedno gnala želja da pomagam drugim, za kar pa sem uporabila več kanalov – vse od glasbe pa do umetnosti, novinarstva in nenazadnje konkretnega dela v duhovnosti. Ljudje me poznajo kot direktno osebo, ki bo naredila vse, da jih (vseeno ljubeče) premakne s točke stagnacije. Nikar ne pričakujte, da vam bom govorila, kako se bo vse uredilo samo od sebe. Pričakujte, da vam bom govorila resnico in vam pomagala razkriti vaše potenciale, s katerimi boste končno zaživeli življenje v polnosti.

Kar nas loči, je le eno – sprejela sem magičnost življenje. Dovolite, da jo razkrijem tudi vam.