Horoskop

12 astroloških znakov in hvaležnost do konca leta 2019

Avtor: Dušan Jimmy Doblanovič

Dobrodšli v veseli, čarobni in z lučkami okrašen december, zadnji mesec odhajajočega leta. Dnevi, izpolnjeni z navdušenjem in veseljem, seznami opravkov, kaj je treba še vse postoriti, koga vse obiskati, kaj vse kupiti, koga obdariti …

srečna ženska
Foto: dreamstime

Da, december utegne biti zelo živahen, a nas lahko tu in tam tudi malo pretrese. Objela nas je strelčeva energija, astrološko pa govorimo o energiji optimizma, lahkotnosti in vsega radostnega, kar lahko poimenujemo kot hvaležnost.
V hvaležnosti je moč in ta igra veliko vlogo pri oživljanju vašega sanjskega življenja. Naj notranja čarovnija prinese pozitivno začetno usmeritev. Pogled na uro in zavedanje, kako čas hitro beži, s tem pa pomanjkanje časa za vse tiste osebe in malenkosti, ki nam življenje bogatijo. Sproščujoča energija v srcu in prešeren nasmeh, ki je tako dragocen vsak dan v življenju, bosta še nekoliko bolj v ospredju.
POSEBNO OBDOBJE
Tranzitni Jupiter je 2. decembra prestopil v Kozoroga in se pridruži Saturnu in Plutonu. Vstopamo v obdobje velikih preizkušenj in uresničitve vsega, kar nam je nalagal Saturn v Kozorogu.
Energijo te združitve se najbolj čuti na finančnem področju in v poslovnem svetu. Ker gre za planet, ki širi vse, česar se dotakne, nam lahko prinese dodatno odgovornost in več dela, pa tudi večje ambicije za uspeh. Jupiter bo v Kozorogu ostal do 19. decembra 2020. Tranzitni Merkur pa je 9. decembra zapustil težko energijo škorpijona in prešel v znamenje strelca, tako da ponuja bolj vesele misli, razširi naše poglede do vzvišene ravni. Daje smisel za humor, boljše razpoloženje, odprtost. Svoboda misli, pogled v prihodnost z veliko navdušenja, potreba po resnici. Iskanje lepote v vseh okvirih in nasmeh, ki nosi nedolžno stran življenja.

ločitev
Če si želite najti svojo dušo dvojčico, vam letošnji december nudi vso podporo.
Profimedia

Mogoče želite v decembru izkoristiti to moč, da bi našli svojo sorodno dušo ali izbrali svoje sanjsko delo? Začnite s hvaležnostjo.
S Soncem v Strelcu do konca decembra bo to veliko lažje. Tu je nekaj napotkov za vsako astrološko znamenje posebej, na katerem področju morate biti še toliko bolj hvaležni, in dano vam bo.

Astrološka znamenja in hvaležnost za konec leta 2019:
Oven – bodite hvaležni za vsa duhovna učenja
Oven, vaše Sonce je v svoji deveti hiši učenja, potovanj in dogodivščin. Tu bo skoraj do konca meseca. Planet komunikacije Merkur pa se mu bo pridružil 9. decembra. Vaš um potuje daleč. Občutek hvaležnosti boste zlahka in spontano ustvarili, če se boste osredotočili na učenje ter rast svoje širine in globine. Poglobite se vase in razširite svoje obzorje zavedanja sebe in tega, kar vas obdaja. Zakon privlačnosti deluje v svoji polni čarovniji: kar dajemo, tudi dobimo. Hvaležnost za vsa učenja zase in za druge!
Bik – hvaležnost za pritok denarja od drugih virov
S Soncem v Strelcu, dragi biki, je vaša osma hiša skupnih virov v središču pozornosti. To je za vas transformacijski čas, tako rekoč trenutek ponovnega rojstva. Vsekakor vam bo polepšan praznični čas. Tu boste našli največ sreče in ljubezni, če izhajate iz srca. Naj se ta dotok denarja zgodi, saj vas k temu nagovarja tudi zakon privlačnosti. Odločno naredite prvi korak brez strahov. Hvaležnost za dotok obilja!
Dvojčki – hvaležnost za partnerja in vse odnose
Čas je, da začnete ceniti vse, kar počnete v življenju, kakor tudi vse tisto, kar še nimate. Sonce je v Strelcu v vaši sedmi hiši, hiši partnerstva, zato vam bodo ta zelo naklonjena. Ne poskušajte spreminjati svojega trenutnega stanja, objemite ga z vso hvaležnostjo. Če ste pretirano navezani ali negotovi, bodite hvaležni za vse, partnerju izkažite nekoliko več spoštovanja. Če ste samski, počastite svojo svobodo. A tudi za vas prihajajo presenečenja in spremembe. Hvaležnost za vse, ki me osrečujejo!
Rak – hvaležnost za dobro počutje
Vaše Sonce v Strelcu je v šesti hiši, hiši zdravja. To je tudi vaša hiša dela, rutine … V prazničnem času naj vas zapolnjuje hvaležnost za dobro zdravje. Če imate doma kakšnega ljubljenčka, izrazite hvaležnost za njegovo družbo in »ljubezen«, ki jo živali iskreno izkazujejo. Vse je v tistih majhnih podrobnostih, zaradi katerih se veselje širi. Naj vaša hvaležnost preraste v čudeže. Hvaležnost za dobro zdravje!
Lev – hvaležnost do svoje lastne ustvarjalnosti in otrok
Dragi levčki, čas je, da vaš notranji svobodni duh zasije v vsej magičnosti svoje veličine, ustvarjalnosti in realizacije. Čas je, da se sprostite in se prepustite zabavi. Sonce, ki je vaš vladar, imate v ognjenem znaku strelca, v peti hiši zabav, otrok in resnične ljubezni. Ljubezen bo zajela svojo širino, ni samoumevna, zato poiščite v sebi hvaležnost za užitke, srečo in vse, kar ste ustvarili. Hvaležnost za podporo ljubezni in ustvarjalnosti!

ženska
V hvaležnosti je moč in ta igra veliko vlogo pri oživljanju vašega sanjskega življenja.
profimedia

Devica – hvaležnost za dom in družino
Sonce imate v svoji četrti hiši, hiši temeljev in korenin, obsijana je s soncem in srečo, zato jo objemite in uživajte. Poiščite hvaležnost v malenkostih doma. Posvetite se svojemu domu, okrasite ga s prazničnimi okraski, pričarajte toplino in povezanost s svojimi najdražjimi, ki imajo posebno mestu v vašem življenju. Izrazite hvaležnost za vsak trenutek, ki ga preživite z njimi. Pokažite jim, kako pomembni so za vas. Hvaležnost harmonije in ljubezni v domu!
Tehtnica – hvaležnost do svoje okolice
Prišel je čas, da spustite radoživi delček sebe skozi živahno komunikacijo, ki vam je pisana na kožo. Sonce se bo še nekaj tednov sprehajalo po vaši tretji hiši komunikacije, zato se le družite, veselite, izražajte in se prepustite decembrskemu praznovanju. Izražajte spoštovanje do ljudi okoli sebe, do najbližjih sorodnikov, sosedov in ugotovili boste, da se hvaležnost spremeni v nekaj zelo posebnega. Hvaležnost za vse in vsakogar v mojem življenju!
Škorpijon – hvaležnost do samospoštovanja
S Soncem, ki kraljuje v drugi hiši, hiši denarja, vas nagovarja, da negujete svoj občutek vrednosti in ustvarjalnosti. In ko to storite, se sproži proces dotoka denarja. Druga astrološka hiša predvsem govori o vašem vrednotenju vas samih. Prikličite občutek hvaležnosti za vso vašo sposobnost ustvarjanja in dotoka denarja, ne glede na to, koliko ga imate na bančnem računu. Hvaležnost, cenim in spoštujem se!
Strelec – hvaležnost do samega sebe in novih priložnosti
Vaše Sonce je v vašem znamenju, v prvi osebni hiši in to vas dela energične in srečne. Pripravljeni ste sijati v vsej svoji podobi, žarite kot lučka, ki osvetljuje ves svet, zmorete! Bodite hvaležni, da ste, da obstajate, ste čudoviti. Hvaležnost za nove začetke, priložnosti, ki so pred vami in si jih zaslužite, sprejmite jih odprtih rok. Hvaležnost za vse, kar mi priteka v življenje!
Kozorog – hvaležnost za pozitivne zaključke
Sonce je v vaši dvanajsti hiši. Dragi kozorogi, veliko časa bo za meditacije, ki vam bodo omogočale globok vpogled v svojo notranjost. To je tudi hiša zaključevanja in morda boste morali zapreti kakšno poglavje ali dva v svojem življenju. Veselite se, da lahko zapiha veter novih priložnosti. Hvaležnost, naj se zaključi staro, da lahko pride novo!
Vodnar – hvaležnost za vsakega prijatelja
Sonce je v vaši enajsti hiši, zato dovolite in sprejmite nova poznanstva, nova srečanja ter druženja. To je tudi vaša hiša velikih sanj o prihodnosti, zato se prepustite naj vas sanje popeljejo v čarobno deželo izpolnitve. Da ne bo vse sanjavo, treba se bo osredotočiti na svoje delo, ki vas na splošno povezuje z družbo. Sledite temu toku in zgodili se bodo mali čudeži. Svet lahko rešite, vodnarji! In to so vaše največje sanje. Hvaležnost za vse prijatelje v mojem življenju!
Ribi – hvaležnost, ker me drugi vidijo in cenijo – zvezda je rojena!
Drage ribice, čas je, da se prepustite občudovanju javnosti. Priložnost objemite z obema rokama in jo trdno držite. Bodite hvaležni za vso ljubezen in spoštovanje, ki ste ju deležni ali bili kadarkoli deležni, opazili boste, kako se vse to krepi, vas izpolnjuje in osrečuje. Sonce je v vaši deseti hiši kariere in javne podobe. Vse oči so uprte v vas, nikar se ne skrivajte, bodite zvezda, ki mogočno sije. Hvaležnost, da me cenijo in spodbujajo!