Horoskop

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko znamenje Ribi?

Dušan Doblanovič Jimmy Avtor: Dušan Doblanovič Jimmy, astrolog in psihoterapevt

Vstopili smo v obdobje rib, ki je najboljši čas, da resnično začutite svoje najgloblje občutke. Tistim, ki so se rodili v tem nebesnem znamenju, zelo radi čestitamo, ker z njihovimi rojstnimi dnevi vedno pride tudi pomlad.

ribi
Foto: dreamstime

Riba je zadnje znamenje zodiaka. Je prispodoba notranjega, globokega podzavestnega sveta, prek katerega dosežemo najvišje ali najnižje, kar se lahko skriva neodkrito v nas.

V astrologiji velja, da gre pri ribah za značaj, ki mu manjka vztrajnosti, ima pa izjemno dojemljivost za raznorazne vlive. Kot da jim je vedno dostopna …

Vladar rib je Jupiter, po svojem odkritju tudi Neptun. V notranjem svetu rib so oblike zabrisane, vlada dojemljivost, prilagodljivost in pretiravanje v notranjem dojemanju.

ZANIMIVO PLAVANJE

Ribi so tudi dvojno znamenje in vpliv Neptuna prinaša tudi več megle, dvoumnosti ... globine! Planet Neptun že nekaj časa pluje po vodah rib in mi z njim. Imamo možnost, da se »utopimo« v ogromnem oceanu čustev, strahov ali v ustvarjalnih vodah sveta glasbe, filma, mode, fotografije, navdihnjenih sanj – v svetu čarovnije in mistike. Zdaj se mogočnem Neptunu pridružuje Sonce, energija volje, ega, vitalnost. Vsi bomo tako ali drugače »plavali in se potapljali«. Na nek poseben način bomo povezani z občutki, z nagoni, intuicijo. Pot do sočutja, duhovnosti onstran nas je odprta.

KOT OCEAN

Konec hladne in temačne zime je velikokrat težaven letni čas. Čeprav je obdobje vodnarja, ki smo ga ravnokar zapustili, lahko sijajno in poživljajoče, hkrati prinaša veliko osamljenost. Lahko nas pusti, da se počutimo oddaljene, hladne in izsušene. V tem zadnjem obdobju smo mnogi občutili obupno potrebo po mehkobi in občutenju. Torej smo zdaj, v obdobju rib, pripravljeni, da nam energija tega astrološkega znamenja ponudi globino in čustva, ki smo jih tako pogrešali v preteklem obdobju.

Aktualno nebesno znamenje lahko primerjamo z oceanom, v katerem lahko opazujemo njegove obale ali ugibamo o njegovih največjih skrivnostih globin. Ljudje, ki imajo v rojstni karti poudarjeno znamenje ribi, verjamejo v univerzalno ljubezen. Pogosto želijo uiti kakršnikoli resničnosti tega sveta.

ribi.jpg
Ribi nas vrneta k srcu in opomnita, kako globoko smo povezani z vsem svetom
arhiv svet 24

POVEZAVA S SRCEM

Z vstopom Sonca v znamenje rib nas bodo torej veliko bolj kot logika ali ambicije vodili empatija, intuicija, občutki. Če je energija vodnarja spodbujala in aktivirala najboljši in najbolj iskriv del našega intelekta, bo energija rib aktivirala notranjo tišino, sanjsko modrost. Če smo v obdobju vodnarja zaznavali, da je naš um bolj inovativen, hladen in nekoliko odmaknjen, nas bo v obdobju rib ta energija vrnila k srcu in nas opomnila, kako globoko smo pravzaprav povezani z vsem svetom.

Energija Sonca v ribah nam bo v prihodnjem obdobju, preden se odpremo zunanjemu svetu (prihod Sonca v znamenje ovna), zagotovila priložnost za raziskovanje najglobljega v sebi. Kot sem že omenil, zdaj nikakor ni obdobje za ambicije, morda bi bilo celo dobro počivati nekaj časa, se ozreti nazaj in meditirati.

TANKA MEJA

Sonce v ribah ponuja bodisi blagoslov bodisi težave. Prihaja čas občutljivosti, požrtvovalnosti, ranljivosti. Čas za mistike, pesnike, romantike, ustvarjalce. Življenje, napolnjeno z občutki vseh barv in v vseh odtenkih, napolnjeno z domišljijo in fantazijo. Ali se boste še vedno samo kopali oziroma plavali ali pa se boste potapljali globoko, je odvisno od vas, vašega značaja oziroma natalnega horoskopa. Nekateri so bolj naklonjeni tej energiji, nekateri manj, vendar vsi dobijo nekaj; če nič drugega, priložnost za romantiko, sočutje, žrtvovanje. Tu je tanka meja med resničnostjo in fantazijo. Mnogi bi lahko imeli različne mistične izkušnje. Močno bo okrepljena želja po spanju in sanjah. Mnogi si želijo sanjati, nekateri celo pri belem dnevu ...

ribi
V času rib vse dobiva širši smisel in se povezuje v smiselno celoto.
Profimedia

V NIHANJU

Sonce v ribah ima energijo, ki na nas vpliva tako, da smo manj aktivni, vendar bolj motivirani ob klicih iz globin svoje notranjosti. Ribi so najbolj občutljivo znamenje v zodiaku, a tudi najbolj duhovno. Mnogi se bodo s to energijo Sonca želeli umakniti in pripraviti na boljši čas. Mnogi od nas bomo več meditirali, poslušali glasbo, medtem ko bo energija rib najbolj naklonjena tistim, ki bodo znali molčati in prejemati čarobno sporočilo, ki ga ta energija nosi. Ta energija prinaša tudi nekaj negotovosti in občutljivosti. Nihali bomo med idealizmom in realizmom, prinaša težavo soočanja z realnostjo. Pripadniki znamenja rib so zmožni videti lepoto in bolečino sveta, kar jih v življenju večkrat obremeni. To je najkompleksnejše znamenje zodiaka.

ČAS OPUŠČANJA IN ODPUŠČANJA

Kot smo že omenili, sta ribi, zadnje znamenje zime, energija, ki nas pripravi na nov cikel, na nov začetek, nas uvede v pomlad. Pred tistim spomladanskim prebujanjem nas te energije nekako lovijo po našem globokem, sanjskem, pasivnem svetu, skozi svoja čustva, skozi vse, kar smo skrivali od sebe in pred drugimi. Vodijo nas v raziskave. Vstop Sonca v ribi je čas, ko se en cikel konča in se začne novi. Vsi se počasi pripravljamo na nov začetek, na pomlad, na vstop Sonca v ovna, prvo znamenje zodiaka, in nov cikel. Ta mesec je ugoden čas za odpuščanje, pozabo, odpuščanje preteklosti. Sprostite staro zamero. Ribi kot dvanajsti znak zodiaka urejata stvari, ki jih moramo sprostiti. Sonce v ribah lahko osvetli področja, kjer smo zašli v miselnost žrtve in moramo spremeniti svoje melodije. Odpuščanje je atribut močnih. Tudi darilo, ki ga lahko podarite med obdobjem rib, skupaj z močnim odmerkom sočutja.

VRHUNEC MODROSTI

Pred novim zagonom, novim ciklom, preden Sonce zaide v ovna, in pred pomladjo uporabite to energijo rib na najboljši način, počivajte in zbirajte energijo, sanjajte, zdravite (tukaj mislim na duhovno ozdravitev, meditiranje), molite, najdite svoj motiv, svojo muzo, znova pridobite svojo moč. Ribinista le zadnje znamenje letnega cikla in obdobja, sta tudi zadnje znamenje celotnega zodiakalnega leta, vrhunec modrosti in energije vseh znamenj.

ribi
Nebesno znamenje rib predstavlja neznano, skrito ... skrivnostno.
profimedia

ČUTENJE DRUGIH

Znamenje rib je tudi ozemlje neznanega, skritega ... skrivnostnega! Ribi prinašata spoznanje, da obstaja drugačen svet, nematerialna in ne tako fizična dimenzija, in da nam življenje ponuja veliko več, kot se zavedamo. Imeli bomo tudi priložnost pogledati v občutke drugih ljudi, tako lepe kot manj lepe, tudi v žalost in trpljenje. Mnogi bodo želeli pomagati tistim okoli sebe (nekakšna empatija), uživali bomo v okolju, se povezali z njim. Pomembno nam bo ne samo, kako se počutimo, ampak kako se počutijo drugi ljudje okoli nas; tisti, ki so nam blizu, in tisti, ki jih prvič srečamo.

PRISOTNOST ILUZIJE

Nekateri bi pod vplivom te energije lahko postali žrtve svojih občutkov, pa tudi drugih. Imeli bomo tudi potrebo po združevanju, druženju z drugimi ljudmi ter potopitvi v njihove svetove in občutke. Nekateri bomo leni, drugi zmedeni, večina bo preobčutljivih. Ko se bo Sonce sprehajalo skozi znamenje rib, bodo nekateri od nas živeli življenje zaprtih oči ter poslušali srce in verjeli, da nas vodi v pravo smer. Ko zapremo oči, vidimo včasih bolje, ker je svet čudnih barv, domišljija, intuicija, upanje, fantazija ... to je včasih res. Vendar je z energijo rib tudi pot do iluzije, prevare, laži, prevar, nezmožnosti soočanja z resnico, še posebno če resničnost ni videti lepa. Vendar moramo tokrat po tej poti vsi nadaljevati skozi vode rib, tako ali drugače ... vsak v ritmu svojega značaja in karme.

ŠIRŠI SMISEL

Za konec naj poudarim, da se z ribami zaključuje letošnji ciklus zodiakalnih znamenj; ribe predstavljajo zlitje vseh energij v enost, ker so vse to tlakovali zanimivi aspekti preteklega obdobja. Ob prehodu Sonca iz znamenja vodnarja v ribi bomo tako dobili priložnost razumeti svoje življenje, svojo pot, vse dogodke, ki so se zvrstili v zadnjem letu. Vse to bo dobilo širši smisel in se povezalo v smiselno celoto.

Prav zato je vsakoletno obdobje rib zaznamovano z energijsko težavnim februarjem, ki pa je vendarle tudi zelo koristno obdobje, prav zato, ker nam pomaga integrirati celoten letni ciklus in razumeti, kaj smo se naučili in kaj smo pravzaprav v zadnjem letu naredili. V tem enomesečnem zaključnem obdobju rib se posvetite sebi, poglobite se vase, da se v stvareh, na katere še ne znate najti pravega odgovora, izboljšate vsaj toliko, da dojamete širši smisel dogajanja.

Podobna vsebina: Astrolog je jasen: rojevanje novega svetovnega reda se je začelo!


Dušan Doblanovič Jimmy

Dušan Doblanovič Jimmy

astrolog in psihoterapevt

Psihoterapevt, astrolog, avtor knjig in voditelj mnogih uveljavljenih delavnic samorazvoja si je že pred več kot 35. leti zadal težko, a po svoje posvečeno nalogo - prebujanja zavedanja in pospešitev duhovne rasti tako posameznika kot širše družbe. Že od obdobja študija psihologije je začel voditi programe, ki so plod lastnih izkušenj in doživljanj drugih.

Različne delavnice, ki jih je vodil v zadnjih 35 letih, nič koliko seminarjev, člankov in individualnih terapij, je pripomoglo, da se v duhovni prostor Slovenije vnaša bogata paleta zavestnega raziskovalnega dela. Pričevanja in izkušnje mnogih udeležencev in klientov potrjujejo njegovo uspešnost, da se s praktičnim in sproščenim vodenjem da odpreti globok vpogled v nove skrivnosti življenja in bivanja.

Širši javnosti je postal znan s hojo po žerjavici, ki jo 1988. leta uvedel v bivši Jugoslaviji in jo uspešno izvaja še danes. Kot založnik je v 80. letih med prvimi začel izdajati knjige z duhovno vsebino, ki so s svojo bogato vsebino postale temeljno čtivo za vse, ki so si želeli več in nekaj drugačnega zase.

Sledite mu lahko na njegovi fb strani.