Horoskop

Tedenski horoskop: Saturn sprošča pritiske sistemov okolja

Andreja Novak Avtor: Andreja Novak, energijska raziskovalka in astrologinja

Obeta se čustveno bolj obarvan teden. Še vedno bo sonce v znamenju rib, poudarjamo večjo občutljivost in stiki z ljudmi bodo določali, kako se boste počutili.

Fotografija je simbolična
Foto: Profimedia

Koristno je, če se naučite harmonizirati reakcije v sebi, saj boste s tem prispevali veliko več dobrega v svoje življenje in življenje drugih. Od četrtka naprej bodo odlične priložnosti in začetek pomladi vas bo podprl pri srčnih željah ter vsem, kar vas dela optimistične. Upajte si sanjariti in sprejemati življenje sproščeno, v zadovoljstvu. To leto je namenjeno vaši regeneraciji in ta teden imate priložnost aktivirati močne življenjske energije, ki bodo okrepile vašo senzualnost, privlačnost in sposobnost notranje sprostitve. Pomembno: Saturn v nedeljo zjutraj prehaja v znamenje vodnarja, kar bo sprostilo pritiske sistemov okolja in vsega, kar vas je pretekla leta obremenjevalo. Bodite pozorni na novo stanje. Ta proces osvobajanja bo do 7. marca 2023, ko bo Saturn prešel v znamenje rib.
Dobri barvi tedna: rožnata in rumena

Oven 21. 3.–20. 4.
Napet, skoraj akcijski teden se vam obeta. Vsak dan znova boste osredotočeni na rezultate in vse, kar vas bo pri tem motilo, boste želeli takoj odstraniti. Ne boste opazili želje ali potreb drugih ljudi, saj boste preveč okupirani s sabo. Zvezde vas bodo podpirale v smeri polnega izkušanja svoje moči, ki pa je ne izkoriščajte za prepire in vplivanja na druge ljudi, temveč zgolj za svoje preboje v smeri, kamor si želite odpreti svoje življenje. Samski ovni imate veliko priložnost sprejeti simpatijo v svoje življenje in začeti življenje čisto na novo. Vsi ovni pa boste imeli priložnost prestopiti stare vzorce lenobnosti in apatije.
Nasvet tedna: zaznavajte v sebi notranje omejitve, ki vas držijo stran od srečnega življenja. Ta teden imate podporo za notranji pogum, da greste čez najbolj globoke strahove, ki so se v vas kopičili vse življenje.
Bik 21. 4.–20. 5.
Veliko truda boste vložili vase, v svoje počutje in vse aktivnosti, ki jih želite na novo vpeljati v svoje življenje. Ker ne boste na začetku opazili nobenega rezultata in tudi okolica ne bo podpirala tega, kar počnete, se bo v vas začela kuhati jeza, ki bo vse večja in večja. Uporabite to notranjo moč zato, da spremenite svoj začarani krog, v katerega ste se ulovili preprosto zato, ker ne opazite vsega, kar vam življenje ponuja. Bodite pozorni na svojo moč misli in odločitve, ki jih boste sprejemali čez vikend. Razmislite, kako bi radi na novo čustveno zaživeli. Prav zdaj imate priložnost prestopiti ponavljajoče se napake in v odnosih postaviti nove standarde.
Nasvet tedna: poskušajte razmišljati dvojno. Eno je s svoje osebne perspektive, kar ste navajeni, drugo pa širše, z večje perspektive, kar vam gre po navadi težje. Zdaj je priložnost, da skozi sprejemanje širšega videnja postavite sebe na pravo mesto, kjer boste srečni.
Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Razumevanje vam bo veliko pomenilo in vaši bližnji se vam bodo globoko zapisali v srce. Začenja se obdobje, ko ste bolj odprti za ljubezen, zato se ne branite romantičnih povabil, če posebej če ste samski. Ljudje vam bodo zaupali in morda boste ves teden poslušali njihove zgodbe ter iskali pomoč za stvari, ki jih težijo. Pazite, da odgovornosti ne bodo preložili na vas, saj vas bo to lahko preveč obremenilo. V nedeljo si boste zaželeli spremembe in našli boste skupne rešitve, kar boste potem uspešno vpeljevali v svoje vsakdanje življenje. Morda boste dobili idejo za dobro darilo ali inovacijo, ki vas bo veselila, da jo boste razvijali dalje.
Nasvet tedna: ne odločajte se o pomembnih stvareh, preverjajte svoje domneve in ne sklepajte prehitro, saj vam ne bo šlo prav dobro. Zamegljeno počutje vam bo oviralo jasno razmišljanje, zato bodite bolj osredotočeni na srce.
Rak 21. 6.–22. 7.
Delovni začetek tedna bo in z lahkoto boste opravili vse potrebne stvari ter dosegli večje uspehe. To vam bo pomagalo prebroditi osebno nezaupanje, ki vsake toliko časa pride na plan, da se primerjate z drugimi. Ne počnite več tega, saj ne vidite vseh okoliščin in vam čustva običajno popolnoma zameglijo zdravo presojo. Zato sledite sebi, svojim navadam in načrtom, pa boste prej dosegli želeno destinacijo in smisel življenja. Druga polovica tedna bo precej bolj čustvena, morda boste morali razrešiti nekaj bolj delikatnega z domačimi ali izbirati primernejše stvari zase in se izogniti težavam, ki jih domači ustvarjajo brez vas, pričakujejo pa, da jih vi rešite.
Nasvet tedna: prepustite se dogajanju in sočasno ohranite osredotočenost nase. To je nekaj, kar je dobro za vse življenje. Tako ste najbolje mogoče zbrani in se ne upirate okolici, kar reši večino vaših težav.
Lev 23. 7.–22. 8.
Občutljivi boste tako fizično kot čustveno, zato če le lahko, se ne izpostavljajte. Vzemite si čas zase in razmislite, katera področja življenja je nujno treba spremeniti. Razmislite, kaj bi vam ustrezalo, in pri tem dovolite domišljiji, da vam pokaže vse možnosti. Ta teden ne sprejemajte nobenih odločitev, prav tako ne sprejemajte nobenih vplivov iz okolja, samo bodite pozorni nase in na svoje srčne želje, ki bodo vse bolj aktivne v vas. Morda boste žalostni zaradi določenih odnosov z bližnjimi, a tudi to je del življenja, ki vas usmerja na bolj srečno pot. Šele v nedeljo boste sposobni izraziti vse tisto, kar si želite v prihodnosti.
Nasvet tedna: ne trudite se več poskrbeti za vse druge in iskati opravičil za svoje bližnje. Dovolite si videti resnico in preštejte ljudi, ki vam zares želijo dobro. Ne izgubite stika z njimi.
Devica 23. 8.–22. 9.
Zaskrbljeni boste nad tem, kam gre vaše življenje, a ne boste želeli prisluhniti rešitvam, ki jih imajo drugi ljudje za vas. Vztrajali boste v svojem sistemu, pa čeprav ste si že nekajkrat dokazali, da ne deluje dobro na vaše srečno življenje. Čeprav razumsko veste, kje so težave in kaj bi morali spremeniti, se temu načrtno izogibate, kot da vas bo kaj manj, če boste kdaj priznali svojo zmoto. Vsi smo ljudje, a ker ne priznate svojih napak, se s tem popolnoma odmaknete od bližnjih, saj imajo ob vas slab občutek. Če ne boste do konca tedna povedali, kaj vas muči, in poprosili za pomoč, boste postali precej nestrpni in nesramni, kar bo vse še močno poslabšalo.
Nasvet tedna: poskrbite za svoj notranji in zunanji mir, ki bo pripomogel tudi k dvigu imunskega sistema. Negativni tok misli v obdobjih, ko ste sami s sabo, vas zastruplja in čas je, da ga opustite. Meditirajte, rišite, barvajte ..., karkoli, samo da bo bolje.
Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Nihali boste v čustvih in dovolili, da se bodo mnogi postavljali z vami, pri tem pa vam bo počasi že čisto vseeno, kaj se dogaja okoli vas. Osredotočeni boste na svoje prioritete in jih s strastjo izpolnjevali. Sledili boste svoji notranji želji, samo v ljubezni boste želeli potrditve, da tudi druga stran čuti enako. A bo treba zaključiti eno stvar, preden se odprejo vrata za naprej. Življenje vam bo postalo dogodivščina in precej naporni boste za tiste, ki vas radi obrekujejo in iščejo napake, saj boste na videz popolni. Zabaval vas bo ves ta cirkus, vendar vam ne bo težko iti čez vse to, ker imate dober cilj, ki je vsak dan bližje.
Nasvet tedna: ne glede na vse, kar se dogaja okoli vas, si vzemite prosti čas in ga izkoristite tako, da počivate ali ne počnete nič za posel ali družino. Bo šlo?
Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Odličen teden se obeta, če boste le dovolj pogumni in sledili vsemu, kar se bo pokazalo dobrega za vas. Volja in fizična moč vas bosta spremljali, tako da ne bo izgovorov glede utrujenosti, še celo optimizem bo nastopil v večji meri kot letos kadarkoli. Če se boste uspešno dogovorili z ljudmi, ki jih občudujete in ki vas podpirajo ne glede na vaše zadnje mesečne spodrsljaje, boste na konju. Morda pa vas imajo počasi dovolj in boste morali najti druge zaveznike, kar ne bo tako preprosto, saj potem ni zaupanja na človeški osnovi, temveč zgolj statistične obdelave, ki pa ne zajemajo vaše navdušenosti, intuicije in vizije, ki jo premorete.
Nasvet tedna: izbrati boste morali vizijo življenja – ali v izolacijo in na samotarsko pot, ki bi vam karakterno najbolj ustrezala, ali pa se sprijaznite s sodelavci, ki vam ne bodo nikoli brali misli in prispevali toliko truda v skupen posel, kot ga dajete vi. Drugega vam ne preostane.
Strelec 23. 11.–21. 12.
Pomemben teden je in šli boste na vse ali nič. Naredite si strategijo, da ne obljubljate nečesa, kar že vnaprej veste, da bo težko izpolniti. V podpori bližnjih boste črpali moč, a počasi bo treba podporo vrniti. Morda bo prišlo v sredini tedna do prepira, pri katerem bodite realni in se ne odzovite na podlagi občutkov občutljivosti ter užaljenosti. Nikakor niste zdaj vi na vrsti, da se umaknete, temveč ravno obratno. Na novo morate postaviti svoje temelje, ki bodo stabilni točno toliko, kolikor energije in truda boste vložili v sebe in ne v druge. Morda boste pretiravali in se sprli z določeno osebo. Opravičite se, če ne želite hujših odzivov in težav.
Nasvet tedna: poskušajte prakticirati tišino v družbi in lažje boste pustili stare stvari. Skozi poslušanje drugih in tišino v sebi boste tudi dovolili, da se določeni mehanizmi, ki so vam privzgojeni, pokažejo in opustijo.
Kozorog 22. 12.–20. 1.

Toliko dogajanja, kot se vam bo zgodilo ta teden, ga niste imeli več let. Delovni boste in nič vam ne bo težko. »Poklopilo« se bo več situacij, tako da boste z malo truda uredili več stvari. Začeli boste razumevati svoja čustva, saj vam bo postalo jasno še marsikaj drugega. Videli boste bolj jasno ljudi okoli sebe in prepoznali tiste, ki so na vaši strani, in tiste, ki vam privoščijo slabo. Česarkoli se boste lotili, vam bo šlo in začeli boste spoznavati, kako velik vpliv imate na svoje okolje, in to, da vas imajo ljudje radi. Naj vas to spoznanje konec tedna »ne odnese«, da se ne prevzamete, saj lahko vse, kar ste s srcem zgradili, z napuhom hitro izgubite.
Nasvet tedna: veselite se in sprejemajte nove situacije z novo energijo. Če trpite, je bolje zaradi vaše navade, da pretirano skrbite. Mogoče je čas, da vsak dan znova preverite, zakaj ste hvaležni in zadovoljni.
Vodnar 21. 1.–18. 2.
Izjemno boste zgovorni in morda boste v veliko primerih v tem tednu povedali več, kot bi si kdorkoli želel slišati. Ne ozirate se namreč na čas in prostor, ko se v vas vključi komunikacijska potreba. Celoten teden boste nekako zaključevali in iskali možnosti za spremembe, pri tem pa popolnoma pozabili, da ste lahko sami sprememba, če se le dovolj globoko sprostite in pozabite na sisteme, ki vas želijo obvladovati. Konec tedna preide Saturn v vaše znamenje, kar bo popolno presenečenje. Lahko se ohladijo določena čustva in se pokaže kruta slika vsakdanjika, ki ga boste morali preživeti ne glede na okoliščine. Prihaja več kot eno leto priložnosti, da se vse uredi.
Nasvet tedna: poglejte od daleč vse, kar vas skrbi, in videli boste, kaj je treba spremeniti ali urediti. Veliko ste že odmaknili, a zdaj potrebujete notranji mir za naslednje korake.
Ribi 19. 2.–20. 3.
Lažje boste razmišljali in komunicirali, saj bo Merkur prešel v vaše znamenje. To vam bo odprlo novo področje idej in sprejemanja drugačnosti. Morda boste v začetku tedna še zadržani, umaknjeni vase, a v drugi polovici se boste sprostili, pa tudi več naredili. Možnosti spreminjanja čustev so velike, če si boste le dovolili pogledati v drugo smer. Čakanje in vztrajanje v starih čustvih se vam je že ustavilo in težko se motivirate, če zadaj ni dobrih relacij, odnosov in vsega, kar vam je tako pomembno za dober odnos. Razmislite o dobrih spremembah, ki pa se bodo odpirale dovolj redno in pogosto, da se boste lahko kdaj odločili za boljše življenje.
Nasvet tedna: poskušajte si zapisati v svoj sistem trenutke, občutke in srečo, ki jo boste doživljali ob kreativnosti in izpolnjevanju poslanstva. To je pomembno za tiste trenutke melanholije, ki vas napadejo v manj ugodnih okoliščinah. 


Andreja Novak

Andreja Novak

energijska raziskovalka in astrologinja

Je priznana energijska raziskovalka, terapevtka, avtorica učinkovite energijske tehnike 5D terapevt in transformacijskih delavnic, ki jih izvaja.

Diplomirana notranja dizajnerka v svoje delo vključuje energije prostora, domov in poslovnih prostorov, pa tudi energij krajev in pokrajin. Skozi transformacijske delavnice Astropostavitve pomaga ljudem osvoboditi in aktivirati posamezna področja življenja. Najbolj odmevne so njene delavnice Jasnovidnosti na otoku Krapanj na Hrvaškem, kjer ljudje začnejo sodelovati z lastnimi najlepšimi energijami, kar jim spremeni življenje v dobro. Njeno znanje izvira iz prakse in ljudem predaja teorijo, ki jo neposredno vpeljejo v svoje življenje. Knjiga "Reci življenju JA" vas skozi dialog avtorice Barbare Fužir z Andrejo Novak popelje skozi zanimivo in nenavadno življenje, ki je Andrejo popeljalo na to pot.

Več o njej si lahko preberete na www.andrejanovak.si.