Horoskop

Po 500 letih na nebu spet usodna konjukcija med Saturnom in Plutonom

Avtor: Doblanovič Dušan Jimmy, osebno srečanje: 040 309 304

Čakajo nas veliki, zanimivi in edinstveni astrološki dogodki, ki bodo vplivali na vse – na vseh ravneh. Leto 2020 bo leto velikih sprememb! Ekspanzivni Jupiter, karmični učitelj Saturn in transformacijski Pluton bodo večji del leta v Kozorogu, kar bo povzročilo koncentracijo izjemno močnih energij.

Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia

Močno energijo, ki prihaja, bi bilo seveda pametno kar najbolje izkoristiti. Nekateri jo bodo zaznali kot večjo ambicioznost, osredotočenost in discipliniranost, drugi pa se bodo lahko počutili še bolj omejene, blokirane, v krču in pod velikim bremenom dodatne odgovornosti.
Ker bodo vsi trije planeti tudi retrogradni, se bodo njihovi planetarni vplivi raztegnili na daljše časovno obdobje. S tem bomo vsi prisiljeni v globoko razmišljanje o nujnih spremembah in neugodnih pritiskih, ki se pojavljajo povsod po svetu, in tudi vplivi na naša življenja ne bodo izjema.
Najpomembnejša astrološka dogodka v prihodnjem letu sta konjunkciji Saturna in Plutona 12. januarja ter Jupitra in Saturna 21. decembra v Vodnarju – in slednja bosta narekovala energijo burnih dvanajstih mesecev.
GROBI PAR
Konjunkcija med Saturnom in Plutonom se zgodi približno na 35 let. V Kozorogu sta bila ta planeta nazadnje združena leta 1518, torej pred dobrimi 500 leti, ko se je začela protestantska reformacija, s čimer je Katoliška cerkev doživela velik preobrat. Če gremo še dlje v preteklost, pa takšna konjunkcija sovpada z nastankom islama.
Mešanica energij teh dveh planetov je izjemno močna in pri svojem delovanju dostikrat groba. Zaznati je povečanje zatiranja, propagande in prisile. Kozorog je povezan z avtoriteto in vodenjem. Med velikimi trgovinskimi bloki bodo še večja trenja in več bo tudi vojaških posegov. Kozorog je zemeljski znak, zato se lahko te energije nanašajo tudi na zaskrbljenost zaradi čedalje večje grožnje podnebnih sprememb, genetskega inženiringa in drugih težav, ki jih povzročajo ljudje.
Ko se naravi Saturna in Plutona združita, to lahko kaže na razpad (Pluton) zastarelih struktur (Saturn), ki ničemur več ne koristijo. Zato lahko pričakujemo tudi večje prenove vlad in korporacij ter izboljšanje obstoječih sistemov in struktur.
Ta konjunkcija se bo zgodila januarja, vendar bomo njene učinke čutili vse leto, pa tudi še leta naprej. To lahko spodbudi še več množičnih protestov, kot jih je bilo do zdaj, saj se ljudje upirajo današnjemu načinu vladanja oblastnih struktur. Marca bo Saturn prišel v Vodnarja, znamenje, znano po svoji univerzalni zavesti in zavedanju ter visoki tehnologiji – zaradi tega lahko pričakujemo še več hekerskih napadov. Junija in julija bodo trije mrki: 5. junija lunin mrk v Strelcu, 21. junija sončni mrk v Raku ter 5. julija lunin mrk v Kozorogu.

Ker bodo prihodnje leto vsi trije glavni planeti retrogradni, se bodo njihovi vplivi raztegnili na daljše časovno obdobje.

Ti vplivi – skupaj z junija retrogradnima Merkurjem v Raku in Venero v Dvojčkih – lahko kažejo tako na destabilizacijo vlad kakor tudi na začetek novih družbenih gibanj. Merkur postane oktobra znova retrograden, tokrat v Škorpijonu, zaradi česar se bo pri vodilnih okrepilo manipulativno vedenje in bo njihovo pomanjkanje strategij še izrazitejše.
Skratka, ko se Saturn, ki vlada gospodarstvu, vladam in podjetjem, združi s transformacijskim in močnim Plutonom, lahko upravičeno pričakujemo, da bodo mednarodne vlade in gospodarstva v prihodnjih letih na preizkušnji.

volk, luna
Obstaja veliko razlogov, da je dogajanje na nebu v letu 2020 označeno kot edinstveno.
Profimedia

NOVA DOBA
Astrološki pregled planetarnih dogajanj zaokrožimo z Jupitrom in Saturnom, ki bosta sredi decembra 2020 prišla v Vodnarja. To bo tudi čas, ko se bomo oddaljili od prevlade konservativnega Kozoroga in se premaknili k svobodomiselnemu Vodnarju, zaradi česar bomo imeli boljši vpogled v prihodnost.
Jupiter in Saturn sta velika vladarja časa. Določata nove cikle v gospodarstvu, politiki in družbenih gibanjih, kulturi in zgodovini. Poravnata se na 20 let, kar pomeni konec enega in začetek novega cikla. V zadnjih dveh stoletjih so se njune konjunkcije pojavljale v zemeljskih znamenjih, kar je zaznamovalo začetek industrijske revolucije in izkoriščanja novih virov, kot so nafta, premog in jeklo. Od decembra 2020 se bodo njune energije v naslednjih 180 letih preusmerile v zračna znamenja, kar bo pomenilo začetek nove dobe, s tem pa bodo pospešeno nastajale nove ideje, drugačno bo komuniciranje, več bo osebne svobode in razvijale se bodo visoke tehnologije.
Jupiter je planet, ki prinaša priložnosti in spodbuja njihov nastanek, Saturn pa nas sili v pragmatičnost. Če boste vztrajni, vam bo Jupiter prinesel vse, za kar si že dalj časa prizadevate.
Obstaja torej veliko razlogov, da je dogajanje na nebu v letu 2020 označeno kot edinstveno.
Skoraj vsi astrologi svoje napovedi, čeprav se nekatere med sabo malce razlikujejo, končujejo z enakim nasvetom: »Prihajajo spremembe, sprejmite jih in se prepustite njihovemu toku, saj se bodo zgodile ne glede na to, ali si jih želite, se z njimi strinjate ali ne … Leto 2020 bo leto pomembnih sprememb, zato bodite pripravljeni. Veliko sreče!«
Vedite torej: vse te spremembe, ki se dogajajo in bodo še intenzivnejše, nas želijo opomniti, prebuditi in prisiliti v razmišljanje, ali smo oziroma koliko smo pripravljeni na spremembe v svojem življenju.