Dobra karma
Horoskop

'Soočanju s preteklostjo ne boste mogli pobegniti,' pravijo tarot karte

Kristina Strašek Avtor: Kristina Strašek, bralka kart

V tarot napovedi od 5. do 11. avgusta so padle karte Štirica palic, Šestica čaš in Dvojka čaš.

ženska
Foto: pixabay

Kariera
Tokrat bomo slavili osebne dosežke, ki pa imajo svoj vpliv tudi na področju posla. Gre za lep teden, ki bo poudarjal pomen osebne rasti, notranje harmonije in stabilizacije. Le s pomirjenim umom se namreč dosežejo zastavljeni cilji. Obeta se nam veliko premikov, transformacij in kreiranja prave stabilnosti. Prišlo bo do novih poslovnih priložnosti, menjav delovnih mest, selitev in tudi potencialnih rukerjev v domačih odnosih.
Narobe obrnjena karta štirice palic lahko tako nakazuje doseganje osebnega gola, ki pa se seveda razlikuje od osebe do osebe, zatorej svojih nikar ne primerjajte z drugimi. Gre za delanje tistih pomembnih premikov, ki vas pripeljejo vsaj korak bliže cilja, če ne kar do končne postaje. Med tem ko lahko brezposelni torej pridete do povabila na razgovor, lahko zaposleni morda na delovnem mestu dosežete nekaj, s čimer ste se do sedaj matrali. A to so zmage, ki jih ne boste delili s širnim svetom, kar pa je tudi prav. Nikar se ne pozabite potrepljati po rami, saj je vsaka najmanjša zmaga v resnici že velik dosežek.
Karta prav tako poudarja vaše delo na osebni rasti in stabilizaciji notranjih stebrov. Umirjeno delovanje, harmonija in zavedanje, da smo takšni kot smo, v resnici dovolj. Ne glede na zavrnitve, smo sposobni, zmožni in si zaslužimo najboljše delovno mesto. S tem tednom boste predvsem iskalci zaposlitve prišli do nekega notranjega miru, ki bo še kako blagodejen.
A karta ima tudi svojo sivo stran – popazite na komunikacijo tako z domačimi kot nadrejenimi in sodelavci. Gre namreč za unijo, ki predstavlja osebne stebre, na podlagi katerih si osebno gradite ne le kariere, ampak življenje. Potrebno bo izboljšati samo komunikacijo ali jo sploh prvo ustvariti. Pazite da situacije doma ne vplivajo na delovanje na delu. Če ste brezposelni, je na razgovoru treba popaziti, da vas prepričanja domačih ali okolice ne nadvlada. Zavedajte se svoje veljave, cene, sposobnosti.
Ključne besede:
• Uspeh
• Napredek
• Perspektivnost
• Nepremičnine
• Iskanje sreče
• Tradicija
• Stabilnost
• Tranzicija
• Osebno slavje
• Notranja harmonija
Ljubezen
Ste prepričani, da ste preteklost pustili za sabo? Tokratna karta nas namreč popelje prav tja – v staro, še kako živečo in željno spuščanja. To je teden refleksije, dela na sebi in odpuščanja (sebi in drugim). Pred nami je še kako pomemben čas za kreiranje stabilnih odnosov, saj se vse primarno začne z nami. Ne dovolite, da preteklost vpliva na sedanjost. Saj veste, resnično živite le tu in zdaj. Zakaj bi to zamudili zaradi obremenjevanja s tem, kaj je bilo nekoč? Kaj je kdo rekel, naredil, kar vam ni bilo po godu. Ozavestite, sprejmite, spustite!
Vsi imamo svoje strahove, ki bazirajo na preteklih situacijah, po večini slabih trenutkih. A pomembno je zavedanje, da teh ne moremo spremeniti. Edino kar nam ostane je, da jih sprejmemo, poskušamo morda razumeti in spustimo. Nikar ne dovolite, da vplivajo na vaše trenutne odnose. Refleksija bo prinesla nekaj težkih dni, a tudi nekaj dobrih. Spominjanje skupnih časov, časov, ko ste bili srečni. Mnogi med vami boste spoznali, da že lep čas hrepenite po tem, kar ste nekoč imeli in to tako besno, da sploh ne živite več tu in zdaj. Prenehajte s tem in izkoristite dan trenutek v polnosti. Odpeljite partnerja na zmenek, na izlet … vsaj na kavo. Naredite si ta dan popoln. Če te želje več ni … potem tudi veste, kaj vam je za narediti.
Karta poudarja, da smo se znašli v tednu, ki nam daje unikatno priložnost – NAJTI MIR S PRETEKLOSTJO, SE NAUČITI IZ NAPAK, ODPUSTITI SEBI IN DRUGIM TER SPOZNATI, DA SE ŽIVLJENJE VENOMER RAZVIJA DALJE. Življenje se ne ukvarja s tem, kaj se je zgodilo 5 let nazaj. Ono teče dalje po svoji poti in če ga sami ne navigirate, vas bo odpeljalo po svoje, kar pa ni nujno, da vam bo všeč.
Ponovno najdite tega notranjega otroka, ki vam bo pokazal radost življenja. Znebite se tečnih rutin, naredite premike v odnosih in pri sebi. Bodite odprti za darila univerzuma na področju ljubezni. Sprejmite novosti, sprejmite priložnosti, sprejmite rast. Vedno imate dovolj časa, dovolj energije.
Pa še to … vračanje nazaj k stari ljubezni po navadi ne prinese nič dobrega. To je že poznana zgodba, ki ste jo že prebrali. Do konca. Res mislite, da bo tokrat drugače? Ste kdaj dvakrat prebrali knjigo in imeli pri tem dva konca? Dvomim.
Ključne besede:
• Prenova
• Zastoj
• Posameznik
• Življenje v preteklosti
• Odpuščanje
• Pomanjkanje igre
Nasvet tedna
Pred nami je precej dinamičen teden, ki bo poln premikov in soočanje s preteklostjo. Kar vam lahko svetujem na koncu je, da si vzemite čas za predelovanje preteklosti, saj ima ta lahko velik vpliv na trenutno dogajanje. Če stvari ne grejo tako, kot si želite, preverite, če se nemara nekje zadaj v spominu ne skriva tihi motilec. Harmonija je dosežena, stabilnost ustvarjena. Verjemite v ljubezen in pogumno korakajte dalje. Bodite sami sebi najboljši prijatelj.


Kristina Strašek

Kristina Strašek

bralka kart

Sem energično bitje, ki s svojo energijo prebuja tudi druge. Nerada se konkretno definiram, sploh pa ne na področju duhovnosti, ki je tako širok pojem, da bi bilo skorajda nemogoče, prav tako pa se v moji glavi v resnici vse med sabo prepleta. Od nekdaj me močno fascinira vse, kar je duhovno, mistično in starodavno, svoje znanje pa še kako rada podelim tudi z drugimi. Priznam, po svoje mi laska označba »čarovnica«, s katero me ljudje precej radi povezujejo zaradi preroških kart, ki so vedno z mano ter so do sedaj z resnico postregle že neštetim. Nenazadnje je bila ravno moja prababica znana vaška vračica.

V življenju me je vedno gnala želja da pomagam drugim, za kar pa sem uporabila več kanalov – vse od glasbe pa do umetnosti, novinarstva in nenazadnje konkretnega dela v duhovnosti. Ljudje me poznajo kot direktno osebo, ki bo naredila vse, da jih (vseeno ljubeče) premakne s točke stagnacije. Nikar ne pričakujte, da vam bom govorila, kako se bo vse uredilo samo od sebe. Pričakujte, da vam bom govorila resnico in vam pomagala razkriti vaše potenciale, s katerimi boste končno zaživeli življenje v polnosti.

Kar nas loči, je le eno – sprejela sem magičnost življenje. Dovolite, da jo razkrijem tudi vam.