Dobra karma
Horoskop

Tedenski horoskop: lahko si spremenite usodo, če prepoznate svoj notranji naboj

Andreja Novak Avtor: Andreja Novak, energijska raziskovalka in astrologinja

Polna luna z močnimi vplivi vas lahko popelje v večje spremembe. Koristno je, da se zavedate notranjega naboja, ki je v vas, saj se bo ta razvil v nekaj večjega, kar vam lahko spremeni usodo, življenje.

venera
Foto: profimedia

Ljubeče ohranjajte pozornost na srcu in mehkobi, ki je v vas, in ne nasedajte na provokacije okolja. Če boste izhajali iz svojega miru, boste v tem tednu naredili preboje, o katerih ste že dolgo sanjali. Konec tedna, v petek, prehaja Venera v znamenje raka, kar bo naredilo naslednje obdobje precej romantično, čustveno in tudi spogledljivo. Čas bo za ljubezen in romanco.
Dobri barvi tedna: rožnata in bela.

Oven 21. 3.–20. 4.
Počutje: ****
Odlično obdobje, ko boste nadvse optimistični, in zdelo se vam bo, da je življenje vaše. Aktivni boste v vseh stvareh, ki vam krepijo samozavest in dobro počutje.
Želeli si boste zagotoviti podporo pri ustvarjanju novih temeljev. Morda boste želeli napredovanje, večjo plačo ali izvajalca za delo doma, a ne bo šlo tako gladko.
Ljubezen: **
Precej boste čustveni, zato popazite na svoje besede in dejanja, da si ne boste iz prehitrega nagiba zrušili pomembnih odnosov in ustavili sprememb v dobro. Čustveno boste naporni vsem okoli sebe.
Posel: **
Ne pobegnite od odgovornosti in ne kažite s prstom na druge. Predrzni boste in se vmešavali v stvari, ki vas ne zadevajo. Jezni sodelavci ali bližnji znanci vas bodo opozarjali, a jih ne boste jemali resno. Težave se bodo kar kopičile.
Nasvet tedna:
Vzemite si dovolj časa za jutranje prebujanje, da si z nepripravljenostjo in nezbranostjo ne pokvarite dobrih priložnosti. Večeri bodo boljši za vas, prav oživeli boste in veliko več boste naredili v tem času dneva.

Bik 21. 4.–20. 5.
Počutje: *
Zaradi čustvenih nabojev in prehitre vzkipljivosti se bodo nekatere stvari, dogodki odvili drugače, kot je bilo načrtovano. To vam bo povzročalo kaos in neprijetne občutke skozi celoten teden. Ne boste mogli več skrivati nestrinjanja in nelagodnosti ob določenih ljudeh.
Ljubezen: *
Želeli si boste odziva svojih bližnjih, zato boste malo provocirali. A ker so že navajeni na vaše muhe, vas bodo raje pustili pri miru, in sami boste morali pojesti svojo čustveno godljo. Čustva vas bodo preveč obremenjevala, da bi lahko izpolnili vse obljube, za kar boste obremenili druge.
Posel: ***
Imeli boste priložnost, da uredite poslovno področje in se dobro dogovorite za sodelovanje, če boste odprti za pogovore. Sprostite se in pokažite svoje sedanje vrline. Morali se boste odločiti in se jasneje izraziti, kaj želite od nekaterih bližnjih sodelavcev.
Nasvet tedna:
Ne spreglejte nasvetov starejše osebe, ki vam bo želela predati precej modrosti in vam bo tudi podpora za vaš osebni ter poslovni napredek. Na splošno bo to obdobje polno dobrih spoznanj.

Dvojčka 21. 5.–20. 6.
Počutje: ***
Želeli se boste odmakniti od preštevilnih pravil in dogovorov iz preteklosti, ki vas bremenijo. Počutje se vam bo izboljšalo in vsi se bodo pozitivno odzivali. Ponosni boste na svoje dosežke in pretiravali boste s samohvalo, zato bo okolica želela, da dokažete svoje izjave, kar pa se vam bo zdelo izpod časti in se boste odmaknili.
Ljubezen: ***
S pretiranimi pogovori o idejah in nasvetih za druge se boste zapletli v prepire s starejšo žensko ali njeno družino. Raje se odmaknite, da ne boste imeli stroškov.
Možnosti za dobre spremembe se vam bodo ponujale, vi pa boste polni strahu iz preteklosti, ki ga bodo vaši družinski člani še stopnjevali. Osvobodite se družinske karme.
Posel: ***
Vse bolj boste ponosni na svoje ideje, komunikacijo in na vse možnosti, ki ste si jih izborili, da zdaj lahko delate tisto, kar vam je všeč. Priznanja bodo sledila.
Nasvet tedna:
Zaželeli si boste urediti nekatere statusne stvari, ki ste jih do zdaj prelagali. Pokličite čim prej in začnite delati v to smer.

Rak 21. 6.–22. 7.
Počutje: ***
Sanje se vam bodo globoko vtisnile v spomin in malo vraževerno boste preživeli to obdobje. Ne glede na notranjo občutljivost, boste vseeno hoteli biti glavni v družbi in pri tem boste čisto pozabili na želje in potrebe drugih.
Ljubezen: **
Odprti boste za ljubezen, a boste čisto preveč občutljivi na vse okoli tega. Zaradi močnih čustev boste pretiravali v prizadevanju za skupno razumevanje. Ne odmikajte se od družinskega druženja, da ohranite žive skupne vrednote in povezavo. Uspešno druženje bo, če boste le sproti izrazili svoje srce in ideje.
Posel: ***
Opustili boste močna čustvena pretiravanja in se z vso močjo vrgli v izpolnjevanje lastnih ciljev. Počasi vam namreč zmanjkuje časa in nujno je, da dokončate, kar ste si zastavili.
Nasvet tedna:
Preganjali vas bodo opravki, ki se jih boste veselili, saj vam dajejo nov način sodelovanja in krepijo voljo ter strast do življenja. Kmalu boste želi sadove. Bodite varčni z besedami, saj vas bodo napačno razumeli. Ne manipulirajte z besedami, ker se ne bo dobro izšlo. Naj vaša dejanja govorijo.

Lev 23. 7.–22. 8.
Počutje: ****
Vse bolj boste samozavestni, saj se vaše ideje dobro uresničujejo. Z njimi želite preseči svoje omejitve in poudariti nov način življenja, ki vse bolj kaže pozitivne učinke.
Ljubezen: ***
Hrepeneli boste po več časa zase. V to vas bo spodbujala ljubezen, ki bo v vas vse bolj prebujala željo po spremembi. Ne boste ravno navdušeni nad predlogi mlajše in starejše ženske, ki bosta ovirali realizacijo vaših srčnih želja.
Posel: ****
Opazujte dogajanje okoli sebe in počakajte na pravi trenutek, da svoje ideje in želje izrazite. Posel vam bo pomemben in delali boste odlične poteze. Kreativnost vas bo zaposlovala in tako boste postavili nekatere nove in dobre ideje v realnost. To vam bo okrepilo poslovno samozavest in uspešnost ter odmaknilo težave v pozabo.
Nasvet tedna:
Če boste predolgo čakali na potrditev svojih čustev, se ne bo dobro izšlo. Sami stopite v akcijo in pokažite prijateljem ali simpatiji vse, kar čutite. Zadovoljni boste, ker boste dosegli pričakovane rezultate. To vas bo umirilo, da boste lahko računali na vrnjeno čustveno podporo svoje ljubezni.

Devica 23. 8.–22. 9.
Počutje: ***
Utesnjeni boste in želeli boste vzpostaviti nov način sodelovanja tako v službi kot doma. Pretirana čustvenost znotraj in hladnost navzven ne bosta najboljša rešitev. Upanje se vam bo povrnilo in lažje se boste pogovorili o vsem, kar želite urediti v svojem življenju.
Ljubezen: **
Pretiravali boste z reakcijami v družinskem druženju in vsemi podrobnostmi pogovorov. Vpletli se boste v vsako stvar in ne boste zaznavali negativnih opazk na svoj račun.
Posel: **
Ne boste mogli mirno sprejeti pokroviteljskih nasvetov starejše osebe, saj se pretirano vmešava v vaše čustveno življenje. Z umikom boste zamrznili sodelovanje ne glede na to, da bo to negativno vplivalo na vaš posel. Ponos vam bo aktiviral željo po večjih idejah in ustvarjanju nečesa novega, pa boste zaradi tega čustveno močno nihali.
Nasvet tedna:
Naredite nov družinski načrt ali poslovni program sprememb. Ne bodite preveč kritični do vsega, da si ne boste zapravili dobrih priložnosti za spremembe, predvsem v poslu. Potrebujete več znanja in izkušenj za takšen odnos do drugih, kot ga imate zdaj.

Tehtnica 23. 9.–23. 10.
Počutje: ***
Skozi urejenost in notranji mir ter povezanost z naravo boste lahko začeli z drugačnim življenjem. Notranja napetost bo začela popuščati in morebitne težave z zdravjem se bodo počasi umikale. Več energije boste lahko usmerili v koristne stvari in odnose.
Ljubezen: ***
Dobri prebliski vas bodo osvobodili notranje sramežljivosti pred vašim partnerjem ali simpatijo. Prepoznali boste globljo naklonjenost in se boste lažje odprli za ljubezen, ki bo sijala iz vaših oči. Skozi nov način življenja boste ohranili svežo zaljubljenost ali ljubezen, ki bo navdihovala vašo domišljijo in potrjevala partnerjevo srečo ali srečo simpatije.
Posel: ***
Vaši partnerski odnosi se bodo stabilizirali z novimi načrti. Vse boste delali samodejno in sproti, nič vam ne bo težko, a strast bo vsa usmerjena v osebno področje.
Nasvet tedna:
Potrebovali boste počitek, saj boste k sebi pritegnili prav naporne ljudi. Kljub temu, da jih razumete, poskrbite raje za svoje zdravo življenje. Prioriteta naj vam bo vaše življenje in ne menjajte svoje rutine zaradi drugih.

Škorpijon 24. 10.–22. 11.
Počutje: ***
Vaše razpoloženje močno niha, zato je pomembno, da ohranite notranjo zbranost na tem, kar bi želeli spremeniti.
Ljubezen: ***
Notranji nemir vas bo preganjal tako dolgo, dokler ne boste začeli komunicirati drugače, bolj jasno in hitro o vsem, kar vas muči. Čakali boste, da vas prijatelji pokličejo in se ponovno začne dobro življenje, a se to ne bo zgodilo, saj jim premalo pozornosti dajete takrat, ko so z vami, zato se vam odmikajo.
Posel: ***
Imeli boste občutek, da vse zamujate in da se vam stvari izmuznejo tik pred uresničitvijo. Na neki način vas občutek ne vara, saj sami predolgo čakate z odločitvijo. Občutki odrinjenosti, zapuščenost in melanholije vas lahko vodijo stran od akcije in sodelovanja. Osredotočite se na svoje dnevne dolžnosti, da dobro izpeljete vsak dan posebej.
Nasvet tedna:
Sprejmite optimizem od ljudi, ki vidijo stvari drugače, in opustite stara pričakovanja za svoje življenje. Imeli boste vso potrebno voljo za spremembe, ki ste jih že dlje načrtovali.

Strelec 23. 11.–21. 12.
Počutje: ***
Optimistični boste, a počasi vas bo minevala volja za spremembe. Ne boste želeli vlagati še dodatnega truda, saj bo motivacija čisto popustila. Spočijte si in razmislite.
Ljubezen: ****
Vse bolj zadovoljni boste, saj vam bo godila pozornost nekaterih vam dragih ljudi. Zmanjšajte stike s tistimi, ki vas utrujajo, da bo ostalo več časa za vašo ljubezen. Zbirali boste pogum, da sprejmete večje odločitve za svoje življenje in to tudi pokažete z dejanji. Bližnji ne bodo razumeli, kaj želite, zato ne pričakujte pomoči.
Posel: ****
Polni boste veselja in delovne samozavesti, zato vam ne bo nič težko narediti. Počasi, a vztrajno pridobivate na ugledu in mnogi imajo o vas boljše mnenje kot vi sami o sebi.
Nasvet tedna:
Prisluhnite svoji intuiciji in ne porabljajte svoje moči in volje za nekaj, kar čutite, da ni dobro, da počnete. Postanite gospodar svojega časa. Razmislite, na kaj ste lahko ponosni, in opustite bremena preteklosti. Ne nihajte pred pritiski okolja, samo nadaljujte zastavljeno pot, saj je to dobro in pomembno obdobje za vas.

Kozorog 22. 12.–20. 1.
Počutje: **
Razmišljali boste o vsem, kar ste preveč povedali. Neugodno vam bo, ker boste spoznali, da ste bili precej egoistični in da vas drugi niso zares zanimali. Želite si izboljšati komunikacijo, pa boste kaj kmalu ugotovili, da zares potrebujete odkrito pogledati na situacijo in se sprostiti.
Ljubezen: **
Ne trudite se tam, kjer ni pravega stika. Dobre spremembe v počutju bodo posledica ljubezni, ki bo vse bolj prisotna v vašem življenju. Samski boste imeli priložnost za odkrivanje ljubezni. Vezani lahko obudite partnerski odnos, pa tudi širše družinske odnose, če boste le sproščeno sledili srcu in se izrazili.
Posel: ***
Uspeh vas bo navdušil in lažje boste pozitivno razmislili o stvareh, ki še čakajo na uresničitev. Ponosni boste nase in veliko lažje skomunicirali pomembne stvari.
Nasvet tedna:
Ohranite zbranost za svoje življenje. Ne jezite se, če vam ne znajo brati misli. Raje začnite izražati tisto, kar res mislite in želite. To bo okrepilo najprej vaše poslovne možnosti in dolgoročno željo po karieri.

Vodnar 21. 1–18. 2.
Počutje: **
Treba bo razrešiti načine sodelovanja, če želite dobre poslovne in osebne odnose. Ne bežite od nejasnih situacij, temveč začnite iskreno izražati tisto, kar zares želite.
Izgubljali boste na osebni moči in sprejeti boste morali nov način sodelovanja. Še vedno boste imeli močan vpliv, a potrebna bo komunikacija za nadaljevanje vsega.
Ljubezen: **
Ne glede na vse dogajanje, ne boste popuščali v osebni moči in ponosni boste na svojo komunikacijo, ki pa bo precej enostranska, saj ne boste nikogar upoštevali.
Omejili boste druženje med prijatelji in znanci, ker se ne boste dobro počutili. Morda se vas bodo tudi prijatelji izogibali, saj ne bodo želeli biti ves čas v vaši senci.
Posel: ***
Egoistični boste in prav nič ne boste skrivali dejstva, da si želite samo uresničiti svoje interese ter uživati življenje pod svojimi pogoji. Nič vas ne bodo ganile želje ali poslovni cilji drugih.
Nasvet tedna:
Bodite pozorni, da ne pretiravate v kontroliranju in vpeljevanju svoje volje povsod. Vaši predlogi morajo biti smiselni za vse, da se bo dolgoročno vse dobro izšlo.

Ribi 19. 2–20. 3.
Počutje: ***
Čutili boste notranji nemir, kot da se nekaj pripravlja. Sledite kreativnim idejam, saj boste kmalu imeli priložnost pokazati optimum na najpomembnejšem področju.
Posvetili se boste lahko vsem potrebnim stvarem in še vam bo ostalo časa zase. Ne pretiravajte v dobrih stvareh, da se ne zasitite in izgubite smisla v vsem.
Ljubezen: **
Komunikacija vam ne bo šla najbolje. Zato se boste odmikali od ljudi, še posebno od vseh tistih, ki so vam že sicer naporni. Ne pobegnite v alkohol ali spanje. Bližnji in družba vas ne bodo ravno razumeli v vaših nagibih, zato se boste počutili osamljene, pa tudi uporništvo se bo aktiviralo, da dokažete, kaj ste želeli.
Posel: ***
Mučile vas bodo slabe misli, nesamozavest in težko se boste zbrali h kakršnemukoli delu. Ob večerih bo boljše in takrat boste uspešnejši pri delu in kreativnosti.
Nasvet tedna:
Preverite, kaj blokira vaše korake naprej, in uredite vse, kar je potrebno. To velja tako za vaš delovni in osebni prostor kot za vaše notranje počutje. Opustite preteklost. 


Andreja Novak

Andreja Novak

energijska raziskovalka in astrologinja

Je priznana energijska raziskovalka, terapevtka, avtorica učinkovite energijske tehnike 5D terapevt in transformacijskih delavnic, ki jih izvaja.

Diplomirana notranja dizajnerka v svoje delo vključuje energije prostora, domov in poslovnih prostorov, pa tudi energij krajev in pokrajin. Skozi transformacijske delavnice Astropostavitve pomaga ljudem osvoboditi in aktivirati posamezna področja življenja. Najbolj odmevne so njene delavnice Jasnovidnosti na otoku Krapanj na Hrvaškem, kjer ljudje začnejo sodelovati z lastnimi najlepšimi energijami, kar jim spremeni življenje v dobro. Njeno znanje izvira iz prakse in ljudem predaja teorijo, ki jo neposredno vpeljejo v svoje življenje. Knjiga "Reci življenju JA" vas skozi dialog avtorice Barbare Fužir z Andrejo Novak popelje skozi zanimivo in nenavadno življenje, ki je Andrejo popeljalo na to pot.

Več o njej si lahko preberete na www.andrejanovak.si.