Dobra karma
Horoskop

'Samopomilovanje bo še večja izguba časa kot ponavadi,' pravi novo tarot sporočilo

Kristina Strašek Avtor: Kristina Strašek, bralka kart

Za čas od 26. avgusta do 1. septembra so padle karte Vitez čaš, Zmernost in Sodba - ter z njo še dodatna Petica čaš.

Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia

Kariera
Tokrat boste za doseganje svojih ciljev morali uporabiti tudi lastne čare in atribute. Vitez čaš je namreč tipični romantik, ki je v stiku s svojo intuicijo in čustvi, oboje pa tudi s pridom uporablja. On ne čaka, on gre. On ve kaj bi rad, ve koga ali kaj potrebuje in to tudi dobi … a pri tem seveda ne ruši.
Kot vitezi čaš morate znati prisluhniti tudi drugim, pokazati svojo sočutno naravo. Tako se vam bodo ljudje odprli in vam pomagali doseči tisto, kar ste si v poslu nenazadnje zadali. Vitez je odločen, a to še ne pomeni, da je surov. On je ljubeč, nenazadnje ga tudi v zgodbah velikokrat srečujemo kot rešitelja drugih, mar ne? Predstavlja čisto akcijo, tokrat pa hkrati simbolizira sledeče: »SANJALI STE, KAJ BI RADI SKREIRALI IN SEDAJ SE POČASI PROTI CILJU TUDI PREMIKATE.« Poslovne želje, ki ste jih zasejali v preteklih tednih, se počasi realizirajo – ste na pravi poti, četudi morda občasno tega ne vidite. Bodite odprti za raziskovanje lastne kreativnosti, saj vam bo še kako prišla prav v prihajajočih dneh. Pri tem seveda ne govorim zgolj o umetniškem ustvarjanju, ampak kreativnosti besed (kako jih uporabite, kako stvari zapakirate itd.) in idej.
V tem tednu bodite še posebej pozorni na ponavljajoče ideje, saj so to vaše srče želje, ki jih boste morali realizirati. Morda odkrijete nov hobi, morda se vam utrne ideja za nov projekt. Karkoli vam pade na misel, si začnite zapisovati in speljevati, saj pozor! Pri sanjah je treba vedeti eno: ČE NIČESAR NE NAREDITE, BODO OSTALE ZGOLJ SANJE.
Ključne besede:
• Kreativnost
• Čar
• Domišljija
• Vizija
• Doseganje zastavljenih ciljev
• Pogum
• Akcija
• Premik
Ljubezen
Tokratna karta nas opominja, da z razdajanjem ne dosežemo veliko. Pomislite, kolikokrat ste dali več, kot ste dobili nazaj. Ali pa kolikokrat ste od partnerja zahtevali več, kot pa je bil zmožen dati. Ste kdaj pomislili, da tovrstne poteze delate zaradi svojih ran? Med tem ko eni to delajo iz strahu pred izgubo (ideja: če mu/ji ne dam vsega, me bo zapustil/-a), drugi iz ideje, da jim to enostavno pripada (ker tega prej niso morda imeli).
V vsakem primeru noben od zgoraj omenjenih nima prav in tako v ljubezni tudi ne bo daleč prišel. Slej kot prej bo ponovno razočaran in ponovno deležen nove rane. Ste se v zgornjih navedbah našli tudi sami? Potem je čas, da se vprašate, zakaj to počnete in se z osebnimi težavami (t. i. ranami) tudi soočite. So vas prizadeli? Ste bili izigrani? Niste dobili dovolj? So vas pustili z besedami, da niste dovolj? Karkoli že je bil razlog, sprejmite, odpustite in spustite. Nekateri med vami morate v tem tednu najti tudi moč oprostiti sami sebi – oprostiti, ker ste vztrajali v toksičnih odnosih predolgo, oprostiti, ker ste sami s sabo grdo ravnali in podobno. Oprostite si lastne napake, saj so človeške. Tako boste našli mir, kar pa bo pozitivno vplivalo na vaš odnos z novim partnerjem.
Iščite zmernost, iščite balans. Tam boste našli mir, ki ga potrebujete. Če ste nenehno pod stresom in opažate da ta vpliva na odnos, najdite izvor. Je težava zunanja ali se nekaj dogaja med vama, kar bi bilo treba nasloviti? Nikar se ne vrtite v enem in istem krogu, ampak spremenite.
Ključne besede:
• Fokus na ravnovesje
• Pretiravanje
• Zdravljenje lastnih ran
• Celjenje
• Zmernost
• Iskanje miru
Nasvet tedna
Zadnji dve karti, ki sta tokrat padli, opozarjata na sledeče: četudi stvari ne gredo tako, kot ste si jih sami zamislil, to ne pomeni, da je čas za obupovanje in samopomilovanje. S tem namreč ne boste dosegli sprememb, ne boste dosegli osebnega zadovoljstva in sreče. Ne iščite krivce, ampak raje nove poti, po katerih lahko pridete do želenega cilja. Kot je pogumen prej omenjeni vitez, morate biti tudi vi. Iščite zmernost in mir v življenju, saj boste le tako v tistih pravih energijah, s pomočjo katerih pa boste lažje in hitreje sprejemali prave odločitve. Transformirajte sebe in spremenili boste vse.


Kristina Strašek

Kristina Strašek

bralka kart

Sem energično bitje, ki s svojo energijo prebuja tudi druge. Nerada se konkretno definiram, sploh pa ne na področju duhovnosti, ki je tako širok pojem, da bi bilo skorajda nemogoče, prav tako pa se v moji glavi v resnici vse med sabo prepleta. Od nekdaj me močno fascinira vse, kar je duhovno, mistično in starodavno, svoje znanje pa še kako rada podelim tudi z drugimi. Priznam, po svoje mi laska označba »čarovnica«, s katero me ljudje precej radi povezujejo zaradi preroških kart, ki so vedno z mano ter so do sedaj z resnico postregle že neštetim. Nenazadnje je bila ravno moja prababica znana vaška vračica.

V življenju me je vedno gnala želja da pomagam drugim, za kar pa sem uporabila več kanalov – vse od glasbe pa do umetnosti, novinarstva in nenazadnje konkretnega dela v duhovnosti. Ljudje me poznajo kot direktno osebo, ki bo naredila vse, da jih (vseeno ljubeče) premakne s točke stagnacije. Nikar ne pričakujte, da vam bom govorila, kako se bo vse uredilo samo od sebe. Pričakujte, da vam bom govorila resnico in vam pomagala razkriti vaše potenciale, s katerimi boste končno zaživeli življenje v polnosti.

Kar nas loči, je le eno – sprejela sem magičnost življenje. Dovolite, da jo razkrijem tudi vam.