Dobra karma
Horoskop

'Razkritja prihodnjih dni vas bodo presenetila!' se glasi tarot prerokba

Kristina Strašek Avtor: Kristina Strašek, bralka kart

V tarot napovedi od 29. julija do 4. avgusta so padle karte Kralj mečev, Stolp in Dvojka mečev.

ženska
Foto: pixabay

Kariera

Pred nami je teden, ki je kot naročen za delanje večjih potez, sklepanje pomembnih odločitev, s katerimi ste do sedaj morda odlašali. Odpira se namreč karta Kralj mečev, ki pa simbolizira intelektualno moč, avtoriteto, pogum in razum – vse atribute, ki vam bodo pomagali pri doseganju želja.

Prišli smo v čas osebne moči, zavedanja resnice in sprejemanja pomembnih odločitev. Kralj na karti drži meč v desni roki – roki intelekta, razuma. Nad njim lahko vidite metulja, ki je simbol osebne transformacije, rasti, ob strani pa angela, ki mu predaja tihe nasvete. Kralj se zaveda svoje moči, svojih želja in svojih sposobnosti. Prevzema odgovornost za svoja dejanja, prav tako pa je pri odločitvah neomajen, a tu in tam vseeno prisluhne nasvetom drugih. Kralj se je soočil z resnico in se nanjo tudi odzval. Kaj pa vi? Ste sprejeli svojo ali pred njo še vedno bežite, morda obupujete?

Jasno je, da dokler pred vami ni jasna slika nastale situacije, težko sprejemate prave odločitve, zatorej izkoristite teden, ki je pred nami za soočanje z resnico. Postavite se na prvo mesto in uporabite pretekle izkušnje sebi v prid. Kaj ste se naučili? Česa se je bolje izogniti, katere priložnosti končno zgrabiti?

Nekateri med vami boste v tem tednu deležni obiska mentorja, ki vam bo pri tej misiji pomagal, spet drugi boste razloge za stagniranje dobivali preko drugačnih sporočil Univerzuma. Ne pričakujte ujčkanja, ljubečega obravnavanja, ampak direktni pristop. Ta bo po svoje služil kot hladen tuš, ki ga trenutno še kako potrebujete. Če veste, da bi vam strokovno svetovanje lahko pomagalo, je sedaj tudi pravi čas, da si ga zagotovite.

Ključno je, da se premikate dalje. Če sami ne zmorete, v tem tednu prisluhnite nasvetom strokovnjakov, a vseeno odločitve sprejmite sami.

Ključne besede:

 • Nov začetek
 • Priložnost
 • Učitelj
 • Intelektualec
 • Nasvet
 • Resnica
 • Jasna slika
 • Intelektualna moč
 • Avtoriteta
 • Odgovornost
 • Samodisciplina

Ljubezen

Pozor, pred nami je teden pomembnih osebnih transformacij, ki lahko vplivajo na obstoječe odnose. Pod vprašajem bodo vaša temeljna prepričanja, vrednote in sam pomen vsega, a hkrati se bo mnogim med vami razkrila nova duhovna pot. Gre za pozitivno transformacijo, ki pa bo imela svoj davek.

Tokrat se bo veliko dogajalo v vas samih. Stvari, ki ste jih do sedaj opazovali v odnosih, boste začeli počasi analizirati, s tem pa razkrivati laži, na katerih ste gradili svojo pravljico. Gre za osebni preboj, ki vam bo dolgoročno sicer pomagal spisati boljšo ljubezensko zgodbo, a v tem trenutku lahko povzroči kaos in kolaps že zgrajenega. Le močni bodo iz tega obdobja prišli kot celota.

Vprašanje bo: »Zakaj se upiram spremembam?«. Mnogi med vami boste (če še niste) postavljeni na razpotje. Od vas bo zahtevana hitra odločitev, drastična sprememba, na katero pa morda osebno niste pripravljeni. Za vas je bolje, da spremembe sprejmete in zaupate Univerzumu. Vse se dogaja v vaše dobro – gre za proces, ki vam bo pomagal ustvariti boljše temelje od teh, na katerih poskušate zidati sedaj. Če potrebujete osamo, a si je ne upate privoščiti, boste vanjo pahnjeni. Če potrebujete več skupnega časa, vama bo dan. Če potrebujete čas zase, ga boste dobili. Kar potrebujete za boljši jutri, prihaja s tem tednom – le da vam servirano morda na prvo žogo ne bo všeč.

Ne pozabite, da se lahko ruši le tisto, kar ni stabilno. Če se ruši vaš odnos, poglejte, kaj se tekom procesa razkriva – kje je problem. Ne braniti svojega dela, ampak zgolj sprejemajte dobljene informacije. Morda ugotovite, da ste bili preveč odvisni od partnerja, morda preveč navezani na preteklost ali premalo odprti. Opazujte, sprejemajte in spreminjajte.

Ključne besede:

 • Stres
 • Strah pred spremembami
 • Osebna transformacija
 • Kaos
 • Prepreke
 • Napake
 • Izguba moči
 • Razočaranje
 • Konec
 • Izguba
 • Rušenje
 • Začetek
 • Opazovanje

Nasvet tedna

Zadnja karta iz tokratnega kompleta jasno kaže, da se nahajamo na razpotju, ki od nas zahteva odločitev. Med tem ko morate v poslu začeti uporabljati veze, mentorje in lasten intelekt, morate v ljubezni dovoliti, da se speljejo spremembe. Dovoliti morate, da se stvari zrušijo, saj boste le tako videli resnično stanje in ga tudi popravili. Pri svojih odločitvah bodite odločni in z zavedanjem, da se na koncu vse vedno uredi v vaše najvišje dobro. Ključnega pomena bo tako spregledanje. Snemite si prevezo z oči in poglejte resnici v oči. Mnogi boste presenečeni nad tem, kar se bo razkrilo.


Kristina Strašek

Kristina Strašek

bralka kart

Sem energično bitje, ki s svojo energijo prebuja tudi druge. Nerada se konkretno definiram, sploh pa ne na področju duhovnosti, ki je tako širok pojem, da bi bilo skorajda nemogoče, prav tako pa se v moji glavi v resnici vse med sabo prepleta. Od nekdaj me močno fascinira vse, kar je duhovno, mistično in starodavno, svoje znanje pa še kako rada podelim tudi z drugimi. Priznam, po svoje mi laska označba »čarovnica«, s katero me ljudje precej radi povezujejo zaradi preroških kart, ki so vedno z mano ter so do sedaj z resnico postregle že neštetim. Nenazadnje je bila ravno moja prababica znana vaška vračica.

V življenju me je vedno gnala želja da pomagam drugim, za kar pa sem uporabila več kanalov – vse od glasbe pa do umetnosti, novinarstva in nenazadnje konkretnega dela v duhovnosti. Ljudje me poznajo kot direktno osebo, ki bo naredila vse, da jih (vseeno ljubeče) premakne s točke stagnacije. Nikar ne pričakujte, da vam bom govorila, kako se bo vse uredilo samo od sebe. Pričakujte, da vam bom govorila resnico in vam pomagala razkriti vaše potenciale, s katerimi boste končno zaživeli življenje v polnosti.

Kar nas loči, je le eno – sprejela sem magičnost življenje. Dovolite, da jo razkrijem tudi vam.