Horoskop

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že daje svoje

Dušan Doblanovič Jimmy Avtor: Dušan Doblanovič Jimmy, astrolog in psihoterapevt

Prazna Luna nastopi 24. januarja ob 22.42, njen vpliv pa se čuti že nekaj dni pred in po njej. Čas Mlade Lune v Vodnarju je čas ustvarjanja - kar bomo posadili, bo v prihodnjem obdobju obrodilo plodove.

horoskop
Foto: dreamstime

Ali veste, kaj bi zdaj ustvarili? Če ne, preberite astrološke namige, kaj in kje lahko pričakujete vpliv Mlaja glede na vaše astrološko znamenje, in predvsem: kako vam lahko pomaga ustvariti nove priložnosti.

Oven
Mlada Luna bo vplivala na področja izpolnjevanja želja in vizij, družabnosti in prijateljstev (11. hiša), kar lahko prinese veliko družbene dinamike, nova spoznanja in ideje. Obstajajo priložnosti, da se pridružite novi skupini, začnete ustvarjalno delo oziroma začnete nekaj izvirnega.
Bik
Mlada Luna na kariernem področju (10. hiša) vas spodbuja k resnim poslovnim ciljem in spremembi poslovne klime. Ljudje na položaju vam bodo lahko dali veter v jadra in vas podprli. Lahko se zgodijo pomembne in nenadne spremembe in luč prihodnosti bo zdaj zasijala vas. Možno je napredovanje ali zamenjava službe ali poklica; tudi selitev, nov partnerski začetek življenja. Ker Luna in Sonce ustvarjata napet odnos z Uranom, pazite na čustvene pretrese.
Dvojčka 
Mlada Luna bo vplivala na področju (9. hiša), ki je namenjeno vaši filozofiji, učenju, preučevanju nekaterih globljih spoznanj, duhovnosti, na potovanja in življenjska spoznanja. Ti premisleki in intuicija vas lahko popeljejo na novo pot in vas obdarijo z drugačnimi pogledi na življenje; odpirajo vam tudi možnosti za nove pomembne stike z neznanci. Prav tako boste veliko lažje predstavili sebe in delili svoje znanje in veščine. Možnost za nenadno srečo in uspeh.
Rak
Vaš vladar Luna se nahaja v vašem osmem polju (8. hiša), ki je povezano z intuicijo, preobrazbo, nekaterimi novimi pogledi na partnerstva: denar partnerjev, zavarovanje, dolgovi. Denar lahko dobite pri partnerju, mami ali kakšni drugi ženski. Mlaj lahko prinese nenadne prihodke, pa tudi stroške; priložnost za finančne transakcije, posojila in rešitev nekaterih ovir na poti vašega uspeha. Vsakodnevno življenje je dokaj izrazito, s srečnimi aktivnostmi vas opominja, da ne pretiravate, še posebej ne pri hrani. Kljub temu bo to eden bolj produktivnih obdobij v letu. Vaše spolne potrebe so v porastu.
Lev
Mlada luna na polju partnerstva (7. hiša) - to je pravi čas za novo razmerje ali nov začetek. Idealna priložnost, da svojemu partnerju pokažete čustva, čas za nove dogovore, kaj in kako naprej. Privlačila vas bo nenavadna, svobodomiselna, karizmatična oseba in vse se bo morda začelo kot skrivna afera, a zagotovo vam bo všeč. Končno veste, kaj želite v ljubezni in česa ne. To bo bodisi začetek novega odnosa, bodisi začetek samskega življenja po napornem odnosu. Mnogi Levčki bodo v družbi priljubljeni. Poudarjena je močna občutljivost.
Devica
Mlada Luna vam prinaša nekaj sprememb v službi in v delovnem okolju (6 hiša), po možnosti z uporabo novih delovnih metod, povečan bo tudi obseg dela. Lahko celo dobite novo vizijo ali rešitev, da poenostavite stvari v vsakdanjem življenju in obrnete nov list v svojem življenju. V vaši 6. hiši se lahko ta Mlada Luna pokaže kot sproščujoča ali napeta energija, kar je odvisno od vaše osebne rojstne karte in aspektov. Izogibajte se nervozi, saj lahko pride do fizičnih in psiholoških manifestacij. Pazite na svojo prehrano in več pozornosti posvečajte zdravju. Bodite oprezni, če vam kdo dela za hrbtom. Vsakdanje življenje bo postalo druženje s prijatelji in prav s tem se lahko razvije nova ljubezen.
Tehtnica
Mlada Luna na področju ustvarjalnosti, ljubezni, zabave, športa in otrok (5. hiša) prinaša plodno obdobje za vse našteto. Hkrati je zelo mogoče vstopati v novo razmerje, tudi z nekom, ki ga poznate prek službe ali prijateljev. Obdobje je dobro za tiste, ki se ukvarjajo z ustvarjalnimi ali nenavadnimi poklici, športom ali želijo unovčiti svoj hobi. Možni so dobički od iger na srečo.
Škorpijon
Mlada Luna v vašem domu (4.. hiša) prinaša spremembe, morda prenovo življenjskega prostora, selitev, morda tudi, če ste v tujini - vrnitev v domači kraj. Dobro obdobje za tiste, ki se ukvarjajo z zasebnimi posli, širjenjem delovnih mest in novimi poslovnimi stiki. Močna intuicija je zelo poudarjena. Nekateri Škorpijoni se lahko zdaj osamosvojijo in ločijo od svojih staršev.
Strelec
Mlada Luna prinaša zelo aktivno poslovno obdobje (3. hiša), veliko krajših potovanj, nova poznanstva in stike, informacije, ki bodo spodbudile vaše napredovanje v karieri. Poudarek na komunikaciji, dogovore, stiki s sorodniki. Številna sodelovanja in komunikacije so podprte iz tujine, zato bodite na to pozorni. To je idealen čas za vpis v tečaj vožnje, tečaj tujega jezika in temu podobno. Izogibajte se nejasnostim.
Kozorog
Ta Mlada Luna se vam dogaja na vašem finančnem področju (2. hiša), zato bo vsa energija usmerjena v to smer. Kako pridobiti in zagotoviti finance, bo glavna tema. Drugo področje je tudi prehrana, zato je treba na tem področju začeti na nov način. Možni so nepričakovani denarni dobički - skratka, prilika za izboljšanje vašega finančnega stanja. Vaša prizadevanja se lahko zdaj končno uresničijo.
Vodnar
Mlada Luna v vaši osebni (1. hiši) vam nudi možnost spremembe pri sebi, kakor tudi da spremenite način razmišljanja o svojem fizičnem videzu in tudi v partnerskih odnosih. To bo pozitivno vplivalo na vaš duševni in fizični videz. Močno Mlado Luno in njene koristi vsekakor izkoristite in se usmerite v osebne nove načrte, vizije, novo življenjsko usmeritev. Izražena bo vaša bujna domišljija, prav tako tudi vaša občutljivost za okolje. Pazite na evforijo, določite prednostne naloge, ne začnite sto idej in korakov naenkrat, ampak le tisto, kar je za vas resnično pomembno..
Ribi 
Mlada Luna na področju skrivnosti in podzavesti (12. hiša) vas lahko vleče v stanje melanholije in v umik, razmišljanje o preteklosti. Po drugi strani pa je odlična prilika, da se znebite svojih najglobljih strahov, obrnete hrbet preteklosti in pripravite temelje za nove začetke. V naslednjih dveh tednih se znebite vsega, kar vas zastruplja in muči. Napolnite si baterije in se zbudite!

Še več o energijah, ki jih prinaša prvi letošnji mlaj: Napočil je idealen čas ...


Dušan Doblanovič Jimmy

Dušan Doblanovič Jimmy

astrolog in psihoterapevt

Psihoterapevt, astrolog, avtor knjig in voditelj mnogih uveljavljenih delavnic samorazvoja si je že pred več kot 35. leti zadal težko, a po svoje posvečeno nalogo - prebujanja zavedanja in pospešitev duhovne rasti tako posameznika kot širše družbe. Že od obdobja študija psihologije je začel voditi programe, ki so plod lastnih izkušenj in doživljanj drugih.

Različne delavnice, ki jih je vodil v zadnjih 35 letih, nič koliko seminarjev, člankov in individualnih terapij, je pripomoglo, da se v duhovni prostor Slovenije vnaša bogata paleta zavestnega raziskovalnega dela. Pričevanja in izkušnje mnogih udeležencev in klientov potrjujejo njegovo uspešnost, da se s praktičnim in sproščenim vodenjem da odpreti globok vpogled v nove skrivnosti življenja in bivanja.

Širši javnosti je postal znan s hojo po žerjavici, ki jo 1988. leta uvedel v bivši Jugoslaviji in jo uspešno izvaja še danes. Kot založnik je v 80. letih med prvimi začel izdajati knjige z duhovno vsebino, ki so s svojo bogato vsebino postale temeljno čtivo za vse, ki so si želeli več in nekaj drugačnega zase.

Sledite mu lahko na njegovi fb strani.