Dobra karma
Horoskop

Astrologinja svari: prizanešeno vam ne bo nič, a z zbranostjo boste vse rešili

Andreja Novak Avtor: Andreja Novak, energijska raziskovalka in astrologinja

Horoskop za 40. teden letošnjega leta - od 28. septembra do 4. oktobra.

Pri meditaciji je dobra že njena najbolj banalna plat: vzamemo si čas zase.
Foto: Dreamstime

Barvit teden se obeta. Nič vam ne bo prizanešeno, vse se bo naenkrat zgrnilo nad vas, lepo in tudi manj lepo. Kar boste pa vi naredili s tem, pa je najbolj pomembno. Boste znali ostati zbrani (ali se najprej zbrati) in ločiti zrno od plevela? Saturn se odpira nazaj v direktno popotovanje, kar bo odprlo vrata vsem notranjim (zatrtim) energijam in kar je notri, se bo jasno odsevalo navzven. Ta teden prakticirajte red in meditacijo, kolikor zmorete.
Dobri barvi tedna: bela in magenta.


Oven 21. 3. – 20. 4.
Počutje: ***
Močna volja vas bo vodila v drugi polovici tedna, a dobro je, da sledite pozitivnim čusvom, saj vas bo jeza ali trma pripeljala do večjih in daljših spopadov, ki se ne bodo dobro končali za vas. Vse bolj napeto ozračje bo povzročalo, da boste zelo odzivni na vse provokacije.
Ljubezen: ****
Čustveni boste in pretiravali z obžalovanji, ko boste ugotovili, da ste zamudili lepo priložnosti pri določeni simpatiji. Strast vas bo aktivirala v čisto drugo smer, kot ste načrtovali.
Posel / Denar: **
Osvobodili se boste nekaterih pritiskov, kar najprej še opazili ne boste. Ko pa boste precej časa zadovoljni in veseli tudi v družbi različnih ljudi, boste opazili spremembo.
Odkriti boste do vseh in to po dolgem času. To vam bo dalo krila, saj boste čutili, kako se vse lahko začne na novo, dokler boste le pripravljeni sodelovati in se pogovarjati.
Nasvet tedna:
Pazljivo v javnosti, da ne boste padli pod drobnogled sistema inšpektorjev ali policajev. Ne izzivajte, raje ostanite doma in pospravite dom ali uredite svoje nove temelje za dobro prihodnost.


Bik 21. 4. – 20. 5.
Počutje: ****
Ponosni boste nase in “kazali mišice” vsem po vrsti. Uporabite raje odlično podporo zvezd za stvari, ki so vam resnično pomembne in se ne obremenjujte toliko s svojim izgledom.
Ljubezen: ***
Vzdihovali boste za izgubljeno priložnostjo in sočasno spet spregledali priložnosti, ki se vam bodo ponujale v odnosih. Vse bolj boste vidni v očeh nasprotnega spola, kar pa bo prava preizkušnja za vašo zvestobo. Jasno vam bo postalo, kje ste se zatikali v svojih ljubezenskih odnosih, a ne boste želeli tega spremeniti, saj vam je bolj pomembno, da je po vaše, kot da ste srečni.
Posel / Denar: **
Nekaterih stvari se v službi nikakor ne boste mogli rešiti, ne glede na to, kaj vse boste poskušali narediti. Malo vas bo strah, saj se vam bo zazdelo, da so se vsi zarotili proti vas in da lahko pričakujete odpoved.
Nasvet tedna:
Vaša vladarica Venera je vstopila v znamenje device in želi, da uredite vsa svoja področja, ne samo izgled. Če vas bodo preplavili notranji strahovi, počakajte z odločitvami, dokler se ne pomirite in prenehate z obremenjevanji drugih.


Dvojčka 21. 5. – 20.6.
Počutje: **
Zmedeni boste, saj vam bodo ljudje dajali različne signale na isto vsebino. To vas bo razjezilo, saj vam bo znak, da vas ne poslušajo dobro in da se trudite v prazno.
Ljubezen: **
Ne boste najbolj taktni z besedami, kar bo najbolj prizadelo prav vas, saj boste hitro opazili, da ste prizadeli ljudi, ki so vam pomembni. Popravite storjeno napako. Z intuicijo boste zaznavali počutje bližnjih, a lahko, da si ne boste upali povedati svojega mnenja, da vas ne bi takoj napadli in bi bili spet krivi za prepir.
Posel / Denar: ***
Ne vpletajte se v stvari, ki jih ne poznate, da ne boste naredili več škode kot koristi. Preden se vključite v nove stvari, se pozanimajte, kako stvari res stojijo. Negativne misli vas bodo opozarjale, da niste sposobni vsega izpeljati, a boste čutili tudi vse večjo samozavest. Raje pojdite v akcijo.
Nasvet tedna:
Imeli boste na izbiro, da sledite tradiciji, ali pa se odklopite od povprečja in zaživite bolj sproščeno in dinamično življenje. Odločite se za novosti, saj vam bo dologoročno to rešilo življenje.

Rak 21. 6. – 22. 7.
Počutje: **
Vročekrvni boste, a sočasno zadovoljni, saj boste na svojo provokacijo dobivali prave odzive in si boste lahko potrdili določene sume, ki ste jih pri sebi razvili glede drugih.
Ljubezen: ***
Želeli boste dobro jesti, zato se boste javili za kuhanje. A vas bodo ideje preplavile in boste pozabili na dobre namere. Imeli boste priložnost končno razkriti vse svoje želje, čustva in namen, ki ga že dolgo nosite v sebi, zato se ne umaknite, izrazite se.
Posel / Denar: ***
Pretirano boste reagirali na komentarje, še posebej, ker ne bodo vam namenjeni. Ker ne boste želeli priznati napake, lahko iz tega nastane precejšnja čustvena zmešnjava.
Nemirni boste in se v želji, da naredite čimveč stvari, čisto zapletli v zanke čustev sodelujočih.
Nasvet tedna:
Pokažite svoje barve in bodite povsod iskreni in odkriti. Ne bo vam žal, saj se boste še fizično razbremenili in spočili. Lahko pa, da boste kasneje jezni nase, ko boste razmišljali, kako dobro se je vse razrešilo, vi pa ste to tako dolgo prelagali.

Lev 23. 7. – 22. 8.
Počutje: ****
Začeli boste razmišljati o tem, kaj si zares želite od življenja in številne ideje vam bodo pomagale odpreti različne možnosti ter odkriti naslednje prave odločitve. Vse boljše počutje boste namreč povezovali z vašimi drznimi odločitvami iz preteklosti, ki so vam dale veliko dobre energije.
Ljubezen: ***
Zdelo se vam bo, da nosite srce na dlani. Vse se vas bo dotaknilo in prav dobro si boste zapomnili, kdo vas bo obzirno spodbujal, kdo pa z navidezno prijaznostjo prizadel. Čustva se vam bodo le počasi umirila, da boste začeli lahko jasno videti spremembe, ki jih doživljate z drugimi ljudmi. Kmalu boste že lahko šli v akcijo in uredili nekatere nejasne stvari glede ljubezni.
Posel / Denar: ****
Presegli ste nemir in občutljivost v poslu. Zavedate se, kakšni so vaši naslednji koraki in prav veselite se individualnih sprememb, ki vam bodo dale čisto nov način življenja.
Nasvet tedna:
Sproščeni boste in načrtovali pot v tujino, ki pa se ne bo takoj izpeljala. Potrebno bo počakati na nekatere druge pogoje, kar vas ne bo preveč oviralo, saj ste potrpežljivi.

Devica 23. 8. – 22. 9.
Počutje: ***
Občutljivi boste na dogajanje in pretirano reagirali že na poglede, ki vam bodo namenjeni. Če lahko, umirite čustva in sproti izhajajte iz notranjega miru.
Ljubezen: **
Nekateri vplivi žensk v bližini vam ne bodo všeč, zato se boste želeli čisto odmakniti, kar pa bo bolj škodljivo kot njihovo vmešavanje. Raje počakajte z odločitvijo in vsa dejstva skrbno premislite.
Posel / Denar: **
Bodite pozorni, da se ne boste zaradi čustvene občutljivosti napačno odločili za aktivnosti, ki jih boste počeli v prihodnosti. Preveč boste skrbeli in iskali rešitve dan in noč. Nekatere dobre ideje boste želeli nadgraditi, preden jih predstavite drugim, pa ni potrebe, saj ne bo časa za vse.
Nasvet tedna:
Glejte, da vas vroča čustva ne odmaknejo od kreativnih idej, ki jih boste prvič resnično vpeljevali v svoje življenje. Sledite intuiciji, a pozabite na odzive okolja. Bodite pozorni na ravno držo in svoje počutje, saj se lahko zgodi, da nekaj na hitro pride vmes in vas fizično podre. Pijte dovolj tekočine in se čimmanj obremenjujte.

Tehtnica 23. 9. – 23.10.
Počutje: ***
Priznali si boste svoja prava čustva in lažje boste izrazili tudi drugim, kaj si želite. Navdušeni boste, saj se bo začelo novo obdobje, ko ne boste več čakali, temve boste ukrepali v smeri srca.
Ljubezen: ****
Optimalno obdobje izkoristite za ureditev ljubezenskega življenja. Dovolj je, da pokažete simpatiji ali partnerju interes in da sodelujete v dogajanjih, ki bodo sledili.
Samske tehtnice se sprostite in sprejmite priložnost, ki vam jo bo ponujala usoda. Premislite komu je res namenjena vaša ljubezen in če je usmerjena v preteklost, dovolite, da se zgodijo spremembe.
Posel / Denar: **
Ne popustite notranjim strahovom ali občutkom krivde, temveč sledite novi smeri urejevanja svoje službe in posla. Občutljivi boste še posebej na izjave in geste, a se poskušajte umiriti, saj se že poznate in veste, da pretiravate z reakcijami.
Nasvet tedna:
Poskrbite za svoj novi izgled. Privoščite si počitek, ne glede na to, da niste opravili vsega načrtovanega. Tako boste lahko sledili najboljšemu dogajanju in s polno energije uživali življenje.

Škorpijon 24.10. – 22.11.
Počutje: ***
Ogromen čustven balast bo padel iz vaših ramen in lahko, da se boste poslovili od vam pomembne ženske.
Ljubezen: ***
Zdelo se vam bo, da ste se že vse pogovorili, ko vas bodo presenetila vprašanja bližnjih. Videli boste, da res potrebujete drugačen pristop v komunikaciji, če želite kaj narediti. Že znotraj sebe razdvojeno komunicirate. Usmerite svojo miselno in čustveno energijo v skupen fokus.
Posel / Denar: **
Želeli boste uveljaviti svojo voljo zlepa ali zgrda. Nič vas ne bo pripravilo do umika ali razmisleka o morebitnih drugih načinih sodelovanja. Nemirni boste in iskali rešitev na napačen način, ki bo bolj odbijal kot pritegnil v sodelovanje. Nikakor nočete dojeti, da si želijo ljudje še kaj drugega kot slavo in denar.
Nasvet tedna:
Ko se boste umirili, bodo nekateri vaši globlji talenti prišli na površje. Prihaja novo obdobje, kjer boste lažje delovali v javnosti in imeli tudi dobre rezultate. Pripravite se na spremembe. Pluton prihaja v direktno fazo, kar vas bo podprlo v vseh aktivnostih navzven.

Strelec 23.11. – 21.12.
Počutje: **
Zdelo se vam bo, da je vse v najlepšem redu in nič takšnega, da bi se obremenjevali, ne boste našli. Mogoče zato, ker boste ignorirali sporočila bližnjih in vso dogajanje okoli. Ko boste začeli spremljati dogajanje in opazovati, kako se ljudje odzivajo na vaše komentarje, vas bo rahlo pretreslo, saj boste ugotovili, da vas sploh ne upoštevajo več.
Ljubezen: ***
Zajelo vas je popolno navdušenje nad nekom, kar ne boste mogli spustiti, saj vam predstavlja rešilno bilko iz težav, ki jih vidite predvsem vi sami.
Nerazumevanje z ženskim svetom vam bo delalo težave in ne boste razumeli, kaj jim je.
Posel / Denar: **
Po nasvetih drugih boste šli v akcijo in se dobro opekli. Nič ne bo šlo po pričakovanjih in vse, kar boste pridobili, bo kup dela in nestrpnost iz vseh strani. Žal vam bo, da ste se sploh česa lotili.
Nasvet tedna:
Začnite delati na svojih prijateljstvih, saj boste potrebovali pomoč in oporo različnih ljudi, družina vam ne more dati vsega, kar poterbujete. Tako si boste razširili obzorja in začeli živeti bolj sproščeno.

Kozorog 22.12. – 20. 1.
Počutje: ***
Odlični dnevi so za ureditev vsega, kar vam leži na duši. Vse, kar ste dlje časa prelagali, lahko sedaj uredite. Tako boste najbolj koristno porabili energijo, ki vam je dana. Lahko, da ste še utrujeni od preteklih dni in potrebujete malo počitka ali pozitivnih sprememb.
Ljubezen: ****
Umirite se, saj je škoda, da si brez razloga pokvarite na novo ustvarjeno zaupanje.
Oklep, ki ga čutite okoli sebe, bo začel popuščati in lažje se boste sprostili v ljubezni, ki bo imela vse globlji vliv na vaše življenje in odločitve. Priznajte si to in sodelujte iz srca.
Posel / Denar: ***
Kar ne boste uspeli narediti, se dogovorite in prestavite na bolj ugoden čas, sicer boste nemirni in brez pravega razloga netili prepire okoli sebe. Bodite previdni, da voljo usmerite v pravo smer, sicer se zna zgoditi, da si nakopljete konflikte in zamudite odlično priložnost za ureditev perečih problemov.
Nasvet tedna:
Malo še manjka do koraka, ki ga že dlje časa načrtujete, pa nikakor ne morete zbrati poguma za jasno komunikacijo.

Vodnar 21. 1 – 18. 2.
Počutje: **
Odlično razpoloženje vam bo podporlo spremembe v prehrani, kar bo okolica z zanimanjem opazovala. Intenzivno boste iskali rešitev za uresničitev svojih želja, a se ne bo še tako hitro našla prava pot, zato boste morali malo potrpeti in vmes najti drugo zaposlitev.
Ljubezen: **
Želeli si boste potrditve v odnosih, a boste presenečeni, ki boste ugotovili, da se kar precej ljudi ne strinja z vami. Imajo čisto drugačne poglede na situacijo, kar pa vas ne bo zanimalo in boste zamenjali tematiko.
Posel / Denar: **
Prehitro boste podajali svoja mnjenja, ki jih boste potem še nekajkrat spremenili. To bo seveda močno zmanjšalo vrednost vaših besed, zato je smiselno prej malo bolj razmisliti. Nestrpni boste do vseh in vsega, a pri tem dajali občutek, kot da je vse to krivda drugih ljudi. Nihali boste med tem, da bi vsem vse povedali in da ne bi nikomur rekli ničesar.
Nasvet tedna:
Ko se vam bo zazdelo, da najbolje veste o vsem, kar se dogaja, prisluhnite še drugim, da preverite, kakšna spoznanja in podatke imajo drugi. Tako se boste izognili težavam, ki jih zakuhate si sami.

Ribi 19. 2 – 20. 3.
Počutje: *****
Sproščeni boste, a vseeno ne boste tega pokazali drugim, saj ste malo vraževerni, glede širjenja dobrih novic prekmalu. Res prisluhnite intuiciji, da vas bo še naprej podpirala. Lahko dobite povišico ali pozitivni odgovor vaše simpatije, ali kaj tretjega. V vsakem primeru pa se bo tehtnica prevesila v vaš plus in se boste morali kar malo navaditi na to. Optimizem bo na višku.
Ljubezen: ***
Skrivali boste svoje nove pridobitve in spoznanja, saj ne boste želeli, da vam jih kdorkoli uniči ali izniči vaše veselje ob vsem, kar se dogaja. Možnost nove ljubezni obstajajo na vas pa je, da se odzivate.
Posel / Denar: **
Težko boste pričakovali dan, ko se bo vse optimistično realiziralo in boste lahko stopili korak naprej v življenju. Nekaj novega boste začeli, kar vam bo dajalo veliko upanja, pa tudi sreče, saj boste med bolj naprednimi glede te dejavnosti.
Nasvet tedna:
Ko boste čakali na pravo priložnost, bodite potrpežljivi in trenirajte pomoč drugim. Malo ste se razvadili in vam ni več tako enostavno priskočiti na pomoč ali organizirati nekaj za bližnje.


Andreja Novak

Andreja Novak

energijska raziskovalka in astrologinja

Je priznana energijska raziskovalka, terapevtka, avtorica učinkovite energijske tehnike 5D terapevt in transformacijskih delavnic, ki jih izvaja.

Diplomirana notranja dizajnerka v svoje delo vključuje energije prostora, domov in poslovnih prostorov, pa tudi energij krajev in pokrajin. Skozi transformacijske delavnice Astropostavitve pomaga ljudem osvoboditi in aktivirati posamezna področja življenja. Najbolj odmevne so njene delavnice Jasnovidnosti na otoku Krapanj na Hrvaškem, kjer ljudje začnejo sodelovati z lastnimi najlepšimi energijami, kar jim spremeni življenje v dobro. Njeno znanje izvira iz prakse in ljudem predaja teorijo, ki jo neposredno vpeljejo v svoje življenje. Knjiga "Reci življenju JA" vas skozi dialog avtorice Barbare Fužir z Andrejo Novak popelje skozi zanimivo in nenavadno življenje, ki je Andrejo popeljalo na to pot.

Več o njej si lahko preberete na www.andrejanovak.si.